به گزارش خبرنگار مهر، علی لاریجانی در حاشیه دیدار با آیت الله العظمی جوادی آملی در گفتگو با خبرنگاران در مورد دیدار نمایندگان مجلس شورای اسلامی با رهبر انقلاب اسلامی اظهار داشت: نکاتی که رهبر معظم انقلاب در این دیدار فرمودند به خصوص در این زمینه که مجلس باید دو ویژگی زنده بودن و سالم بودن را داشته باشد بسیار ارزنده است و این دو، خصوصیت بسیار برجستهای است که مجلس اگر به درستی بر روی آن متمرکز شود میتوانیم مجلس ممتازی داشته باشیم.
وی ادامه داد: از فرمایشات مقام معظم رهبری طوری استنباط می شد که ایشان در مورد جایگاه و استقلال مجلس تاکید داشتند و فرمودند که من همیشه روی استقلال مجلس تاکید می کنم و این نکته بسیار مهمی است.
لاریجانی تاکید کرد: من بارها عرض کردم که با اینکه رهبر انقلاب اسلامی طبق اصل 57 قانون اساسی می توانند به قوای سه گانه دستور بدهند ولی من در طول مجلس هشتم ندیدم که ایشان به مجلس دستور دهند و این نشان می دهد که نگاه رهبری به مجلس به عنوان یک مرکزی است که ملجا اراده ملت است.
تندروی برای جلوگیری از حرف دیگران درست نیست
وی ادامه داد: نکته دیگری که ایشان بر زنده بودن مجلس تاکید داشتند این بود که فضا باید فضای آزادی باشد که افراد بتوانند حرفشان را بیان کنند و تندروی برای جلوگیری از حرف دیگران کار نادرستی است.
به گفته رئیس مجلس شورای اسلامی، افراد نظرات مختلف دارند و حتی قوای دیگر هم نظرات گوناگونی دارند که می توانند مطرح کنند ولی این نظرات نباید به نزاع تبدیل شود.
وی با اشاره درگیری هایی که در مجلس برخی کشورها رخ می دهد که از نظر مردم پسندیده نیست، تصریح کرد: باید توجه شود که هر چه سطح فرهیختگی بالاتر می رود جنبه افراد برای اینکه حرف های دیگران را بشنوند بالا می رود، تا در برابر صحبت های دیگران تحمل داشته باشند و حرف های دیگران را بشنوند.
لاریجانی فراهم شدن زمینه تعامل فکری را یکی دیگر از تاکیدات مقام معظم رهبری برشمرد و افزود: استفاده از کارشناسان و افراد خبره کمک می کند که قانون خوب و متناسب با زمان نوشته شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی یکی دیگر از تاکیدات مقام معظم رهبری را رعایت انضباط کاری عنوان کرد و افزود: افرادی که در راه عبودیت خداوند مراتبی را طی کرده اند و یا در تحصیلات پیشرفت کرده اند از انضباط برخوردار بودند و تاکید مقام معظم رهبری می تواند بر فعال بودن مجلس کمک کند.
سلامت مجلس به افزایش اعتماد عمومی منجر می شود
لاریجانی گفت: مقام معظم رهبری از نظر سلامت مجلس هم نکاتی را مورد اشاره قرار دادند و سلامت سیاسی، فرهنگی و اقتصادی باعث می شود که نظارت ها و قانون گذاری های مجلس از اعتماد عمومی برخوردار باشد.
وی با بیان اینکه کسانی که در این امور دقت لازم را نداشته باشند نمی توانند محل اتکا باشند، تصریح کرد: مجلس بالاترین مقامی است که می تواند بر قوای دیگر نظارت کند و از این رو مجلس از نظر سیاسی و فرهنگی و اقتصادی هر چه سالم تر باشد در بین افکار عمومی مورد اعتمادتر است.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی تذکرات مقام معظم رهبری را دقیق برشمرد و گفت: این تذکرات رهاورد مهمی برای ما بود که خدمت ایشان شرفیاب شدیم و مجلس نهم این تذکرات را قالب قطعی خودش قرار می دهد و از روزهای نخست کارش این چارچوب را به عنوان مسیر درست حرکت خودش تعبیه می کند.
سفارش و فشار بر رای نمایندگان تاثیر نداشته باشد
لاریجانی گفت: استقلال مجلس باید به نحوی حفظ شود که در فکرکردن و تنظیم امور و انتخاب و کارهای مختلف، رای یک نماینده بین خودش و خدای خودش باشد و سفارش این و آن و فشار جای دیگر نباید تاثیر در رای او داشته باشد. هویت افراد باید به گونه ای باشد که طبق بررسی هایی که انجام داده اند به اموری رای بدهند که در حل مشکلات تاثیر داشته باشد.
حل مشکلات اقتصادی اولویت اول مجلس
وی اولویت نخست مجلس را توجه به حل مسائل اقتصادی مردم به ویژه گرانی و بیکاری دانست و تاکید کرد: در مجلس هشتم گام هایی برداشته شد که باید به درستی اجرا شود و الان نیز مسائلی در حوزه های کشاورزی و صنعتی وجود دارد که باید در کمیسیون ها بررسی شود و جزو اولویت های کار است.
به گفته لاریجانی مجلس نهم در ابتدای کار است و ساختار تصمیمسازی و کمیسیونها که بخش مفکره مجلس هستند شکل گرفتهاند.
وی ادامه داد: در همین فاصله مجلس به روی موضوعات اصلی کشور همچون تورم، اشتغال و مشکلات کشاورزان و صنعتگران و دامداران پرداخته است.
لاریجانی درگفتگو با خبرنگاران:
مقام معظم رهبری به استقلال مجلس تاکید داشتند/ نظرات به نزاع تبدیل نشود
قم - خبرگزاری مهر: رئیس مجلس شورای اسلامی توجه به جایگاه و استقلال مجلس را مهمترین محور فرمایشات مقام معظم رهبری در جمع مجلسیان عنوان کرد و گفت: ممکن است افراد زیادی حتی از قوای دیگر نظراتی داشته باشند که این نظرات نباید به نزاع تبدیل شود.
کد خبر 1627001
نظر شما