به گزارش خبرنگار مهر، سیامک اسدی ظهر پنج شنبه در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی استان که در محل اداره کل انتقال خون قزوین برگزار شد اظهارداشت: در سال گذشته در سامانه انتقال خون استان از 37 هزار و 524 نفر داوطلب اهدا خون 26 هزار و 407 مورد اهدای خون ثبت شد که نسبت به سال قبل از آن 15.3 درصد رشد را نشان می دهد.
وی افزود: شاخص اهدای مستمر خون نیز 52.7 درصد بود که بیانگر افزایش پنج درصدی در این بخش است.
مدیرکل پایگاه انتقال خون استان قزوین تصریح کرد: با توجه به تاسیس و راه اندازی چند بیمارستان جدید در استان و افزایش مصرف و نیاز فرآورده های خونی میزان توزیع فرآورده های خونی در مراکز درمانی استان نسبت به سال قبل حدود 10 درصد افزایش داشت و با هماهنگی ستاد مرکزی شش هزار و 655 واحد فرآورده خونی به استانهای پهناور و پر مصرف کشورارسال شد.
اسدی یادآورشد: آمار پلاسمای ارسالی به شرکت تخصصی پژوهش و پالایش خون به منظور فرآوری و تبدیل به داروهای استحصالی از پلاسما در خارج از کشوردر سال گذشته 19 هزار و 169 واحد بوده است.
وی عنوان کرد: با افتتاح بیمارستان فوق تخصصی مهرگان و ولایت 32 هزار و 597 واحد فرآورده های خونی در مراکز استان توزیع شده است که نسبت به سال گذشته 10 درصد رشد داشته است.
استقرار نظام مراقبت از خون در هفت بیمارستان قزوین
اسدی با بیان اینکه نظام مراقبت از خون در چهار بیمارستان استان استقرار یافته است افزود: این طرح در سه بیمارستان دیگر نیز مراحل پایانی خود را طی می کند.
موفقیت دو بیمارستان قزوین در استقرار نظام مراقبت از خون
مدیرکل پایگاه انتقال خون استان قزوین گفت: بیمارستان شهید رجایی و بوعلی سینای قزوین در زمینه استقرار نظام مراقبت از خون در ردیف 11 مرکز درمانی کشور موفق به دریافت گواهی شدند.
اسدی با اشاره به شعار امسال با نام "هر اهدا کننده یک قهرمان است" افزود: نهادینه شدن فرهنگ اهداء خون در جامعه به تامین سلامت عمومی مردم کمک شایانی می کند.
وی تصریح کرد: انتقال خون یک دستگاه مهم و حیاتی برای تامین سلامت جامعه محسوب می شود که نقش بسزایی در این زمینه دارد و حضور فعال اهدا کنندگان مستمر خون سبب می شود این سازمان بتواند در راه بهبود خدمات گام های مثبت و ارزنده تری بردارد.
مدیرکل پایگاه انتقال خون استان قزوین با بیان اینکه کمترین اهداء و بیشترین مصرف کنندگان خون را زنان تشکیل می دهند بیان کرد: باید برای افزایش اهدای خون بانوان کارهای فرهنگی بیشتری انجام دهیم و اطلاع رسانی به گونه ای باشد که سبب تشویق و ترغیب زنان به اهداء خون شود.
وی عنوان کرد: در روند اهداء خون مبنا بر صداقت داوطلبان است بنابراین افرادی که برای اهداء خون به پایگاه ها مراجعه می کنند باید به سئوالات پرشک مربوطه درست پاسخ دهند.
اسدی مهمترین هدف سازمان انتقال خون را آموزش، هدایت و ارتقاء فرآیند تزریق خون و سلامت هر چه بیشتر بیماران نیازمند تزریق خون در بیمارستانها عنوان کرد.
مدیرکل پایگاه انتقال خون کمبود اعتبارات، نیروی انسانی و فضای فیزیکی را از مهمترین مشکلات این سازمان اعلام کرد.
خون سالم، نجات دهنده زندگی است
وی با بیان اینکه اهداء مناسبتی را باید به اهداء مستمر و برنامه ریزی شده تبدیل کنیم اظهارداشت: در ایام ماه رمضان، تعطیلات نوروزی و تابستانی اهداء کنندگان خون کمتر به پایگاه ها مراجعه می کنند که امیدواریم با ترویج این فرهنگ در این ایام نیز در این کار خداپسندانه مشارکت کنند.
اسدی تصریح کرد: هیچگاه نباید فراموش کنیم که بیماری، سوانح و تصادفات هرگز تعطیل پذیر نیستند و سازمان انتقال خون در همه ایام حتی تعطیلات و مناسبتها در کنار بیماران نیازمند، آماده دریافت خون از اهداء کنندگان هستند.
وی نقش خبرنگاران رسانه های گروهی در ترویج فرهنگ اهداء خون را بسیار مهم تاثیرگذار دانست و خدمات فعالن رسانه تقدیر کرد.
قزوین- خبرگزاری مهر: مدیرکل پایگاه انتقال خون استان قزوین گفت: با مشارکت مردم خیر در سال گذشته 26 هزار و 407 مورد اهدای خون ثبت شد که نسبت به سال قبل 15.3 درصد رشد داشته است.
کد خبر 1626772
نظر شما