۱۹ خرداد ۱۳۹۱، ۱۱:۳۵

تالیافرو در گفتگو با مهر:

اقتصاد و سیاست بازتاب فلسفهٔ عدالت و ارزش هستند

اقتصاد و سیاست بازتاب فلسفهٔ عدالت و ارزش هستند

فیلسوف دین معاصر و استاد فلسفه کالج سنت اولاف مینه‌سوتای آمریکا معتقد است: اگر به اقتصاد و حکومت توجه دقیق داشته باشید در خواهید یافت که این حوزه‌ها بازتاب فلسفه ارزش، فلسفه قدرت، فلسفه مبادله، فلسفه حق و فلسفه مالکیت هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، در مورد این موضوع که فلسفه چه کارکردهایی باید داشته باشد دیدگاههای مختلفی وجود دارد. برخی معتقد هستند که فلسفه باید به کار زندگی بیاید. برخی نیز معتقد هستند که اهمیت فلسفه در ایجاد تفکر انتقادی باز می گردد.

پرسش در مورد فلسفه، پرسش در مورد چیزی است که خود پرسشگر است. فرافلسفه در واقع حوزه‌ای است که از فلسفه پرسش می کند و چیستی فلسفه را مورد توجه قرار می دهد.
 
پروفسور "چارلز تالیافرو" استاد کالج سنت اولاف مینه‌سوتای آمریکا و فیلسوف دین معاصر در مورد این موضوع که نظام فلسفی باید قابل استفاده در سیاست و اقتصاد باشد به خبرنگار مهر گفت: هیچ فردی در مورد هیچ موضوع کابردی و عملی در زندگی بدون فلسفه نمی تواند سخن بگوید.

وی تصریح کرد: اگر به اقتصاد و حاکمیت و حکومت سیاسی توجه دقیق داشته باشید در خواهید یافت که این حوزه‌ها بازتاب فلسفه ارزش، فلسفه قدرت، فلسفه تعامل و مبادلات، فلسفه حق و فلسفه مالکیت هستند.

مؤلف "تاریخ روح" یادآور شد: شما حتی قادر نخواهید بود که مفاهیمی چون مالکیت و مبادله را بدون توجه و نیاز به فلسفه ارزش و فلسفه انصاف و عدالت مورد توجه داشته باشید. به عبارت دیگر داشتن مفاهیمی چون مالکیت و مبادله از رهگذر فلسفه ارزش و فلسفه انصاف و عدالت حاصل می‌شود.

مؤلف "راهنمای آکسفورد درباره الهیات" تأکید کرد: بر این اساس مشاهده می‌شود که فلسفه برای هر موضوع عملی و کاربردی اجتناب ناپذیر است. حال ممکن است برخی از مردم علاقه چندانی نداشته باشند که آنرا فلسفه بنامند.

استاد پیشین دانشگاه آکسفورد تصریح کرد: آنها ممکن است آنرا "عقل سلیم" یا عرف یا آنرا "آنچه که ما باید انجام دهیم" بنامند.

تالیافرو در پایان تأکید کرد: در این صورت باز هم با فلسفه مواجه هستیم. به این صورت که باز هم با فلسفه "عقل سلیم" و فلسفه "آنچه که ما باید انجام دهیم" مواجه خواهیم بود.

چارلز تالیافرو استاد دانشگاههای آکسفورد، کلمبیا، پرینستون و نتردام امریکا بوده است. راهنمای آکسفورد درباره الهیات، راهنمایی مقدماتی بر زیبایی شناسی، تصویر در ذهن، فرهنگ فلسفه دین و راهنمای مقدماتی فلسفه دین از جمله آثار وی به شمار می‌روند. او از فیلسوفان دین معاصر به شمار می‌رود که در این حوزه صاحب آثار ارزشمندی است.
.........
گفتگو از جواد حیران‌نیا
کد خبر 1621071

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha