به گزارش خبرنگار مهر، فرهاد رهبر قبل از ظهر شنبه در همایش ملی بیابان علوم، فنون و توسعه پایدار که در تالار اجتماعات امام خمینی(ره) دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار داشت: در خصوص بیابان زایی در ایران سالانه بیش از یک میلیون هکتارهای به بیابان های کشور اضافه می شود.
وی ادامه داد: ریز دانه ها امروزه مشکلات جدی اقتصادی را برای کشور ایجاد کرده و ما آن را فرا مرزی می دانیم در صورتی که بخشی از این مشکل از درون ایجاد شده است.
وی گفت: یکی از دلایل این امر این است که به خوبی از بیابان ها بهره برداری و استفاده نمی کنیم، امروز پدیده گرد و غبار و گسترش بیابان کشور و دنیا را رنج می دهد و به همین منظور نهادهای بین المللی به عنوان مقابله با بیابان زایی، این روز را به عنوان روز جهانی مقابله با بیابان زایی اعلام کرده اند و تصادف و همزمانی این روز با این همایش حکایت از این دارد که برای کشور ما هم این موضوع مهم است.
رئیس دانشگاه تهران با اشاره به اینکه یک سوم دنیا سرزمین خشک و بیابانی است، اضافه کرد: در کشور ما نیز دو سوم سرزمین خشک وجود دارد بنابراین مشکلات ناشی از بیابان زایی در کشور ما بیشتر است.
وی گفت: بهره برداری از بیابان بسیار مهم است که چگونه از آن بهره برداری کنیم، بیابان یک نعمت است که اگر خوب از آن بهره برداری شود می تواند نافع باشد و امروزه تمدن های بزرگی در بیابان ها ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه در بیابان های ایران اکثر عناصر مندلیف یافت می شود، اضافه کرد: در این بیابان گونه های گیاهی مفید که بسیاری از مشکلات پیچیده دنیا را رفع کند وجود دارد.
رهبر با اشاره به اینکه متاسفانه امروزه در بحث بهره برداری از بیابان صرفاً بحث چرای بی رویه دام ها به میان می آید که غیر اقتصادی است، اظهار داشت: چاه های عمیق با پمپ های قوی شیره این بیابان ها را کشیده است. با این کار پوست این بیابان ها را می کنیم و نتایج آن که شامل قحطی، مهاجرت و مرگ و میر است را شاهد هستیم.
رئیس دانشگاه تهران افزود: توقع امروزی مردم از دانشگاه تهران همین است که به این معضلات بیاندیشند که راه حل مفید برای استفاده از بیابان مشخص کنند.
کرج – خبرگزاری مهر: رئیس دانشگاه تهران گفت: سالانه یک میلیون هکتار به بیابان های ایران اضافه می شود.
کد خبر 1627916
نظر شما