به گزارش خبرنگار مهر از سئول، این سمپوزیوم بین المللی به همت گروه مالکیت فرهنگی دانشگاه علوم انسانی هانیانگ کره جنوبی و با حضور اساتید و باستان شناسان کره ای و متخصصینی از ایران و ژاپن برگزار شد.
سفیر کشورمان در کره جنوبی در این جلسه ضمن تشکر از برگزار کنندگان این نشست گفت: سرزمین ایران از معدود بخش های این کره خاکی است که کارنامه ی تمدن و هنر کهنی داشته و با داشتن سابقه ای دیرین حجم عمده ای از رویدادهای تاریخی و تمدن های بشری را به خود اختصاص داده است.
"احمد معصومی فر" بر ضرورت بازیابی و شناخت پیشینه ی تاریخی ایران تاکید کرد و گفت: حفظ امانتداری فرهنگ مردمان همجوار و گاه زیردست یکی از مهمترین ویژگی های ایرانیان در انتقال فرهنگ از جهان گذشته به دوران بعدی بوده است.
وی افزود: کشف آثار ایرانی درمناطق وسیعی از جهان، از شرق دور، چین، ژاپن، کره تا به سرزمین های غرب، همگی نشان از امانتداری، تلاش و هنر فاخر ایرانی است که در این انتقال و ارتباطات روابط پاک و پایدار بعنوان بخش دیگر از ویژگی سرزمین ایران بشمار می آید.
سفیر ایران در کره جنوبی نسبت به تداوم همکاری با متخصصان کره ای جهت انجام مطالعات در ایران بمنظور شناسائی کلیه زوایای تاریخی و فرهنگی ایران بعنوان کشوری که نقشی مهم در ارتقای سطح فرهنگ در جهان داشته، اعلام آمادگی کرد.
در ادامه رئیس دپارتمان مالکیت فرهنگی دانشگاه هانیانگ، دستاوردهای علم باستان شناسی درخصوص سابقه حضور انسان در فلات ایران و اهمیت ارتباطی این منطقه برای یورآسیا در دوران پیش از تاریخ و اهمیت مطالعات در این منطقه بدلیل فهم پراکندگی فرهنگی و انسانی بخش جنوب و شرق یوروآسیا را تشریح کرد.
پروفسور "بای کی دونگ" مجموعه کاوش ها و بررسی های متخصصان کره ای درمناطق مختلف استانهای گیلان و مازندران ازسال 2007 تاکنون را توضیح داد وگفت: ایران درشرق آسیا وکره اثرات فرهنگی زیادی داشته وآثاری که از قبرامپراطوران و پادشاهان کره بدست آمده نشانگر این ارتباطات و تعاملات فرهنگی است.
استاد دانشگاه هانیانگ یکی دیگر از سخنرانان این سمپوزیوم نیز در ارتباط با دستاوردهای باستان شناسی در اثر کاوش های انجام شده در منطقه گیونگجوی کره (نظیر جام آناهیتا، ظروف سفالی، مجسمه تاجر ایرانی، فرش های فراوانی که مورد استفاده آریستوکراتهای آن دوران بوده) در مرکز امپراطوری شیلا سخن گفت.
پروفسور لی،هی- سو براساس مقاله ارائه شده پیرامون «تبادل فرهنگی ایران – شیلا درکشفیات و ادبیات فارسی»، ارتباطات تاریخی ایران و شیلا را به بیش از هزار و پانصد سال قبل مرتبط دانست.
وی همچنین مدارک و مستنداتی را درخصوص ارتباطات دو کشور در دوران پس از اسلام، نظیر کتابچه راهنمای چین و هند سلیمان تاجر در قرن نهم یا پناه آوردن گروهی از مسلمانان علوی از دست خلفای بنی امیه به این کشور و نقش فراوان ایرانیان در نفوذ فرهنگی اسلام و ایران در شرق آسیا را ارائه کرد.
دکتر داریوش اکبرزاده باستان شناس ایرانی و مدیر موزه ملی کشورمان نیز مستندات موجود تاریخی در این خصوص با تنظیم وارائه مقاله ای تحت عنوان"کوشنامه، بسیلا و دو یادداشت جدید دیگر" تشریح نمود، کوشنامه نام منظومه قدیمی است که داستان ازدواج یکی از شاهزاده های دوران ساسانیان را با یکی از دختران دربار امپراطوری شیلا در کشور کره را توضیح می دهد.
"کشفیات گرگان: افق فرهنگی جدید در سواحل جنوبی دریای خزر در اواخر دوران آهن" توسط خانم دکتر یوئی آرماتسو از دانشگاه هیروشیمای ژاپن و عضو انجمن ارتقاء فرهنگ ژاپن، "نتایج اکتشافات سایت پارینه سنگی سایت چاپالاک واقع در استان گیلان" توسط لی کول مین، "مطالعاتی پیرامون سایت های دوران عصر آنه در ایران" توسط این کیونگ چانگ از موزه آهن کره و "گسترش نوروز در آسیای میانه از پارس قدیم" توسط دکتر جانگ جون هی از جمله عناوین سخنرانی هائی بود که توسط متخصصان در این سمپوزیوم ارائه شد.
نظر شما