به گزارش خبرنگار مهر، رجبعلی برزویی ظهر چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود تحول عظیمی در آموزش عالی کشور رخ داده است و در سال 89 که نظام جامع مهارت توسط شورای انقلاب فرهنگی مصوب شد و با سه رویکرد نظام آموزشی، صلاحیت حرفه ای و احراز اشتغال کار خود را شروع کرد.
وی ادامه داد: طی سال گذشته اولین آئین نامه نظام مهارت در کشور شکل گرفت و این امر تحول خوبی را برای دولت داشت و در قالب های مختلف باعث ایجاد آموزش مهارت شد.
معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور گفت: در حال حاضر چهار نظام آموزش مهارت نظام عمومی، نظام عالی آموزش و نظام پزشکی و نظام جمعه آموزش مهارت در کشور وجود دارد و این نظام نیروی متخصص، متعهد و ماهر را به جامعه تحویل می دهد.
برزویی افزود: از مهرماه امسال دفترچه پودمانی دانشگاه علمی کاربردی دفترچه رشته های فنی و حرفه ای خواهد و مهندسی فناور ارشد، مهندسی فناوری خبره و کارشناسی ارشد و دکترا که معادل کاردانی حرفه ای خواهد بود.
امسال 600 عنوان برنامه شغلی در دانشگاه علمی کاربردی اجرا می شود
وی، یکی از سیاست های مهم دانشگاه های علمی و کاربردی را ایجاد فن آوری و آموزش مهارت در محیط کار عنوان کرد و گفت: مشکل اشتغال زمانی در کشور حل می شود که بتوانیم نظام آموزشی مهارت را در جامعه نهادینه کنیم.
معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی و کاربردی کشور با اشاره به نظام صلاحیت حرفه ای در کشور گفت: براساس این نظام کسی نمی تواند شغلی را احراز کند مگر اینکه صلاحیت حرفه ای آن تائید شود.
برزویی، به همکاری دولت و دیگر ارگان ها در اجرایی شدن این اصل و ایجاد نظام آموزشی مهارت در کشور اشاره کرد و گفت: 400 عنوان شغلی در مشاغل دولتی وجود دارد که تبدیل به دوره های تک مقطعی پودمانی می شود.
احراز توانمندی افراد ، اشتغال پایدار را به دنبال دارد
معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور در ادامه به صلاحیت حرفه ای اشاره کرد و افزود : این نظام در دنیا خیلی رایج است که در این مورد باید توانمندی و صلاحت افراد مشخص شود و قبل از اینکه وارد کار شوند باید توانمندی شان محرز شود و در این راستا مراکز علمی کاربردی فقط در کنار محیط کار تشکیل می شود و هیچ مرکز علمی کاربردی هیئت موسسه اجازه تاسیس ندارد.
برزویی افزود: بر اساس آئین نامه مهارت آموزشی 40 درصد از آموزشها بر پایه دانش نظری و از 60 درصد بقیه 20 درصد کارگاه و 40 درصد کارورزی یک و دو خواهد بود.
وی، یاد آور شد: از این 600 عنوان برنامه شغلی، 370 عنوان برنامه در دوره کاردانی، 250 عنوان برنامه در دوره کارشناسی و 16 عنوان در مهندسی فناوری ارشد است.
معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور ادامه داد: مهندسی فناوری ارشد پروژه محور است.
برزویی به ممنوع شدن برگزاری دوره های آموزشی و راه اندازی دانشگاه ها در هر یک از دستگاه های دولتی اشاره کرد و یادآورشد: بر اساس مصوبه شورای عالی اداری کشور، مقرر شده تمامی دستگاه های متقاضی ارائه آموزش، با تاسیس دانشگاه های علمی - کاربردی به ارائه آموزش های مورد نظر خود بپردازند.
ایران بالاترین رشد علمی را دارد
برزویی گفت : ایران در حوزه تولید علم فوق العاده پیشرفت کرده است و در این راستا آمریکا با 46 درصد فناوری در محیط کار قرار دارد و در 56 درصد فناوری مرکز تحقیقاتی و علمی است.
وی افزود: ایران دنبال آموزش علمی کاربردی 46 درصد است و آن را دنبال می کند.
معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور گفت: در استرالیا 20 هزار عنوان شغلی وجود دارد در حالی که در ایران 600 عنوان شغلی وجود دارد.
برزویی، با بیان اینکه امروز برای اجرای این سیستم آموزشی مجلس، دولت و شورای عالی انقلاب فرهنگی هم عقیده هستند، یادآورشد: در این نظام آموزشی مقاطع تدوین شده در دو گروه فنی و مهارتی ارائه خواهند شد.
معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور، نظام جامع آموزش مهارتی این دانشگاه را همسو با فرمان رهبری برای تولید ملی عنوان کرد و افزود: دانشجویان در این نظام آموزشی برای ارتقاء جایگاه فناوری کشور تلاش می کنند.
نظر شما