۲۰ خرداد ۱۳۹۱، ۱۵:۵۳

در پاسخ به مهر اعلام شد؛

برآورد خسارت مگس مدیترانه‌ای به باغات میوه/ گلخانه‌ها مهندس ناظر دارند!

برآورد خسارت مگس مدیترانه‌ای به باغات میوه/ گلخانه‌ها مهندس ناظر دارند!

معاون وزیر جهاد کشاورزی با تشریح عملکرد یکساله سازمان حفظ نباتات بر لزوم مدیریت بر آفت مگس میوه مدیترانه ای تاکید کرد و گفت: خسارت این آفت، کمتر از آستانه خسارت اقتصادی بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، رضا فتوحی امروز شنبه در یک نشست خبری به مناسبت فرارسیدن هفته جهاد کشاورزی در پاسخ به سئوال مهر در ارتباط با اقدامات وزارت جهاد در مبارزه با آفت مگس میوه مدیترانه ای، گفت: این آفت سال 1352 وارد کشور شده و متعلق به مناطق نیمه گرمسیری و حاره ای است. وی با بیان اینکه همه کشورهای دنیا به این آفت آلوده هستند، برمدیریت و کنترل این آفت در کشور تاکید کرد.

رئیس سازمان حفظ نباتات با اشاره به اینکه باغات میوه همه کشورهای دنیا به این نوع آفت آلودگی دارد، یادآور شد: سال گذشته به روش غیرشیمیایی و با استفاده از پروتئین هیدرولیزات در باغات شمال کشور با این آفت مبارزه شد که طی آن شاهد افزایش 10درصدی تولید محصولات بودیم.

فتوحی بیان داشت: آفت مگس میوه مدیترانه تاکنون خسارت چندانی به باغات کشور وارد نکرده و میزان خسارت کمتر از آستانه خسارت اقتصادی برآورد می شود.

این مقام مسئول در سازمان حفظ نباتات با اشاره به فعالیت های یک سال گذشته این سازمان، اظهارداشت: سازمان به عنوان یک دستگاه حاکمیتی و واکنش سریع است که نظارت کامل بهداشتی و کنترل آفات، امراض و بیماری ها را در سطح حدود 16 میلیون هکتار انجام می دهد.

فتوحی نظارت بر محموله های محصولات صادراتی و وارداتی را از دیگر اقدامات این سازمان عنوان کرد و اظهار داشت: ایران به 102 کشور خارجی صادرات و از 90 کشور واردات محصولات مختلف کشاورزی را انجام می دهد.

وی با تاکید بر اینکه این سازمان علاوه بر کنترل آفات در داخل کشور عضو 16کارگروه بین المللی نیز است، تصریح کرد: طبق آمار فائو، این سازمان بین 30 تا 40 درصد در افزایش تولید محصولات کشاورزی نقش دارد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی، افزود: در کشور607 عامل خسارت زا داریم که 50 درصد این عوامل را آفات تشکیل می دهند. در حدود 27 درصد بیماری و همچنین 23 درصد علف های هرز در عرصه های کشاورزی داریم که باید با آنها مقابله شود.

فتوحی با اعلام اینکه تاکنون درحدود 1.3 میلیون هکتار با سن غلات مبارزه شده که حدود 700 هزارهکتار سن مادر و مابقی سن پوره بودند، گفت: این اقدام در مقایسه با سال گذشته که 2.3 میلیون هکتار با این آفت مبارزه شد، روند کاهشی داشته است.

این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی در خصوص مقابله با آفت ملخ نیز گفت: تاکنون در حدود 70 هزارهکتار از اراضی کشاورزی واقع در استان های تهران، گلستان، خراسان رضوی، اردبیل، گیلان، قزوین، مازندران و سیستان و بلوچستان مبارزه با ملخ صورت گرفته است.

به گفته وی، روند مبارزه با ملخ نیز نسبت به سال گذشته که در حدود 160هزار هکتار بود کاهش داشت و تاکنون هیچ خسارتی از ملخ متوجه محصولات کشاورزی نشده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه 25 درصد از محصولات گلخانه ای، باغی و زراعی تحت پوشش مدیریت تلفیقی قرار گرفته است، تاکید کرد: در حدود 4500 مهندس کشاورزی در جهت نظارت، پیشگیری و پیش آگاهی برای این منظور به کار گرفته شده اند.

فتوحی با بیان اینکه 300 هزار هکتار از محصولات زراعی، باغی و گلخانه ای تحت پوشش مهندسین ناظر قرار گرفته است، گفت: برای اولین بار همه گلخانه های کشور تحت نظارت تولید محصول سالم قرار گرفته، به طوری که درحال حاضر هیچ گلخانه ای بدون مهندس ناظر وجود ندارد.

وی توسعه و بهینه سازی ناوگان سمپاشی برای بخش های دولتی و خصوصی را از اولویته ای مهم این سازمان به شمار آورد و افزود: در سال 88 حدود 800 دستگاه پیشرفته سمپاشی داشتیم در حالی که در سال 90 این رقم به 1300دستگاه و درسال 91 به 1650 دستگاه افزایش یافت.

رئیس سازمان حفظ نباتات درخصوص اعتبارات سازمان حفظ نباتات، گفت: درسال زراعی 90 و 91 درحدود 27 میلیارد تومان تسهیلات براساس شاخص های استانی تعلق گرفت که به تفکیک استان عملیاتی شده است.

این مقام مسئول در وزارت جهاد با تاکید براینکه کنترل بیولوژیک وغیرشیمیایی آفات به عنوان عملیات اصلی مدیریت تلفیقی آفات اجرا شده است، گفت: عملیات بیولوژیکی که از سال 74 در کشور آغاز شد تنها با 7 عامل بود در حالی که در سال 90 با افزایش 3 عامل میکروبی به 10عامل افزایش پیدا کرد و هم اکنون بر روی 13 عامل دیگر مطالعه صورت می گیرد و تا سال آینده برای حفاظت از محصولات کشاورزی و جایگزینی آفت کش ها این عوامل بیولوژیک به 31 عدد خواهند رسید که رشدی 4 برابری خواهند داشت.

وی با بیان اینکه در سال زراعی 90 و 91 در 1 میلیون هکتار اراضی کشاورزی آفات قرنطینه ای ردیابی شده اند، گفت: مبارزه با آفات قرنطینه ای 26 هزارهکتار و مبارزه با بیماری های قرنطینه ای 21 میلیون هکتار بوده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه در حدود 70 هزار برگه گواهی تایید پزشکی محصولات کشاورزی صادر شده است، که از این تعداد 190 مورد تعیین خطر شده اند، گفت: همچنین در حدود 77 هزار هکتار نیز مورد بررسی های آزمایشگاهی قرار گرفته است.

در ادامه این نشست، علی اکبر یاسینی معاون قرنطینه و کنترل آفات سازمان حفظ نباتات  نیز در اظهاراتی، گفت: آفت مگس مدیترانه ای در سال 1332وارد کشور شد اما تاکنون مشخص نشده که به چه طریق به کشورمان آمده است.

وی با اشاره به اینکه عوامل مختلفی در ورود آفات و بیماری های قرنطینه ای به کشور نقش دارند، افزود: به عنوان مثال ممکن است ریزگردها به همراه خود برخی از آفات و بیماری ها را به کشورمان بیاورند.

 

کد خبر 1621929

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha