۱۷ خرداد ۱۳۹۱، ۱۰:۳۶

دیویسون در گفتگو با مهر:

فلسفه می تواند کاملاً عملی یا نظری باشد/ چیستی فلسفه

فلسفه می تواند کاملاً عملی یا نظری باشد/ چیستی فلسفه

استاد فلسفه دانشگاه ایالتی مورهد در آمریکا با اشاره به اینکه نمی‌توان به آسانی از فلسفه و حوزه‌های آن تقسیم بندی مشخصی ارائه داد، گفت: فلسفه هم می تواند جنبه‌ای کاملاً کارکردی و عملی داشته باشد و هم جنبه‌ای کاملاً نظری و تئوریک.

به گزارش خبرنگار مهر، در مورد این موضوع که فلسفه چه کارکردهایی باید داشته باشد دیدگاههای مختلفی وجود دارد. برخی معتقد هستند که فلسفه باید به کار زندگی بیاید. برخی نیز معتقد هستند که اهمیت فلسفه در ایجاد تفکر انتقادی باز می گردد.

پرسش در مورد فلسفه، پرسش در مورد چیزی است که خود پرسشگر است. فرافلسفه در واقع حوزه‌ای است که از فلسفه پرسش می کند و چیستی فلسفه را مورد توجه قرار می دهد.

پروفسور اسکات دیویسون استاد فلسفه دانشگاه ایالتی مورهد در کنتاکی آمریکا در مورد فلسفه فلسفه به خبرنگار مهر گفت: فلسفه چیز ساده‌ای نیست و به آسانی نمی توان فلسفه را تقسیم بندی کرد و آنرا در دسته بندی خاص و مشخصی محدود کرد.

وی در ادامه تصریح کرد: باید توجه داشت که فلسفه به مانند زیست شناسی نیست که راحت بتوان آنرا تعریف و حدود آنرا مشخص کرد.

این فیلسوف معاصر یادآور شد: همچنین از حیث متد و روش نیز فلسفه به مانند زیست شناسی روش و متد مشخص و محدودی ندارد.

وی در ادامه تصریح کرد: فلسفه هم می تواند کاملاً جنبه عملی و کاربردی داشته باشد و هم می تواند به طور کامل جنبه نظری و تئوریک داشته باشد.

فیلسوف سیاسی معاصر در ادامه تصریح کرد: حتی اگر فلسفه جنبه نظری محض هم داشته باشد باز هم اشکالی به آن وارد نیست.

دیویسون در پایان تأکید کرد: جوامع انسانی از یک سو به فیلسوفانی نیاز دارد که به جنبه‌ها و مسائل کاربردی توجه داشته باشند و از سوی دیگر نیازمند فیلسوفانی است که به جنبه‌های نظری صرف توجه و تأکید داشته باشند.

کد خبر 1619671

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha