به گزارش خبرنگارمهر، اعضای شورای شهر تهران در جلسه علنی روز سه شنبه شورای شهر تهران به بررسی " عملکرد اعتبارات عمرانی سال 90 مناطق شهرداری تهران پرداختند.
رسول خادم امروز در جلسه علنی شورای شهر به ارائه گزارش کمیسیون برنامه و بودجه در خصوص عملکرد اعتبارات عمرانی سال 90 مناطق شهرداری تهران پرداخت و گفت: مجموع پروژه های عمرانی مستمر و غیر مستمر مناطق 704 پروژه بوده است که از این میان 354 پروژه عمرانی مستمر و و 350 پروژه غیر مستمر نیمه تمام و جدید بوده است.
وی افزود: 141 پروژه عقب تر از زمان اعلام شده ، 198 پروژه بر اساس زمان بندی و 5 پروژه جلوتر از زمان موعد است. از مجموع 344 پروژه مناطق، 178 پروژه خاتمه یافته ، 147 کارگاه پروژه در حال اجرا و 19 پروژه متوقف و یا شروع نشده است و منابع مالی یکی از دلایلی است که این پروژه ها نیمه تمام مانده است.
وی با اشاره به مشکلات اجرای پروژه ها گفت: کمبود نقدینگی ، تعلل دستگاه اجرایی، تغییر نقشه، معارض ملکی ، افزایش حجم کار و عدم تحقق اعتبار غیر نقدی از جمله مشکلات اجرای این پروژه هاست.
به گفته این عضو شورای شهر تهران، 30 تا 40 درصد پروژه های عمرانی تغییر وضعیت در برآوردهای اولیه خود داشتند.
خادم افزود: از مجموع پروژه های بازدید شده سال گذشته 45 درصد آن تغییر در سال شروع ، 35 درصد تغییر در سال خاتمه و 43 درصد تغییر برآورد اولیه داشتند و همچنین 70 درصد آن توسط مناقصه عمومی و 2/8 استعلامی ، 1 درصد از طریق واگذاری به بخش دولتی ، 4 درصد با واگذاری به بخش خصوصی ، 61 درصد توسط شرکت های وابسته و 24 درصد با مناقصه محدود انجام شده است که نشان می دهد مناطق 60 درصد واگذاری خود را توسط مناقصه عمومی و محدود انجام دادند.
وی ادامه داد: 60درصد از پروژه ها از مناقصه عمومی و محدود دنبال می شود و 35درصد پروژه ها تشریفاتی و واگذاری است.
مناقصه محدود راه را برای شرکت های جوان می بندد
در این جلسه خسرو دانشجو در مورد این گزارش گفت: رویه این بوده است که واگذاریها از طریق مناقصات عمومی انجام شود اما باید دقت داشته باشیم که در مناقصات محدود نیز فقط از شرکتهای توانا دعوت نشود چرا که با این کار عرصه رقابت برای شرکتهای جوان که دارای تکنولوژی روز نیز هستند فراهم نمی شود. با این حال برگزاری مناقصات در مناطق سیر مثبتی داشته و باید مناقصات محدود نیز به سمت مناقصات عمومی برود و زمینه رقابت برای شرکتهای جوان و پویا نیز فراهم شود و شرکت های قدیمی نیز تصور نکنند که با هر قیمتی می توانند در مناقصات شرکت کنند.
چمران: میزان مناقصه های محدود نسبت به عمومی غیر قابل قبول است
در ادامه این جلسه مهدی چمران،رئیس شورای شهر تهران با بیان این که در پروژه هایی که به شرکتهای وابسته واگذار شده است میزان مناقصه های محدود به عمومی 225 به یک است و متاسفانه ما رشدی در مناقصه های نمی بینیم.
روش واگذاری استعلامی لباس مناقصه محدود را به تن نکند
خسرو دانشجو نیز در تایید سخنان چمران گفت: باید مراقب باشیم پروژه های استعلامی لباس مناقصه های محدود را به تن نکند و به سوی سلامت کار پیش رویم.
وی با تاکید بر این که شرکتهای وابسته نیز باید این کار را انجام دهند و به سمت مناقصات عمومی بروند، گفت: برگزاری مناقصات در مناطق نشان دهنده سلامت کاری است و این که مناطق در حوزه مدیریت شهری کار را درست انجام می دهند که این موضوع باید برای شرکتها نیز مورد توجه قرار گیرد.
خادم در ادامه این گزارش با بیان اینکه به لحاظ قانونی و حقوقی شهرداری اختیار دارد که از همه طریق این کار را انجام دهد گفت: با این حال مناقصه عمومی می تواند شرایط بهتری را به لحاظ اجرایی فراهم کند و از این رو باید جهت گیریها به این سمت برود.
در ادامه رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در ادامه گزارش خود اظهار کرد: بیشتر تاخیر در زمان خاتمه پروژه مربوط به مناطق 2، 3 و 14 بوده است و با توجه به متوسط تاخیر زمان برای اجرای 344 پروژه در مجموع 143 سال تاخیر در اجرا وجود دارد.
به گفته وی، برآورد و کمبود نقدینگی، اعمال تغییرات در حجم کار ، تغییر نقشه ، مشکلات در حین کار از مهم ترین مشکلات اجرای پروژهها بوده است.
در این خصوص خسرو دانشجو نیز گفت: حجم کار در شهرداری باتوجه به گستره وسیع تهران بسیار زیاد است ؛باید منصفانه برخورد کرد؛ این که بگوییم هیچ مشکلی نباید در شهرداری باشد با توجه به این حجم کار منصفانه نیست و از طرفی نیز نباید درست کار نکنیم و بگوییم حجم کار زیاد است.
وی افزود: هزینه کردن در حوزه مطالعات مشکلات را کم می کند و در این زمینه ها باید مطالعات صورت گیرد؛ آنچه مشخص است این که به سمت نقطه مطلوب در حال حرکت هستیم در اولین سال شاهد بودیم که بیشترین پروژه ها از طریق واگذاری ها انجام می شد اما اکنون به سمت مناقصات عمومی و محدود رفته است و مشکل از جایی بروز کرده است که ما وفادار به مطالعات نبودیم .
وی افزود: مطالعات باید بادقت بیشتر انجام شود و از طرفی شورا نیز باید در حوزه نظارتی با دقت بیشتر ی عمل کند و مجری نیز مکلف به اجرای قانون باشد.
2 هزار و 36 پروژه در حال مبادله توافق نامه
در ادامه جلسه دکتر سید مناف هاشمی نیز ضمن تشکر از شورای شهر گفت: دو هزار و 36 پروژه در حال مبادله توافق نامه است و بر روی تک تک آنها سیستم کنترل پروژه نصب شده است. از شورا می خواهم در این زمینه از ما گزارش بخواهد.
و ی افزود : در مورد 12 پروژه عمرانی بزرگ هفته ای یک بار بر اساس دستور العمل شهردار تهران و به صورت روزانه نیز گزارش می دهیم و شهرداری در مورد همه پروژه های خود به ویژه در سه سال گذشته و در سالجاری گزارش دقیق وجود دارد که می توانیم آن را به شورا ارائه کنیم.
کانال مناقصه های عمومی را نخشکانیم
مناف هاشمی با اشاره به انتقادهای اعضای شورای شهر در خصوص آماربالای مناقصه های محدود گفت: این انتقاد ها را می پذیرم اما غیر قانونی نیست و ما برای سرعت عمل در پروژه ها مناقصه ها را محدود برگزار می کنیم.
خسرو دانشجو در پاسخ به وی گفت: قانون برای سرعت عمل تبصره هایی گذاشته است اما نباید به دلیل سرعت عمل در پروژه ها کانال مناقصه های عمومی را بخشکانیم.
در این زمینه رئیس شورای شهر خواست تا یکماه آینده پاسخ ها در مورد پروژه های نیمه تمام شهرداری آماده و به شورا ارائه شود.
نظر شما