۲۳ خرداد ۱۳۹۱، ۶:۰۲

آسیب شناسی فرهنگی اختلاس-7/

رابطه سودجویی و دلالیسم با فساد مالی/ عواقب اقتصاد لیبرالی

رابطه سودجویی و دلالیسم با فساد مالی/ عواقب اقتصاد لیبرالی

یک استاد بازنشسته اقتصاد دانشگاه تهران گفت مسئله مهم‏ این است که آن مبنایی را که انقلاب بر اساس آن پی‎ریزی شد و تحول عظیم در بینش افراد به وجود آورد و درجنگ که بازدارنده فساد مالی در کشور بود به واسطه سیاستهای اقتصادی پیش گرفته از دست داده‏ایم.

دکتر ابراهیم رزاقی استاد بازنشسته اقتصاد دانشگاه تهران درمورد دلایل اختلاس‎های بزرگ اخیر کشور به خبرنگارمهر گفت: مهمترین مسئله‏ این است که آن مبنایی را که انقلاب بر اساس آن پی‎ریزی شد و تحول عظیم در بینش افراد به وجود آورد و درجنگ با فرهنگ ایثارگری به اوج خود رسید که بازدارنده فساد مالی در کشور بود به واسطه سیاستهای اقتصادی پیش گرفته از دست داده‏ایم.

وی افزود: بعد از جنگ در فاصله کوتاهی سیاست تعدیل را در پیش گرفتیم که پیاده کردن سرمایه‏‎داری لیبرال در اقتصاد بود. خوب این برنامه هم ارزشهای خاص خود را داشت و دارد.می‎گوید در اقتصاد دولت دخالت نباید بکند عوامل نامرئی و پنهان بازار، به بهترین نحوی بازار را تنظیم می‎کند.این کنترل هم به این نحوه است که هرکسی به نفع سود خود باشد. این دنبال سود بودن رقابت ایجاد می‎کند در رقابت هم باید رقیب را از میدان خارج کرد.

استاد بازنشسته اقتصاد دانشگاه تهران ادامه داد: این انسانی که در جنگ جانش را در راه عقاید و وطنش می‎داد از او می‎خواهند که به فکر سود خود باشد، سیاست لیبرالی چنین می‎خواهد. بنابراین کشورما هم که صنعتی نشده وقتی بالاترین سود در دلالی و خرید و فروش است خود به خود افراد به آن سمت کشیده می‎شوند. تولید کننده ما هم که به فکر سود بیشتر است وامهای دریافتی خود را به بخش خرید و فروش و دلالی می‎برد.

رزاقی اضافه کرد: در 7سال اخیر هم به علت تورم بالا ارزش ریال پایین آمد و سیاست دولت بر یکسان نگاه داشتن قیمت ارز بود که سبب شد تولید کننده ما با ارز 1000تومانی تولید کند ولی هزینه‏های داخلی‎اش به علت تورم زیاد شده بود این برای تولید کننده خارجی هیچ تأثیری نداشت بنابراین تولید کننده داخلی توان رقابت با تولید کننده خارجی را ندارد.

وی افزود: حالا هم که سودجویی عادت شده و نظارتی روی افراد هم نیست باعث می‎شود قبح کارهای ضد اقتصادی ریخته شود و افراد به فکر گرفتن وام و پس ندادن آن بیفتند. دستگاه قضایی هم می‎گوید اگر با سرمایه‎داران و خلافکاران برخورد کنیم آنها سرمایه‎هایشان را در کشور نمی‎ریزند و باعث رکود اقتصادی می‎شود. در نتیجه هر مغازه داری به فکر سوء استفاده از این بازار و بردن حداکثر سود ممکن می‎شود.

استاد بازنشسته اقتصاد دانشگاه تهران درپایان یادآورشد: بدین ترتیب تولید کننده داخلی ما ورشکست شده و سالی 80 میلیارد دلار وارد می‎کنیم و بیکاری بیداد می‎کند این در صورتی است که این پول می‎تواند هفت میلیون شغل در کشور ایجاد کند. چنین می‎شود که نظام اقتصادی ما نه تنها الگو نمی‎شود بلکه نظام سیاسی مقاومت‌گر ما را هم تحت الشعاع قرار می‎دهد. 

کد خبر 1623820

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha