به گزارش خبرگزاری مهر، اقدام اخیر پارلمان ژاپن را که قبل از اجرایی شدن تحریم های اتحادیه اروپا علیه ایران صورت می گیرد می توان به منزله شکستی بر این تحریم ها حتی قبل از آغازشان دانست.
بر اساس تحریم اتحادیه اروپا که قرار است از 11 تیرماه سال جاری اجرایی شود در صورتی که شرکتهایی، کشتی های حامل نفت ایران را بیمه کنند مورد تنبیه کشورهای اتحادیه اروپا واقع خواهند شد.
اجرای چنین تحریم هایی از سوی اروپا مشکلاتی را برای کشورهای وارد کننده عمده نفت ایران که نیاز مبرمی به نفت دارند ایجاد خواهد کرد.یکی از کشورهایی که نفت زیادی از ایران وارد می کند و با اجرای این قانون از سوی اتحادیه اروپا با مشکل روبرو خواهد شد ژاپن است که دولت این کشور با هوشمندی و در راستای منافع ملی اش با به تصویب رساندن قانونی در پارلمان این کشور مبادرت به در دور زدن تحریم های اروپا کرده و عملا این اقدام اروپا را بی اثر کرده است.
سایت روسی "راشا تودی" امروز با اشاره به خبرمربوط به اقدام امروز پارلمان ژاپن نوشت این اقدام ژاپن ممکن است توسط دیگر کشورهای وارد کننده نفت ایران مثل چین، هند ، کره جنوبی و آفریقای جنوبی هم پیگیری شود.
اتخاذ چنین اقدامی از سوی این کشورها با توجه به نیاز مبرم آنها به نفت ایران و اظهارات اخیر مقامات برخی از این کشورها دور از انتظار به نظر نمی رسد.
آنچه که احتمال اقدام مشابه توسط دیگر کشورهای وارد کننده نفت ایران را قوت می بخشد اظهارات وزیر نفت هند در روز چهارشنبه در اجلاس کشورهای تولید کننده نفت "اوپک" در ژنو بود .
وزیر نفت هند در واکنش به اظهارات کمیسر انرژی اروپا که اعلام کرد تحریم های نفتی اروپا علیه ایران قطعی است، گفته بود: هند نیازمند نفت ایران است لذا به واردات نفت از ایران ادامه خواهد داد و برای تحریم های اروپا هم فکری خواهد کرد.
همچنین ویمین سخنگوی وزارت خارجه چین در هفته گذشته ضمن حمایت از ادامه واردات نفت از ایران و تاکید بر ادامه واردات نفت از ایران خاطر نشان کرده بود: پکن روابط اقتصادی عادی با ایران دارد و این کشور همچنان مخالف اعمال تحریمهای یکجانبه نظیر تحریمهایی است که از سوی آمریکا بر ایران اعمال می شود.
نظر شما