۲۴ خرداد ۱۳۹۱، ۱۲:۲۰

یافته جدید محققان/

تغییرات اقلیم عامل انقراض ماموت ها در روسیه

تغییرات اقلیم عامل انقراض ماموت ها در روسیه

محققان آمریکایی و روسی در جدیدترین یافته های تحقیقاتی خود،‌ تغییرات اقلیم را عامل انقراض ماموت ها در شرق دور روسیه اعلام کرده اند.

به گزارش خبرگزاری مهر، نتایج این تحقیقات که در نشریه ارتباطات نیچر منتشر شده است، حاکی از آن است که دلیل منقرض شدن ماموت ها در 11 هزار و 500 سال پیش در منطقه برینگیا، آلاسکا وشرق دور سیبری، سرد شدن آب و هوا بوده است.

این مطالعات همچنین نشان می دهد جایگزین جنگل های شمالی و درختچه ها در جنوب این منطقه با استپ نیز در انقراض ماموت ها موثر بوده است.
 
محققان جامعه علمی در مورد دلیل انقراض حیوانات عظیم الجثه از جمله ماموت ها در پایان دوره پلیستوسن که همزمان با ورود انسان مدرن به زمین بوده، اتفاق نظر ندارند.
 
برخی از محققان شکار بیش از اندازه و برخی دیگر تغییرات اقلیم را عامل انقراض ماموت ها می دانند.
 
تحقیق جدید از تئوری دوم حمایت می کند. در این مطالعه محققان بقایای هزار و 300 ماموت در منطقه برینگیا و هزار نمونه از خاک فسیل ها را برای تعیین دلیل انقراض ماموت ها بررسی کردند.
 
براساس گزارش ساینس دیلی، تغییرات اقلیم درختچه و گیاهان مورد تغذیه این جانوران را نابود کرد و به جای آن پوشش گیاهی باتلاقی در شمال منطقه ایجاد شد.
 
ماموت ها به جنوب مهاجرت کردند اما تغییرات اقلیمی دیگری که پوشش های گیاهی استپ ها را نیز از بین برد، موجب نابودی بیشتر ماموت ها شد.
 
این محققان تاکید دارند تاثیر ورود انسان به زندگی ماموت ها بسیار کم رنگ بوده است.
 
داده های باستانشناسی نشان می دهد جمعیت های منزوی از ماموت ها در جزایر قطبی دور افتاده تا هزاره دوم پیش از میلاد زنده ماندند.
کد خبر 1625844

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha