به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلی رضایی عصر سه شنبه در نشست خبری اظهارداشت: اعتباری بالغ بر 400 میلیون تومان از محل خشکسالی به این استان اختصاص یافته است.
وی با اشاره به اینکه این اعتبار با توجه به خشکسالی های متوالی در استان اختصاص یافته است، افزود: با توجه به افزایش حشرات موزی در فصل بهار، سم رایگان تهیه و در شهرستانها توزیع شده است.
رضایی با اشاره به اینکه دامپزشکی استان هیچ مشکلی در راستای توزیع سم برای جایگاه و بدن دام ندارد، افزود: با توجه به نیاز دامداران این سموم توزیع می شود.
وی از توزیع شش هزار لیتر شربت ضدانگل به طور رایگان در بین دامداران استان طی سال جاری خبر داد و گفت: همچنین در این راستا با توجه به فقر زمین از مواد عالی و معدنی مورد نیاز دام مکمل های درمانی در جیره دام ها تهیه شده است.
رضایی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی قطب پرورش طیور در کشور است، افزود: در حال حاضر 700 واحد مرغ گوشتی در استان فعالیت می کند.
به گفته وی در این راستا به دلیل مقابله با بیماری هایی از جمله آنفلوانزای فوق حاد پرندگان راه اندازی کوره لاشه سوز از ضروریات است.
افتتاح سه پروژه دامپزشکی در خراسان جنوبی
رضایی از افتتاح سه پروژه دامپزشکی در هفته جهادکشاورزی در این استان خبر داد و گفت: برای اجرای این تعداد طرح یک میلیارد و 33 میلیون تومان هزینه شده است.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی افتتاح کوره لاشه سوز را از جمله این پروژه ها عنوان کرد و بیان داشت: این پروژه با همکاری فارغ التحصیلان کشاورزی دانشگاه صنعتی شریف و شرکت صنعتی استان قم راه اندازی شده است.
رضایی با بیان اینکه کوره لاشه سوز مشابه داخلی و خارجی ندارد، افزود: برای اجرای این پروژه 156 میلیون تومان اعتبار هزینه شده است.
وی با اشاره به اینکه در بحث کانون بیماری ها دو اقدام اساسی را می توان برای مقابله با بیماری ها انجام داد، تصریح کرد: معدوم سازی، دفن بهداشتی لاشه و سوزاندن از جمله راهکارهای مبارزه با بیماری ها است، که دفن بهداشتی به دلیل راهیابی به سفره های آب زیرزمینی منجر به بروز مشکلات می شود و سوزندان بهترین راهکار در این زمینه است.
رضایی احداث آزمایشگاه مرکزی تشخیصی دامپزشکی در دو فاز را از دیگر پروژه ها قابل افتتاح در این هفته برشمرد و افزود: این پروژه در دو هزار متر مربع مساحت و دو فاز اجرا خواهد شد.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در هفته جهاد کشاورزی فاز نخست این آزمایشگاه کلنگ زنی می شود، تصریح کرد: این فاز با اعتبار 800 میلیون تومان آغاز خواهد شد.
وی به اهداف اجرای این طرح در استان اشاره کرد و ادامه داد: تسریع در عملیات مقابله با بیماری ها در بحث پدافند غیرعامل، تعیین و ارتقای حجم صادرات دام و فرآورده های دامی، تشخیص سلامت دام های قرنطینه مرزی و ارتقای سطح تکریم ارباب رجوع از طریق بهبود خدمات قابل ارائه از جمله این اهداف است.
رضایی ارتقای دقت، کیفیت و تسریع در تشخیص بیماری های دام، طیور و آبزیان، توسعه دامنه بیماری های قابل تشخیص و کاهش نیاز به سایر مراجع، ارتقای سطح بهداشت عمومی استان، کاهش درصد اشغال تخت های بیمارستانی و هزینه های درمانی و حفظ و حراست از سرمایه های دامی استان را از دیگر اهداف احداث این آزمایشگاه ذکر کرد.
وی از افتتاح درمانگاه آزمایشگاه شبکه دامپزشکی سرایان طی هفته جهادکشاورزی خبر داد و گفت: این پروژه با اعتبار 77 میلیون تومان اجرا شده است.
رضایی ادامه داد: انجام انواع آزمایشات تشخیصی، مبارزه با بیماری های طیور، آبزیان و دام، توسعه عملیات کنترل، پیگیری و مبارزه با انواع بیماری های طیور، دام و آبزیان، توسعه و ارتقاء عملیات مقابله با بیماری های مشترک انسان و حیوان و بهبود بهداشت عمومی، امنیت غذایی جامعه، توسعه و ارتقاء عملیات کنترل بهداشتی فرآورده های خام دامی از جمله مزایای راه اندازی این آزمایشگاه است.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی در پایان به وجود بیش از یک هزار عامل بیماری شناخته شده در دام اشاره کرد و یادآور شد: از این تعداد 832 عامل بیماری از حیوان به انسان منتقل می شود که اهمیت آزمایشگاه های دامپزشکی را دوچندان می کند.
نظر شما