به گزارش خبرگزاری مهر، ناهید رادنیا با بیان اینکه زایمان سزارین در کشورهای پیشرفته یک نقص است، گفت: آمار سزارین در دنیا 10 درصد زایمانها است ولی در ایران و به تبع آن استان همدان این میزان افزایش پیدا کرده و پنج برابر آمار جهانی است.
وی با بیان اینکه این آمار در شهرهای مختلف استان همدان متفاوت است، ادامه داد: با توجه به اینکه مادران سزارینی در نهایت به مرکز استان همدان ارجاع داده میشوند آمار در این مرکز نسبت به سایر مراکز بیشتر شده است.
وی با اشاره به افزایش تکنولوژی پزشکی و در نتیجه کاهش خطر سزارین افزود: روشهای تعیین سلامت جنین و شناخت تداخلات جنینی افزایش یافته و تفکر مادران نیز تغییر پیدا کرده به نحوی که انجام سزارین را به عنوان یک مد در نظر می گیرند.
رئیس مرکز آموزشی درمانی بیمارستان فاطمیه همدان ادامه داد: مادران انجام زایمان به صورت طبیعی را به عنوان یک امر وحشتناک نگاه میکنند در حالی که زایمان طبیعی از ابتدای خلقت وجود داشته است.
رادنیا در رابطه با برنامههای پیشنهادی برای کاهش آمار سزارین نیز افزود: به دلیل ترس مادران باردار از انجام زایمان به صورت طبیعی مرکز فاطمیه همدان با ایجاد فضای راحت و محیطی آرام و ایمن و با حضور یکی از اعضای خانواده بیمار به عنوان همراه، بخش زایمان فیزیولوژیک را در نظر گرفته است که با انجام تکنیکهای کاهش درد در کاهش سزارین اقدام کند.
وی در پاسخ به سئوالی در رابطه با مضرات و عواقب انجام عمل سزارین گفت: در مواردی که جان مادر و نوزاد به خطر می افتد برای زایمان سریع انجام سزارین در اولویت است اما در مواقع غیر اورژانس که مادر زایمان سزارین را انتخاب میکند باید از عواقب انجام سزارین به عنوان یک عمل جراحی اطلاع داشته باشد.
رادنیا گفت: انجام عمل سزارین سبب افزایش مدت زمان بستری و افزایش طول دوره بهبود فرد شده و هزینه زیادی نیز متحمل میشود.
رئیس مرکز آموزشی درمانی بیمارستان فاطمیه همدان گفت: عوارضی همچون چسبندگی و دردهای مزمن در آینده و امکان آسیب به مثانه و روده در زایمانهای سزارین بیشتر است و به دلیل افزایش میزان خونریزی به دنبال سزارین کم خونی نیز شایع است.
رادنیا افزود: در سزارین نوزاد زودتر از موعد متولد و باعث ایجاد مشکلات تنفسی در نوزاد میشود در ضمن برخلاف تصور مادران فشار وارده بر سر نوزاد هنگام زایمان طبیعی باعث عوارض و یا کاهش ضریب هوشی نوزاد نمیشود.
وی ادامه داد: تأثیر داروهای بیهوشی نیز باعث گیج بودن مادر میشود و به علت وجود درد انجام شیردهی مناسب در ساعات اولیه زایمان نیز مشکلتر است.
نظر شما