به گزارش خبرگزاری مهر، این گوساله که "لیکس" نام گرفته 24 آوریل در آزمایشگاهی در دانشگاه کشاورزیInner Mongolia چین به دنیا آمده و در سلامت بسر می برد.
در مه 2011 محققان، سلول های فیبروبلاست جنین را از یک گاو هولشتاین که 45 روزه باردار بود گرفتند و با استفاده از مهندسی ژنتیک آنزیم تجزیه لاکتوز را به سلول های جنین پیوند زدند.
مجریان این طرح می گویند جنین دست ورزی شده در ماه جولای به رحم یک گاو پیوند زنده شد و "لیکس" 9 ماه بعد به دنیا آمد.
براساس گزارش شینهوا، این آنزیم می تواند لاکتوز، مهمترین قند موجود در فراورده های لبنی را به گالاکتوز یا گلوکز تجزیه کند تا اختلالات گوارشی ناشی از مصرف شیر را از بین ببرد. از این رو لیکس می تواند شیری را تولید کند که چنین مشکلات گوارشی برای افراد پیش نیاورد.
به گفته محققان چینی وقتی لیکس 25 ماهه شود و گوساله به دنیا آورد می تواند شیر کم لاکتوز تولید کند.
این آزمایش سال گذشته بر روی 14 راس گاو انجام شد و پنج گوساله در آوریل از آنها به دنیا آمد البته فقط سه راس از آنها دارای آنزیم تجزیه لاکتوز بودند و لیکس تنها گوساله ای بود که زنده ماند آن دو راس دیگر 24 ساعت پس از تولد تلف شدند.
تراریخته (Transgenic) به جاندارانی که از نظر ژنتیکی دستکاری شدهاند گفته میشود. در فناوری تولید جانداران تراریخت، یک یا چند ژن به ژنوم طبیعی جاندار اضافه میشود و یا از ژنوم جاندار حذف میشود.
جانداران تراریخته و فروریخته، کابردهای زیادی در پژشکی و زیستفناوری دارند. امروزه بسیاری از پروتیئینهای دارویی مانند انسولین، فاکتور ۸ انعقاد خون، هورمونهای رشد و ... از طریق این فناوری تولید میشود. با استفاده از فناوری تراریخت گیاهانی تولید شدهاند که ارزش غذایی بیشتری دارند و یا مقاوم به یک سری از آفتها هستند.
نظر شما