به گزارش خبرنگار مهر، سید حسن میرعماد پیش از ظهر روز چهارشنبه در نشست مطبوعاتی خود با خبرنگاران با اشاره به اینکه بیش از یک میلیون و 260 هزار هکتار از اراضی استان سمنان تحت تأثیر فرسایش بادی قرار دارند، گفت: امسال 30 میلیارد ریال برای اجرای طرح های بیابان زدایی به این استان اختصاص یافته است.
وی افزود: پدیده بیابانزایی و تخریب سرزمین توسط عوامل طبیعی و انسانی، به همراه دو چالش تغییر اقلیم و کمبود آب شیرین، مه مترین چالش زیست محیطی جامعه جهانی در قرن 21 محسوب می شود.
میرعماد خاطرنشان کرد: بیش از 110 کشور جهان در معرض تهدید جدی تغییر اقلیم و کمبود آب شیرین قرار دارند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری استان سمنان اظهار داشت: نوع اقلیم با 57 درصد از عوامل غالب، مهمترین عامل بیابانزایی در سطح استان محسوب شده و شرایط ژئومورفورلوژیک و... در مراتب بعدی مؤثر در این امر قرار دارند.
میر عماد، فرسایش بادی را یکی از مهمترین جنبه های ظهور و بروز پدیده بیابان زایی عنوان و تصریح کرد: استان سمنان نیز به عنوان یک استان با سیمای عمدتأ بیابانی به شدت با این معضل درگیر بوده و پروسه فرسایش بادی و عوارض ناشی از آن هر ساله خسارت بسیار زیادی را به تأسیسات اقتصادی و منابع زیستی آن وارد می کند.
وی مهار کانون های بحرانی و فرسایش بادی را از اولویت های مقابله با بیابان زایی در اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان عنوان کرد.
میرعماد اجرای طرح های تثبیت تپه های ماسه ای، احداث باد شکن، انجام پروژه های نهال کاری و بذر کاری در سطح استان سمنان، انجام پروژه های کنترل هرز آب جهت توسعه پوشش گیاهی در اراضی بیابانی و اجرای طرح های مدیریت جنگل های بیابانی دست کاشت در باغزارهای دست کاشت قدیمی را از اقدامات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در جهت جلو گیری از بیابانزایی و کنترل فرسایش عنوان کرد.
وی همچنین در پایان، تولید یک میلیون اصله نهال را از دیگر اقدامات اداره کل منابع طبیعی استان سمنان در جهت جلوگیری از بیابان زایی برشمرد و گفت: از این تعداد 200 هزار اصله نهال گلدانی و 800 هزار اصله نهال به صورت ریشه ای بوده است.
نظر شما