به گزارش خبرنگار مهر، شهر میناب با جمعیتی بالغ بر 65 هزار نفر حدود 150دستگاه تاکسی شهری دارد که 140دستگاه از آن دوگانه سوز هستند. سهمیه بنزین تاکسیهای میناب از اوایل اردیبهشت ماه سال جاری به بهانه دوگانه سوز بودن این خودروها از 660 لیتر به 300 لیتر کاهش یافت و تاکسی داران و مردم این شهر را در سردرگمی فرو برد.
زمزمه های به گوش رسیده از گوشه و کنار شهر مبنی بر افزایش کرایه ها به علت کاهش سهمیه سوخت تاکسی ها ناقوس بی عدالتی را برای قشر رنج دیده و زحمتکش بزرگترین شهرستان استان پس از بندرعباس به صدا در آورده است.
باید از مسئولان اجرایی شهر پرسید شهروندان مینابی تا کی باید تاوان آماده نبودن زیرساختهای شهری از جمله جای خالی جایگاه سوخت سی ان جی و یا ضعف مدیریتی شهرداری میناب در ساماندهی مسافربران شخصی و یا فراهم آوردن شرایط برای تردد مینی بوس و اتوبوس در شهر را پرداخت کنند.
مشکلات حمل و نقل عمومی شهر میناب تنها به افزایش نرخ کرایه ها منتهی نمی شوند بلکه تمرکز تاکسی های موجود در مسیر میدان شهدا، بلوارامام، میدان 22 بهمن و بالعکس، مسافران مسیرهای دیگر شهر را به مسافربران شخصی که اغلب به صورت دربست و بدون نظارت فعالیت دارند واگذار کرده است.
البته نبود ایستگاه های مسافر ثابت و معین برای برخی مسیر ها مانند بلوار خلیج فارس، بلوار آل محمد، جاده تیاب ، بلوار رسالت و بلوار دانشگاه که هرکدام از این مسیر ها روزانه شاهد حجم بالای تردد مسافر است نارضایتی مردم را به دنبال دارد.
تنها در مسیر بلوار دانشگاه میناب با توجه به استقرار سه مرکز آموزش عالی و تردد بالغ برهشت هزار دانشجو، عدم سرویس دهی حتی یک تاکسی از عجایب شهرستان میناب است اما مسئولان شهری چشمانشان را بر این همه نقص بسته اند.
یک دانشجو در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: واقع شدن دانشگاه آزاد اسلامی واحد میناب در جاده پر خطر سندرک خود به تنهایی دغدغه عظیمی بود اما نبود وسایل نقلیه عمومی مطمئن هم مضاف بر نگرانیهای ما و خانواده های ما شده است.
وی ادامه داد: مسافربرهای شخصی فعال در این مسیر هیچ تعهدی نسبت به جابجایی ما ندارد و بیشتر اوقات به علت نبود وسیله ایاب و ذهاب کلاسهایمان را از دست می دهیم.
طبق تحقیقات انجام شده تعداد 18دستگاه مینی بوس و دو دستگاه اتوبوس پس ازهدفمندسازی یارانه ها برای کمک به حمل و نقل عمومی شهرستان میناب اختصاص یافت که متاسفانه از تردد اتوبوسها به علت کم عرض بودن خیابانهای شهر و نداشتن قدرت مانور جلوگیری شده و بیشتر ایام سال به صورت دربستی در جاده های کشور در حال تردد است.
مینی بوسهای موجود هم باوجود اینکه هفت سال پس از تحویل از شهرداری باید طبق قرارداد در اختیار شهرداری ها باشند و به شهروندان سرویس دهی کنند هرکدام با ادرات و شرکتها قرارداد منعقد کرده اند و هر از گاهی با فشار ماموران تاکسیرانی در بعضی ساعات باز هم تنها در مسیر بلوار امام تردد می کنند.
رئیس سازمان حمل و نقل عمومی شهرستان میناب در خصوص کاهش سهمیه سوخت تاکسیهای شهری میناب به خبرنگار مهر گفت: در شهرستان میناب و سایر شهرهایی که جایگاه سی ان جی وجود ندارد برای تسهیل در امر حمل و نقل 300لیتر بنزین به سهمیه تاکسی ها اضافه می شد که پس از تصویب قانون ممنوعیت توزیع کارتهای بنزین 100تومانی در اوایل اردیبهشت ماه شرکت پخش فرآورده های نفتی استان اقدام به دریافت مشخصات کارت سوخت تاکسی های میناب کرده تا اقدامات لازم را برای اختصاص سهمیه مورد نظر با شیوه های دیگر انجام دهد اما تاریخ مشخصی را برای اعلام نتیجه به ما عنوان نکرده است.
حسین خاکسار با اشاره به تلاش این سازمان برای ساماندهی مسافربران شخصی افزود: نبود اعتماد و همکاری مسافربران شخصی علت عدم موفقیت طرح ساماندهی مسافربران شخصی در میناب است.
وی بیان داشت: دودستگاه اتوبوس موجود در شهرستان در فصل مدارس وظیفه حمل و نقل دانش آموزان را بر عهده دارند.
خاکساری ادامه داد: البته با هماهنگی های انجام گرفته و درصورت موافقت مسئولان از این اتوبوسها برای جابجایی مسافران روستاهای حاشیه جاده سیریک به میناب و بالعکس استفاده خواهیم کرد.
---------------------------------
گزارش: اسماعیل رحیمی
نظر شما