جلال حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر در اصفهان، اظهار داشت: هنر عکاسی ایران پیشرفت زیادی داشته ، اما کلیشه مهمترین معضلی است که هنر عکاسی را تحت الشعاع قرار داده که سبب شده ساختار عکس و عکاسان اصفهان ضربه بخورد.
وی بیان داشت: مخاطبان برداشت متفاوتی از عکس و نمایشگاههای عکس دارد که به هنرمندان نمایشگاه انتقال می دهد و هر کدام از این احساسات درونی و ایدهها میتواند، هنرمندان را یاری برساند تا در نمایشگاههای بعدی بیش از پیش خوب جلوه کنند.
مدرس و هنرمند عکاسی افزود: زمانی که هنر عکاسی به ایران وارد شد، ادبیات و جنبه نظری آن رشد نکرد و در اینجا لازم است که هنر نقد عکس نیز به وجود آید تا هنرمندان ما به ساختار فکری مناسبی از این هنر دست یابند.
وی اضافه کرد: موسسات و آموزشگاههای آزاد در حال حاضر بیش از دانشگاهها به رسالت آموزش خود عمل می کند و نسبت به امر آموزش هنر عکاسی از دانشگاهها به روزتر هستند.
حسینی ادامه داد: همچنین بخشی از مشکلات تدریس عکاسی مربوط به خود دانشجویان است، که آنها بر حسب اتفاق وارد این رشته میشوند و گزینش دانشجویان بر اساس تفکر عکاسانه و هنری نیست.
وی اذعان داشت: فضای عکاسی اصفهان نامناسب است و در طی چند سال گذشته به جرات میتوان گفت: تنها تعداد کمی نمایشگاه متفاوت برگزارشده است و اکثر نمایشگاهها کلیشهای بودند.
مدرس و هنرمند عکاسی با بیان اینکه هنر نقد عکس امری مهم در هنر عکاسی است، بیان داشت: عکس در بسیاری از موارد میتواند حیاتی باشد، به خصوص عکس در حیطه معماری که به اهالی آن کمک میکند تا پس از تخریب ابنای تاریخی به مرمت آن بپردازند.
وی در خصوص عدم پیشرفت در تدریس رشته عکاسی در دانشگاه ادامه داد: کتب و مقالات رشته عکاسی مربوط به سی چهل سال قبل است که این امر باعث شده هنر عکس در اصفهان تنها به تدریس خلاصه شود، اما با وجود این موضوع باز هم ضعف در تدریس هنر عکاسی در اصفهان به چشم میخورد.
حسینی تصریح کرد: عمر مقالات و مطالب نظری عکاسی در کشور پایین است و به همین دلیل هنر عکاسی ما نسبت به موضوعات نظری فقیر است، به نوعی که بسیاری از عکاسان ما حتی توانایی توضیح در مورد عکس خود را ندارند.
نظر شما