سارا نفر در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: باید همایش داستان کوتاه در کشور ما ماندنی شود زیرا ادبیات داستان کوتاه ما بسیار مهم و تاثیرگذار است و خلق این نوع اثر از ادبیات کار هر کسی نیست.
وی افزود: ویژگیهای ساختاری این نوع ادبیات به گونهای است که به مخاطب تصویر ذهنی و ایماژی میدهد که البته خلق آن تواناییهای ویژهای را طلب میکند و نیازمند مهارت و تجربهاست اما در سالهای اخیر ادبیات دم دستی بیشتر مورد توجه بوده است.
این شاعر و داستان نویس اصفهانی در ادامه بیان داشت: اگر پیشینه فرهنگی ایران را در نظر بگیریم، داستانهای فولکلور بیش از قبل به در رسانههای ارزشی، احیا شده است.
وی گفت: بیتوجهی و حرکت به سمت ادبیات پیش پا افتاده باعث شده که نویسندگان از حرکت به سمت خلق رمان بازمانند در صورتی که ساختار ظریف رمان امکان تاثیرگذاری زیادی را با خود دارد.
نفر با بیان اینکه در سالهای اخیر ادبیات دم دستی در کشور کمتر مورد توجه قرار گرفته، گفت: بسیاری از نویسندگان عقیده دارند متن خوب وجود ندارد اما برخلاف این امر بسیاری از نویسندگان و نخبگان در این عرصه دیده میشوند و ادبیات داستانی را مورد بررسی قرار میدهند.
وی همچنین در خصوص ترانه سرایی گفت: شعر و ترانههایی که مخاطب بیشتری دارد لزوما نمی توان شعر و ترانه برجسته دانست به عنوان مثال بسیاری از ترانهها بدون شعریت و نوپردازی خاصی مخاطبان بسیاری را جذب میکند.
این شاعر اصفهانی تاکید کرد: بسیاری از ترانهها با اینکه هنری و شاخص هستند اما ممکن است مورد توجه قرار نگیرند و این موضوع مربوط به ذات ترانه و اثر هنری نیست، بلکه در حیطه مسائل اجتمائی باید مورد بررسی قرار گیرد.
وی در پایان گفت: بنیاد ادبیات داستانی باید در اصفهان فعال شود و مسئولان وظیفه دارند در راستای حمایتهای معنوی و مادی هنرمندان این بخش را یاری کنند.
نظر شما