به گزارش خبرنگار مهر صدرالدین صدر در همایش مانور مقابله با آلودگی نفتی در دریای خزر که پیش ظهر سه شنبه در بندرانزلی برگزار شد گفت: قسمتی از این تجهیزات هم اکنون در بنادر قابل بهره برداری است و بقیه آن در آینده نزدیک به بنادر کشور تحویل داده می شود.
به گفته وی، به منظور پیشگیری از آلودگی دریا، بنادر نسبت به جمع آوری و دریافت مواد زائد کشتی ها اقدام کرده و برای این منظور سه فروند بالگرد را جهت پایش و کنترل آبهای کشور در نظر گرفته ایم.
صدر اظهار داشت: در خصوص آلودگی آب دریا کانون حفاظت از دریا و رودخانه های قابل کشتیرانی در برابر آلودگی به مواد نفتی مورد بازنگری و در مردادماه سال 1389 به تصویب رسید که بر اساس آن آلوده کردن رودخانه ها و آبهای داخلی و دریای سرزمین ایران به نفت یا هر نوع ترکیب نفتی توسط کشتی ها ، سکوهای نفتی، لوله ها، تاسیسات و مخازن نفتی واقع در خشکی یا دریا ممنوع شده است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی تصریح کرد: بر اساس ماده 14 این قانون مسببین آلودگی مکلفند کلیه هزینه های مربوط به خسارات زیست محیطی و پاکسازی را بپردازند.
وی افزود: ماده ششم کنوانسیون بین المللی آمادگی ، مقابله و همکاری در برابر آلودگی نفتی مقرر می کند طرفین متعهد به کنوانسیون در چارچوب توانایی ها و یا از طریق همکاری دوجانبه یا چند جانبه و در صورت اقتضا با همکاری صنایع و سازمانهای مختلف طرح های مدیریت سوانح آلودگی نفتی ، حداقل تجهیزات لازم جهت مقابله با آلودگی نفتی و مکانیزمها و ترتیبات لازم جهت هماهنگ کردن مقابله با یک سانحه را آماده و بکار گیرند.
صدر اظهار داشت: تجهیزات مقابله با آلودگی این سازمان شامل یک فروند شناور پیشرفته پاکسازی آلودگی نفتی ، 7 فروند بارج 500 تنی برای بنادر شمالی کشور، 9فروند شناور ویژه پاکسازی حوضچه و کنار اسکله و انواع بوم و مواد جذاب و سایر وسایل مربوطه به ارزش حدود 8 میلیارد تومان است.
وی در پایان از تدوین تفاهمنامه همکاری در زمینه حفاظت محیط زیست دریایی بین سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان بنادر دریانوردی با در نظر داشتن عزم دو سازمان در اجرای کامل اصل 50 قانون اساسی و تکالیف قانونی دو سازمان در ارتباط با حفاظت محیط زیست دریایی کشور خبر داد.
نظر شما