به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم حسن نژاد ظهر چهارشنبه در همایش فرهنگ و مدیریت جهادی در سنندج افزود: پس از فرمان امام راحل (ره) برای تاسیس جهاد کشاورزی اقدامات و برنامه های مطلوبی در راستای توسعه روستاها صورت گرفت ولی با این وجود بازهم نیازمند تحول و توسعه در بخش روستایی در استان کردستان هستیم.
وی اظهار داشت: در برنامه چهارم توسعه دولت و نظام نشان دادند که به جد برای توسعه و آبادانی روستاها و جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها برنامه دارند به طوری که بیش از 40 درصد اعتبارات عمرانی استان ها به توسعه زیرساخت ها در روستاهای کشور اختصاص یافت.
مدیر کل جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: متاسفانه علیرغم همه اعتبارات و توجهاتی که دولت در این خصوص داشته است هنوز هم در هیچ کجای کشور توسعه روستایی صورت نگرفته است و روستاها در حال تخلیه شدن هستند و از همین رو تولید محصولات کشاورزی نیز کاهش یافته است.
حسن نژاد یادآور شد: کاهش تولید محصولات کشاورزی باعث شده است طی چند سال اخیر افزایش واردات این محصولات در کشور را شاهد باشیم و این با آرمان های انقلاب و امام خمینی (ره) که عدم وابستگی به بیگانگان بود، منافات دارد.
وی در ادامه به یکی از مهمترین دلایل عدم توسعه روستایی در کشور به ویژه استان کردستان اشاره کرد و گفت: عدم وجود یک نهاد متولی در راستای توسعه روستایی در تمامی زمینه ها مهمترین دلیل عدم توسعه روستاها است و تنها در مقطعی که جهاد کشاورزی به عنوان متولی امر فعالیت می کرد توانست تا حدودی موفق عمل کند.
مدیر کل جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به شعار امسال که سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی نامیده شده است، افزود: مدیران نباید تنها این شعار را دست مایه سخنرانی های خود قرار دهند بلکه باید یا ارائه راهکارهای عملی و ایجاد بسترسازی برای توسعه بخش تولیدات داخلی به خصوص در بخش کشاورزی این شعار را تحقق بخشند.
حسن نژاد در بخش دیگری از سخنان خود به انتقاد از واردات محصولات کشاورزی در فصول برداشت پرداخت و اظهار داشت: متاسفانه در کشور فرصت و تحمل برای به تولید داخلی رسیدن بسیار کم است و مسئولان حمایت های لازم را از تولیدکنندگان برای دستیابی به یک تولید پایدار ندارند.
وی ادامه داد: اغلب تولیدکنندگان کشور مطمئن نیستند که پس از کاشت و تولید محصول بتوانند محصولات خود را به بازار عرضه کنند چرا که در هنگام فصول تولید محصولات خارجی بی کیفیت و ارزان قیمت وارد بازار می شود.
مدیر کل جهاد کشاورزی کردستان اولویت کاری مدیران بخش کشاورزی کشور را ایجاد فضایی امن و امنیت کاری برای تولیدکنندگان عنوان کرد و یادآور شد: حمایت از تولید و تولیدکنندگان نیازمند مرکز تصمیم گیری کارآمدی است که بتواند کلیه فعالیت های این بخش را رصد کند.
حسن نژاد در پایان گفت: پروسه ورود و خروج محصولات و تولیدات داخلی و خارجی باید در مدت زمان کوتاهی انجام شود تا تولیدکنندگان بتوانند در زمان مناسب محصولات مازاد خود را به بازرهای خارجی عرضه کرده و با ضرر و زیان های هنگفت رو به رو نشوند.
نظر شما