رضا ناظمی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: موسیقی سنتی ایران توسط هیچ ارگانی حمایت نمیشود به طوری که میتوان گفت این موسیقی گوشه نشین شده است و همچون موسیقی پاپ مورد استقبال نیست.
وی افزود: ایران خواستگاه موسیقی سنتی است و همچنین دومین خواستگاه موسیقی جهان است، اما مسئولان هنری کشور اهمیت چندانی به این موضوع نمی دهند درصورتی که موسیقی سنتی می تواند با سرمایهگذاری اصولی و ریشهای به عنوان گوشه ای از فرهنگ ایران زمین به سایر کشورها انتقال یابد.
پژوهشگر و نوازنده عرصه موسیقی در ادامه بیان داشت: تمام بخشهای فرهنگی کشور نیازمند تأمین مالی از سوی دولت است و عدم برطرف نمودن این تأمین مالی موجب میشو هنرمندان رسالت و اصالت کاری خود را فراموش کرده و به دنبال تأمین هزینه های خود به موسیقیهای بیمحتوا دست بزنند.
وی اضافه کرد: افرادی که سالهای زیادی از عمر خود را به کارهای هنری پرداختهاند، این توانایی را دارند که درک نیاز موسیقیایی مردم را درک کنند، پس لازم است که این افراد توسط مسئولان هنری کشور حمایت شود.
ناظمی گفت: باید از پیشرفت تهاجم فرهنگی که به وسیله موسیقی وارد کشور می شود، گرفته شود و اگر این مهم میسر نشود و توسط مسئولان دنبال نشود نباید منتظر پیشرفت در عرصه موسیقی باشیم و دیگر چیزی از موسیقی سنتی باقی نمیماند.
وی تاکید کرد: یکی از معضلات تحریف فرهنگی در ایران تهاجم خواسته یا ناخواسته غرب به هنر ایران به ویژه تاثیر شاخههای سطحی و بیمحتوای غرب بر روی موسیقی ایران است.
این کارشناس موسیقی ادامه داد: موسیقی غرب دارای شاخههای فرهنگی و اصیلی است که مانند دیگر بخشهای موسیقی غرب که به سایر کشورها وارد میشود، منتقل نمیشود و برای غرب از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی تصریح کرد: متاسفانه رسانه ملی به پخش موسیقی غرب پاپ و پاپ سنتی با کلام سطحی فارسی منحصر شده است و بیشتر آلبومهایی که مجوز ارشاد میگیرد پاپ یا پاپ سنتی است و دلایل اصلی آن عدم سرمایهگذاری دولت بر این مسئله است و مسئولان هم در سیاستهای خود دوگانگی دارند، که این دوگانگی دلمردگی هنرمندان نامی شهرمان را به همراه میآورد.
نظر شما