۲۳ خرداد ۱۳۹۱، ۱۵:۰۰

گزارش خبری/

تجلیل از 42 کشاورز برتر کردستان/ کشاورزی استان مکانیزه شود

تجلیل از 42 کشاورز برتر کردستان/ کشاورزی استان مکانیزه شود

سنندج - خبرگزاری مهر: طی مراسمی به همت جهاد کشاورزی استان کردستان و با حضور مسئولان استانی، 42 کشاورز و تولیدکننده نمونه کردستان تجلیل و تقدیر شدند.

به گزارش خبرنگار مهر، آیین تجلیل از کشاورزان و تولیدکنندگان نمونه استان کردستان با حضور معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار، مدیر کل منابع طبیعی ظهر امروز سه شنبه در سنندج برگزار شد.

در ابتدای این مراسم تعدادی از کشاورزان و تولیدکنندگان نمونه استان کردستان به ایراد مشکلات و موانع پیش روی توسعه این صنعت در استان پرداختند و از مسئولان خواستند تا برای رفع این مشکلات راهکارهای راهبردی را ارائه دهند.

کشاورز نمونه شهرستان سقز در این مراسم در خصوص موفقیت خود مطالبی را عنوان کرد و گفت: استفاده از کودهای آلی به جای کودهای شیمیایی، تناوب محصولات زراعی، استفاده از بذر مطلوب و مناسب با شرایط آب و هوایی منطقه و استفاده از حداقل سموم و آفت کش ها می تواند در تولید محصول با کیفیت و مناسب نقش داشته باشد.

سید جلال حسینی در ادامه سخنان خود به مشکلات این بخش اشاره کرد و افزود: بی توجهی به محصولات تولیدی از نظر کیفیت توسط مردم و دولت مهمترین مشکل و دغدغه کشاورزان است.

وی اظهار داشت: بسیاری از کشاورزان تنها برای سود دهی بیشتر مزارع خود را با انواع کودها و مواد شیمیایی تقویت می کنند و پس از تولید محصول دولت و مردم به پایین بودن کیفیت این محصول توجهی نداشته و تولیدات خود را وارد بازار می کنند.

این کشاورز نمونه یکی دیگر از مشکلات این بخش را برداشت بی رویه ماسه از رودخانه ها عنوان کرد و ادامه داد: در فصول بارندگی متاسفانه روان آبها در بستر رودخانه ها جایی ندارند و به دلیل وجود خاک نرم در کف رودخانه ها، آبهای جاری جذب زمین شده و کشاورزان را با بی آبی مواجه می کند.

کشاورزان کردستان با علوم نوین آشنا شوند

رئیس نظام صنفی کشاورزان استان کردستان نیز در این مراسم به عنوان نماینده کشاورزان سخنانی را بیان کرد و گفت: آشنا نبودن کشاورزان با علوم نوین، بحران خشکسالی و سرمازدگی را می توان مهمترین مشکل کشاورزان استان کردستان عنوان کرد.

عبداله فرجی عدم استفاده از تکنولوژی های جدید و نداشتن بیمه تامین اجتماعی کشاورزان را از دیگر مشکلات کشاورزان عنوان کرد و از مسئولان استان خواست تا برای رفع این مهم برنامه ریزی و راهکارهای عملی ارائه کنند.

مرغدار نمونه استان کردستان نیز در بخش دیگری از این مراسم سخنان کوتاهی را بیان کرد و اظهار داشت: میزان جوانان تحصیل کرده ای که در صنعت مرغ فعالیت می کنند نسبت به میانگین کشوری بالاتر است و این استان در زمینه اشتغال افراد مستعد و مجرب در این امر رتبه اول در کشور را دارد.

مرغداری ها در کردستان نوآوری دارند

عثمان مدرس گرجی مرغداران استان کردستان را نوآور توصیف کرد و افزود: مرغداری های کردستان از لحاظ استفاده از تکنولوژی و امکنات جدید به خصوص در طرح بهینه سازی مصرف سوخت فعالیت مناسبی داشته اند.

وی با بیان اینکه بیشترین اشتغال ایجاد شده طی چند سال اخیر در صنعت مرغداری بوده است، ادامه داد: با پتانسیلی که صنعت مرغداری در استان کردستان دارد می توان با افزایش سرمایه گذاری بخش خصوصی و حمایت های بیشتر دولت زمینه اشتغال پایدار برای بسیاری از جوانان این استان را فراهم کرد.

تنها 20 درصد از مرغداری های کردستان گاردار هستند

این مرغدار نمونه در ادامه به مشکلات این صنعت نیز اشاره کرد و گفت: تنها 20 درصد از مرغداری های استان کردستان گازدار هستند و با توجه به وضعیت توپوگرافی استان کردستان مرغداران در فصول سرما با مشکلات فراوانی رو به رو می شوند.

مدرس گرجی افزود: میزان تسهیلات و سرمایه در گردش مرغداران نیز با توجه به گران شدن نهاده های مرغی و دانه دیگر جوابگوی این صنعت نیست و نیاز است بانک های عامل و دولت برای رفع این مشکل اقدامات جدیدی را انجام دهد.

کشاورزی ظرفیت اصلی کردستان برای توسعه است

معاون مدیریت و توسعه منابع انسانی استاندار کردستان نیز در این مراسم طی سخنانی اظهار داشت: کشاورزان، مرغداران، دامداران، باغداران، زراعی کاران و دیگر تولیدکنندگان در کشور همیشه مظلوم واقع شده و باید بیش از این به وضعیت آنها رسیدگی و توجه کرد.

موسی مرادیانی ادامه داد: جهاد کشاورزی باید به عنوان یک نهاد نظارتی فعالیت های کشاورزان را مورد حمایت قرار دهد و با برگزاری دوره های آموزشی و ترویج بخش کشاورزی برای توسعه این بخش گام های موثرتری بردارد.

وی به فعال شدن تشکل های کشاورزی و مجامع صنفی اشاره کرد و گفت: کشاورزان خود باید در قالب تشکل و مجامع کشاورزی فعالیت های خود را در دست گیرند و دولت نیز با نظارت و حمایت های به موقع خود از آنان زمینه بهبود وضعیت آنها را فراهم کند.

معاون مدیریت و توسعه منابع انسانی استاندار کردستان افزود: در استان کردستان نیروهای تحصیل کرده و توانمندی در زمینه کشاورزی وجود دارد که متاسفانه از فعالیت اصلی خود بازمانده و تجارب و دانش خود را نتوانسته اند به کشاورزان و تولیدکنندگان این بخش ارائه دهند.

مرادیانی اظهار داشت: روش های سنتی و کشت به صورت قدیمی باعث شده است کیفیت محصولات تولیدی کاهش یابد و همین امر باعث از دست دادن بازارهای خارجی به خصوص بازار عراق طی سال گذشته شد.

وی در پایان بیان کرد: با توجه به اینکه مهمترین عامل رشد و توسعه اقتصادی استان کردستان تقویت بخش کشاورزی است تمامی مسئولان و مدیران اجرایی استان باید بکوشند تا این بخش را بیش از این فعال کنند.

در پایان این مراسم از 34 مرد و هشت زن نمونه در صنعت کشاورزی و تولیدکننده محصولات کشاورزی استان کردستان تجلیل شد.

کد خبر 1624911

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha