۲۸ خرداد ۱۳۹۱، ۸:۱۳

یک مدیر دانشگاهی در اروپا:

موج جدیدی از رویکرد به اسلام دنیا را فرا گرفته است

موج جدیدی از رویکرد به اسلام دنیا را فرا گرفته است

رئیس دپارتمان اسلام و عرب دانشگاه «کمپلوتنسه مادرید» با اعلام اینکه موج جدیدی از رویکرد به اسلام دنیا را فرا گرفته است، گفت: نگاه تمدن‌محور و فرهنگی به اسلام، آن را به عنوان یک رقیب جدی برای فرهنگ و تمدن غرب مطرح ساخته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی گلجان مدیرعامل بنیاد اندیشه اسلامی و دکتر علی فیض‌الهی سردبیر نشریه اسپانیایی زبان «چشم‌انداز اسلامی» روز جمعه 26 خرداد در دیدار با «پروفسور مارتوس» رئیس دپارتمان اسلام و عرب دانشگاه «کمپلوتنسه مادرید» و معاون انجمن ایرانشناسان اسپانیا به معرفی نشریات این مجموعه و به ویژه مجله «چشم‌انداز اسلامی» پرداخته و با اشاره به زمینه‌های موجود برای همکاری دوسویه بنیاد اندیشه اسلامی و دپارتمان عرب و اسلام آن دانشگاه، بر لزوم تعامل در این زمینه‌ها تاکید کردند.

دکتر خوان مارتوس نیز ضمن ابراز خشنودی از این پیشنهاد، به تمجید از نشریه «چشم‌انداز اسلامی» پرداخت و گفت: امروز اسلام در جهان بیش از هر دوره‌ای مورد توجه قرار گرفته است و هر لحظه نیز بر عنایت مردم جهان به این دین آسمانی افزوده می‌شود. به عنوان نمونه در اسپانیا شبکه‌های تلویزیونی و رادیویی هر روز از من دعوت می‌کنند تا در مورد اسلام صحبت کنم و به معرفی این دین بپردازم. این‌ها نشان می‌دهد موج جدیدی از رویکرد به اسلام دنیا را فرا گرفته است.

وی تأکید کرد: حتی موج تبلیغاتی که علیه اسلام صورت گرفته (اسلام‌هراسی) موجب شده مردم به شناخت این دین تمایل داشته باشند. عده زیادی نیز از روی علاقه به این دین روی می‌آورند و این مساله رسالت ما را به عنوان پژوهشگران اسلامی، سنگین‌تر می‌کند.

استاد دانشگاه کمپلوتنسه در ادامه گفت: نگاه تمدن‌محور و فرهنگی به اسلام، آن را به عنوان یک رقیب جدی برای فرهنگ و تمدن غرب مطرح ساخته است. انقلاب‌های کشورهای عربی که بعضی آن را بهار عربی خوانده‌اند، نشان می‌دهد بیداری اسلامی جهان را فرا گرفته و حتی موج این بیداری به اروپا و کشورهای غربی کشیده شده است. این شرایط باعث شده سیاستمداران غربی از مواضع پیشین خود عقب‌نشینی کرده و فضای بیشتری به مسلمانان بدهند.

پرفسور مارتوس تأکید کرد: برخی کشورهای غربی در قوانین خود بازنگری کرده‌اند تا محدودیت‌های کمتری برای مسلمانان ایجاد شود. به عنوان مثال قبرستان ویژه برای‌شان ساخته می‌شود، غذای حلال گسترش می‌یابد، شرکت‌های اسلامی اجازه فعالیت بیشتری پیدا می‌کنند و حتی در حال برنامه‌ریزی هستند که مسلمانان نیز در پارلمان‌ها نماینده داشته باشند. این‌ها نشان می‌دهد بیداری اسلامی و نتایج آن کشورهای غربی را به طور جدی به فکر فرو برده است. اکنون وضعیت مسلمانان جهان بسیار پیچیده و در عین حال بسیار مهم است.

معاون انجمن ایرانشناسان اسپانیا در پایان این نشست بر لزوم برگزاری چنین دیدارهایی و افزایش تعامل دپارتمان عرب و اسلام دانشگاه مادرید کمپلوتنسه و بنیاد اندیشه اسلامی در زمینه‌های مختلف تاکید کرد.

پروفسور خوان مارتوس از نویسندگان به‌نام مسلمان است که تالیفات بسیاری در زمینه مطالعات عرب و اسلام دارد و یکی از آثار وی در شانزدهمین دوره کتاب سال جمهوری اسلامی ایران به عنوان اثر برگزیده انتخاب شد و او جایزه‌اش را از شخص رییس‌جمهور وقت ایران دریافت کرد.

کد خبر 1627884

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha