به گزارش خبرگزاری مهر، عباس نجفی زاده در دومین جلسه کمیته ایجاد مرکز تحقیقات فولاد اتاق بازرگانی در تالار کمیسیونهای اتاق اصفهان افزود: متاسفانه در ساخت واحدهای تولیدی فولاد نیاز امروز مورد توجه بوده و برای آینده برنامه ریزی نشده و اگر به همین منوال حرکت کنیم در سالهای آینده با مشکل تامین فولاد روبرو میشویم.
تولید فولاد در کشور سنتی است
وی سنتی بودن شیوه تولید فولاد در کشور را مورد انتقاد قرار داد و گفت: بسیاری از سیستمهای تولید فولاد در کشور قدیمی است و این واحدها بر اساس تکنولوژی روز جهان شکل نگرفته است.
نجفی زاده ایجاد مرکز تحقیقات فولاد با تعریف مشخص را عامل به روز شدن واحدهای تولید فولاد در کشور دانست و گفت: تولید فولاد با کمیت و کیفیت بیشتر باعث وارد شدن صنعت در فضای جدید میشود زیرا تعداد و تنوع صنایع پایین دستی فولاد بسیار زیاد است.
وی حلقه واسط بین مراکز آموزشی و پژوهشی و واحدهای فولادسازی را مرکز تحقیقات فولاد نام برد و گفت: این مرکز میتواند صنعت کشور را به صورت زنجیروار متصل کند.
رئیس انجمن آهن و فولاد ایران با اشاره به تجربه شرکت پسکو در کره جنوبی در ایجاد مراکز تحقیقاتی فولاد گفت: این شرکت با ایجاد مرکز تحقیقات و ساخت تجهیزات مورد نیاز واحدهای تولید فولاد توانست علاوه بر تامین نیازهای داخل به صادرات بپردازد.
نجفی زاده ایجاد مرکز تحقیقات فولاد در پاکستان با همکاری ترکیه را نشان از وجود رقابت بین واحدهای تولیدی فولاد در منطقه برشمرد و تاکید کرد: این مرکز باید به صورت یک تشکل غیر دولتی، مستقل اداره شود و مطالعات تحقیقاتی آن باید به صورت علمی انجام شود و فعالیت آن با تعیین موضوعات و اهداف مشخص دنبال شود.
اشتغالزایی در صنعت فولاد را نسبت به سایر صنایع قابل توجه است
رئیس انجمن آهن و فولاد ایران اشتغالزایی در صنعت فولاد را نسبت به سایر صنایع قابل توجه دانست و گفت: کشوری که میخواهد به توسعه پایدار برسد باید نرخ بیکاری پایینی داشته باشد و صنعت فولاد و صنایع پایین دستی آن میتواند فرصتهای شغلی را ایجاد کند طی تحقیق صورت گرفته اگر در واحد فولاد سازی یک شغل ایجاد شود در صنایع پایین دستی13 شغل بوجود میآید.
وی تولید فولادهای جدید را امری لازم و ضروری برشمرد و گفت: باید بر اساس نیاز بازار امروز و آینده فولاد تولید کرد و ارزش افزوده آنرا بالا برد و نباید به شیوههای قدیمی بر تولید فولاد تکیه کرد.
نجفی زاده اظهار داشت: اگر حمایت واقعی از ایجاد مرکز در اصفهان شود میتوان آینده روشنی در عرصه فولاد تصور کرد به عنوان مثال میتوان به احداث ذوب آهن در اصفهان و نقش آن در ایجاد صنایع کوچک و متوسط اشاره کرد.
وی با پیشنهاد نام مرکز پژوهش، فناوری و راهبردی فولاد ایران برای این مرکز گفت: این مرکز با ساختار بزرگ و روشن میتواند ضعفهای فولادسازی کشور را برطرف کند و مواردی از جمله صرفه جویی در مصرف انرژی، تولید فولادهای جدید، اصلاح مدیریت میانه، آموزش بخش بازاریابی و افزایش بهره روری را در واحدهای فولادسازی مورد توجه قرار دهد.
علی صفرنورالله عضو کمیسیون صنعت و معدن اتاق اصفهان در جلسه خواستار بررسی جامعی نسبت به مزیت تولید فولاد یا تولید برق شد و گفت: باید مزیتهای اقتصادی توسعه فولاد به طور دقیق مشخص شود.
توسعه فولاد، اشتغال پایدار ایجاد میکند
رئیس کمیته ایجاد مرکز تحقیقات فولاد اتاق بازرگانی اصفهان نیز در این جلسه گفت: برای گسترش و توسعه فولاد کشور نیازمند یک مرکز تحقیقات با هدف بررسی راهکارهای توسعه تولید کمی وکیفی هستیم زیرا در افق برنامهریزی 1404 تولید فولاد کشور باید به 55 میلیون تن برسد.
سیروس موتمن مصرف کنونی فولاد درکشور را 20 میلیون تن در سال ذکر کرد و گفت: برای خرید این فولاد باید 14 میلیارد دلار هزینه کنیم در حالیکه 12.5میلیون تن در سال تولید میشود و اشتغال پایداری در کشور نیز ایجاد کرده است.
وی ذوب آهن اصفهان را پایه گذار توسعه صنعتی کشور دانست و گفت: احداث ذوب آهن باعث بوجود آمدن واحدهای صنعتی در بخش بالادستی و پایین دستی شد و از خام فروشی سنگ آهن نیز جلوگیری شد.
رئیس کمیته ایجاد مرکز تحقیقات فولاد اتاق بازرگانی اصفهان تحلیل وضعیت موجود خط تولید فولادسازان کشور را یکی از پروژههای قابل انجام در این مرکز برشمرد و گفت: این مرکز میتواند نسبت به اصلاح روشهای تولید فولاد در واحدهای فولادسازی اقدام کند.
خطوط بیکیفیت تولید فولاد از چین بازار ایران را اشباع کرده است
عضو کمیسیون صنعت و معدن اتاق اصفهان نیز در این جلسه گفت: سیاست گذاری در حوزه فولاد به طور صحیح انجام نشده که از جمله آن میتوان به صدور مجوز 120 میلیون تن از سوی دولت اشاره کرد که بدون مطالعه و تحقیق صورت گرفته است.
محمد ابکا تناقض در سیاست گذاری و صدور مجوز در دو بخش وزارت صنعت و معدن و تجارت و ایمیدرو را قابل توجه دانست و گفت: وزارتخانه به صدور مجوز و ایمیدرو به سیاست گذاری میپردازد و هماهنگی مشخصی بین این دو بخش وجود ندارد.
وی واردات خط تولید فولاد از چین را با وجود توانمندی داخل در ساخت تجهیزات قابل تامل دانست و گفت: حتی اسکلت سازههای فلزی سالنهای این واحدها از چین وارد میشود و تولید کنندگان داخلی هیچ نقشی در ساخت این واحدها پیدا نمیکنند.
ابکا تاکید کرد: خط تولید فولاد چینی از تجهیزات قدیمی و انرژی بر استفاده میکنند و اگر دولت در بخش انرژی حمایت نکند به هیچ عنوان صرفه اقتصادی ندارند.
وی انرژی را بزرگترین مساله واحدهای تولید فولاد پس از اجرایی شدن قانون هدفمند شدن یارانهها دانست و گفت: بازدهی خطهای چینی به چهار سال هم نمیرسد و به سرعت نیازمند نوسازی است.
عضو کمیسیون صنعت و معدن اتاق اصفهان خواستار تعریف زنجیره تولید فولاد در کشور شد و اظهار داشت: تامین مواد اولیه، انرژی و تکنولوژی نوین به عنوان سه موضوع مهم در فولادسازی باید مورد توجه قرار گیرد.
اصلاح مصرف انرژی در دستور کار مرکز تحقیقات فولاد قرار گیرد
عضو کمیسیون صنعت و معدن اتاق اصفهان در این جلسه گفت: برای رسیدن به تولید 55 میلیون تن فولاد در سال و رسیدن به اهداف برنامه 1404 نیازمند ایجاد چنین مرکز تحقیقاتی هستیم.
موسوی افزود: متاسفانه فولاد آلیاژی که نیاز بخشی از صنعت است به سمت تولید فولاد ساختمانی سوق پیدا کرده است.
وی تصریح کرد: اگر یارانه انرژی برداشته شود تولید فولاد در شرایط فعلی مقرون به صرفه نیست و این مرکز باید میزان مصرف انرژی و مواد اولیه در خطوط فولادسازی را بررسی و راهکارهای عملی اصلاح مصرف را ارایه دهد.
توسعه فولاد کشور مزیت اقتصادی دارد
عضو کمیسیون صنعت و معدن اتاق اصفهان دراین جلسه خواستار حمایت از بازار کسب و کار فولاد، استفاده از تکنولوژی و دانش نو و آمایش فولاد شد و گفت: همانند سازی این مرکز با مراکز تحقیقاتی بین المللی فولاد میتواند نقش مهمی در صنعت فولاد کشور داشته باشد.
علی نادری ایجاد واحدهای تا 500 هزار تنی و مصرف آن در هر استان را پیشنهاد کرد و گفت: در حال حاضر کشورهای توسعه یافته با ایجاد واحدهای 13 هزار متر مربعی کلیه مراحل تولید فولاد مورد نیاز منطقه مورد نظر را ایجاد کرده و از حداقل امکانات نهایت استفاده را میکنند.
نادری نقش اتاق بازرگانی را تالار گفت و گو برای ایجاد ساختار مورد نیاز اقتصاد استان عنوان کرد و گفت: اتاق میتواند در ایجاد مرکز تحقیقات فولاد که نیازی ضروری است همت کند و هزینه ابتدایی راه اندازی آنرا پرداخت کند.
نادری اظهار داشت: مرکز تحقیقات فولاد میتواند به عنوان یک اتاق فکر برای توسعه فولاد تلقی شود و به صورت خوشه صنعتی عمل کند.
وی طراحی نقشه راه مرکز تحقیقات فولاد را لازم دانست و یادآور شد: ارائه مشورت به واحدهای تولیدی فولاد باید در دستور کار این مرکز قرار گیرد و تجاری سازی مرکز باید از اقدامات اولیه این مرکز باشد.
نظر شما