۱۷ خرداد ۱۳۹۱، ۱۵:۴۰

ترابی:

گذر سیاره زهره از مقابل خورشید در زنجان رصد شد

گذر سیاره زهره از مقابل خورشید در زنجان رصد شد

زنجان - خبرگزاری مهر: دبیر برگزاری کارگاه تخصصی بین‌المللی رصد گذر زهره از مقابل خورشید گفت: صبح روز چهارشنبه کارگاه تخصصی بین‌المللی رصد گذر سیاره زهره با حضور اساتید در دانشگاه پیام‎نور مرکز زنجان برگزار شد.

احسان ترابی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به برنامه‌ریزی‌‎های انجام شده از دو سال قبل برای رصد این واقعه نجومی، تصریح کرد: سیاره زهره، شبیه‎ترین سیاره به زمین است که از قدیم به نام خواهر زمین نامیده شده است و پدیده گذر سیاره زهره از مقابل خورشید هر 123 سال دوبار و با فاصله زمانی 8 سال اتفاق می‌‌افتد که در سال‌های 2004، 2012، دسامبر 2117 و در سال 2125 این پدیده رخ خواهد داد و تا آن زمان دیگر شاهد این پدیده نخواهیم بود.

وی با بیان اینکه این پدیده از ابعاد مختلف حائز اهمیت است، تأکید کرد: یکی از موضوعات مهمی که گذر سیاره زهره در اختیار ما قرار می‌دهد پیدا کردن حیات در خارج از منظومه شمسی و سیارات مشابه زمین و به عبارتی در سیاره زهره است.

ترابی ادامه داد: با توجه به اهمیت منظومه شمسی، ایستگاهی در کوه‌های سهند دایر شده است که مشغول رصد این پدیده از نظر طیف سنجی ازن و مولکول‌های ازن در داخل جو سیاره صخیم زهره است جو سیاره زهره چند برابر ضخیم‌تر از جو زمین است که با استفاده از طیف نگاره‎ها به دنبال خطوط جذب و نشری ازن هستیم که می‎خواهیم به خطوط شیب سپهر خورشید عبوری از سیاره زهره بپردازیم.

تراب با اشاره به سابقه تاریخی این پدیده نجومی افزود: گذر سیاره زهره از مقابل خورشید در سال 1634 توسط کپلر پیش‌بینی شده و گذر این پدیده در سال 1637 با دقت بسیار بالایی اتفاق افتاد.

کد خبر 1620068

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha