به گزارش خبرگزاری مهر، امیر عبدوس ظهر امروز با اشاره به چهل ساله شدن روز جهانی محیط زیست افزود: در حالی امروز چهل ساله شدن این مناسبت را برگزار می شود که چالشهای پیشروی بوم سازگان جهانی قابل قیاس با چهل سال قبل نیست.
وی اظهارداشت: تغییرات اقلیمی، گرمایش زمینی و آب شدن یخ های قطبی، سرعت بیابان زایی، تسریع در روند خشک شدن تالابها، از دست رفتن پوششهای گیاهی و تنوع گونه ای مشکلاتی است که امروز برجسته تر از چهل سال قبل رخ نمایانده و هر یک از آنها به تنهایی بخش بزرگی از زنجیره حیات را که انسان نیز شامل می شود، تهدید می کند.
مدیرکل محیط زیست گیلان گفت: در تقویم ها مناسبتهای ملی و بین المللی پیرامون مسائل مختلف محیط زیست گنجانده شده تا مجال دامنه دار متقنی برای طرح چالشهای محیط زیست باشد، مجالی برای طرح و بررسی وضعیت موجود و راهکارهای رسیدن به وضعیت مطلوب.
وی افزود: شرایط نامناسب و فشاری که بر بوم سازگان تحمیل می شود سئوال جدی را به ذهن انسان متبادر می کند چرا محیط زیست به رغم همه هشدار و انذار از بابت مخاطب رنج می برد و این هم یک پاسخ دارد راحت طلبی و زیاد خواهی جوامع انسانی است.
عبدوس همچنین به اهمیت برقراری همکاری تنگاتنگ محیط زیست با جامعه حقوقدانان پرداخت و به طور مصداقی به چالش پسماندها در گیلان که به رغم تمامی قوانین موجود از سوی مدیران شهری و دهیاریها مغفول مانده اشاره کرد و گفت: در بررسی داشته ها، گیلان با این حجم بالایی پسماند صاحب سه کارخانه کمپوست است.
وی تصریح کرد: سیستم تصفیه کارخانه کمپوست رشت هنوز از استانداردهای لازم برخوردار نیست، کارخانه کمپوست انزلی در حال اقدام برای تصفیه شیرابه است و پیش از این فاقد سیستم تصفیه شیرابه بود و همینطور کارخانه کمپوست رودسر نیز به رغم سه بار افتتاح هنوز بدرستی راه اندازی نشده است.
مدیرکل محیط زیست گیلان گفت: استانی همچون گیلان که بوم سازگانی حساس و شکننده دارد، شهرداران بجای اعمال روشهای مدیریتی متناسب برای معضل پسمانده دائم از نبود محل دفن گله مند هستند.
وی افزود: در استان کم وسعت گیلان با این سطح بالای سفره های آب زیرزمینی 31 مرکز دفن غیربهداشتی وجود دارد که شیرابه های آن برای مسموم کردن خاک و آب کفایت می کند.
عبدوس در ادامه اظهارداشت: از 9 شهرداری متخلفی که محیط زیست به دستگاه قضایی معرفی کرد سه شهردار متخلف تبرئه و قرار منع تعقیب و بقیه حتی نه بازداشت و نه ریالی جریمه شدند.
وی با انتقاد از باب شدن بهانه ناصواب عدم برخورداری از اعتبار مدیریت پسماند که دستاویز شهرداران گیلان شده است، گفت: قانون منابع مالی برای مدیریت پسماند را با دریافت وجه از تولید کنندگان آن پیش بینی کرده است و از سوی پرداخت مالیات بر ارزش افزوده یک درصد عوارض صنایع آلاینده به شهرداریها باید برای ارتقای مدیریت پسماند و شرایط زیست محیطی هزینه شود.
مدیر کل محیط زیست گیلان گفت: در شانزده شهرستان این استان برای نمونه حتی یک شهر وضعیت معقول و مطلوب ندارد در حالیکه در سطح کشور شرایطی مشابه شهرهای گیلان وجود داشته که به این لحاظ مشکلات خود را رفع کرده اند.
وی تاکید کرد: در مواجهه با بلایا و تهدیدات بهداشتی امروزه خانه امنی برای هیچ کس در هیچ منصبی موجود نیست و حقوقدانان بدانند که در طرح دعاوی محیط زیست فقط سازمان طرف ادعا نیست که کل مردم و بطریق اولی کل جامعه بشری مدعی هستند.
نظر شما