۲۸ خرداد ۱۳۹۱، ۸:۴۸

تعطیلات تابستان و معضلی به نام "هتل"/ نرخهای اعلامی هتلهای مازندران

تعطیلات تابستان و معضلی به نام "هتل"/ نرخهای اعلامی هتلهای مازندران

ساری - خبرگزاری مهر: با پایان یافتن تعطیلات نوروز، ورود گردشگر به مازندران وارد فاز جدیدی می شود و با رسیدن تعطیلات خرداد سفرهای پر تعداد تابستانی به این استان رنگ دیگری می بخشد و نقاط ضعف و قوت بخش گردشگری بیش از سایر فصول نمود می یابد.

به گزارش خبرنگار مهر، اقامت در هتل ، متل و مهمانپذیرهای استان یکی از دهها موردی است که همواره از منظر های مختلف محل بحث قرار دارند.

در روزهای اخیرکه حجم و حاشیه های آن هنوز در مازندران مشهود است اعلام قیمت های متفاوت توسط هتل داران به یکی از بحث های داغ محافل گردشگری مبدل شد.

یک کارشناس گردشگری درباره علت تفاوت قیمت ها ی اتاق های هتل ها در مازندران می گوید: این امر در سایر استان ها به نوعی وجود دارد و چون صنعت گردشگری جزو کالاهای اساسی به شمار نمی رود کمتر از حمایت دولتی برخوردار است بنابراین هتل داران در فصولی از سال با افزایش غیر متعارف قیمت ها جبران اتاق های خالی  در سایر فصول و هزینه هایی که در دو سال اخیر افزایش چشمگیر داشته را می کنند.

مهبد فاضلی در توضیح این موضوع می گوید: این امر در اوضاع اقتصادی کشور بیشتر متوجه مردم شده و از حجم سفرها کاسته و یا به سفرهایی که کمتر سبب رونق اقتصادی در مازندران می شود منجر شده است.اما نظارت دقیق بر اجرای قیمت های مصوب و نیز ارتقاء حمایت های دولتی در این خصوص تا حدود زیادی  به رفع مشکل می انجامد.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران معتقد است: حتی یک هتل در استان وجود ندارد که براساس نرخ مصوب قیمت ها را به مشتریان ارائه نکند،

او در توضیح این موضوع می گوید: قیمت های کنونی نرخ هایی است که پیش از نوروز سال 91 و با کمترین افزایش قیمت اعلام شده همین جا اطلاع رسانی می کنم چنانچه کسی هتلی سراغ دارد که بر اساس نرخ مصوب خدمات ارائه نمی دهد و قیمت ها را بی ضابطه افزایش داده اعلام کند تا نسبت به  پلمپ و اعمال قانون درباره  آن واحد اقدام کنیم.

سیف الله فرزانه با بیان اینکه هتل ها در بحث یارانه از تعرفه صنعتی استفاده می کنند و مشکلی در این خصوص وجود ندارد ، می افزاید: تمام مراکز و واحدهای اقامتی تحت پوشش این تعرفه قرار دارند بنابراین افزایش قیمت به دلیل هدفمندسازی یارانه منتفی است.

مازندران در تعطیلات نوروز با بیش از 10 میلیون گردشگر و 14 درصد رشد مسافر یکی از دلخواه ترین مقاصد گردشگری داخلی بوده است.

در حال حاضر علاوه بر متل ، مهمانپذیر و ویلاهای استیجاری 151 هتل با 12 هزار و 500 اتاق در مازندران موجود است که هتل های سه و دو ستاره بیشترین تعداد و یک هتل پنج ستاره و هفت هتل چهار ستاره جزو دارایی های گردشگری مازندران محسوب می شود.

به رغم وجود این تعداد هتل همواره در فصول پیک گردشگری بویژه تابستان شاهد بیتوته و اسکان موقت خانواده ها و مسافران در کنار خیابان ها و پارک های سطح شهرهای استان و به اصطلاح"خیابان خواب هستیم و در اغلب اوقات دلیل این امر را می توان در لیست  قیمت های بالای اتاق های هتل ها جستجو کرد، موضوعی که اکرم مرادی اهل کرمان در گفتگو با خبرنگار ما برآن صحه می گذارد.

این مسافر اهل کرمان که به اتفاق دختر وهمسرش در کنار چادرشان در حاشیه پارک یکی از شهرهای ساحلی درپاسخ به این سئوال که چرا شب در هتل اقامت ندارند، می گوید: کمتر هتل یک یا دو ستاره در طول راه پیدا می شد و یا اتاق مناسب نداشت.

وی افزود: هتل سه و چهار ستاره هم خیلی گران است، ما در سفر سه چهار روزه ترجیح می دهیم در خودرو و چادر استراحت کنیم.

او می افزاید: سفر با خودرو شخصی برای خانواده هایی که فرزند خردسال دارند بهتر است ولی به علت قیمت بالای بنزین سفر برایمان  گران تمام می شود پس بناچار هزینه هایی مثل هتل را حذف می کنیم.

فرزانه در پاسخ به این پرسش که برای استفاده اقشار مختلف با درآمدهای متفاوت از واحدهای اقامتی چه برنامه ای دارید، می گوید: مازندران در بخش احداث تاسیسات گردشگری رتبه نخست کشور را دارد و این تاسیسات از واحدهای کوچک تا هتل های چند ستاره را شامل می شود.

وی بیان داشت: هم اکنون مجموعاً احداث واحدهایی به ارزش  حدود 20 هزار میلیارد ریال به سازمان مرکزی و بانک ها معرفی شده اند اما به دلیل اختلاف بین بانک مرکزی و بانک های عامل در تزریق مبالغ تسهیلات این امر به کندی صورت گرفته و توجیه نبودن طرح ها مطرح می شود.

مدیر کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری مازندران با تاکید برحمایت از اقشار مختلف جامعه در استفاده از تسهیلات سفر و ارائه بسته های سفر ارزان قمیت،با بیان اینکه اگر تاسیسات گردشگری در مازندران با این اقلیم کم نظیر در کشور توجیه نداشته باشد در هیچ کجای دنیا توجیه نخواهد داشت افزود: در حال حاضر با وجود مشکلات موجود هنوز مازندران در ایجاد مجتمع های تفریحی، توریستی در کشور پیشتاز است اما انتظار داریم با مشارکت بانک ها و تخصیص اعتبار از منابع مالی داخلی این روند شتاب  بیشتری بگیرد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا مازندران با وجود مجتمع ها و واحدهای متعدد هنوز نیازمند احداث واحدهای جدید است ،می گوید: ما دارای گردشگری هفت گانه ای اعم از روستایی، دریایی، مذهبی، ورزشی و سلامت هستیم و این اقیلم متفاوت که حتی در دمای هوا از ساحل تا نقاط ییلاقی به فاصله زمانی کمتر ازیک ساعت کاملاً مشهود است، این استان را به عنوان توجیه پذیر ترین منطقه کشور جهت احداث اماکن جدید معرفی می کند.

در ترویج فرهنگ هتلداری و استفاده از هتل علاوه برتوجه به اشاعه فرهنگ گردشگری در جامعه و اولویت قرار دادن این موضوع دربرنامه ریزی ها ، می بایست با ایجاد امکانات اقامتی مناسب برای قشرهای مختلف و فراهم کردن تسهیلات مورد نیاز گردشگران و اطلاع رسانی درباره آنها ،امکان استفاده بهینه از تمامی امکانات اقامتی، پذیرایی و گردشگری در سطح کشور با تامین امنیت همه جانبه می توان ارزان سازی و روان سازی سفر را فراهم کرد.

نوسازی واحدهای اقامتی و پذیرایی سودآور استان به جای احداث هتل های چندین ستاره را مورد توجه قرار داد و مانع افزایش بی ضابطه قیمت ها شد.

دولت در سفرهای استانی اعتباراتی را به منظور فراهم شدن زیرساخت ها و احداث مراکز اقامتی و پذیرایی در برخی از استان های کشوراز جمله مازندران  در نظرگرفته است که جذب اعتبارات یادشده و هزینه کرد صحیح آن ،به تسهیل سفر و بهره همه اقشار از واحدهای اقامتی مناسب منجر می شود.

براساس نرخ هایی که مرکز رزرواسیون هتل های استان اعلام کرده ،قیمت یک اتاق دوتخته در هتل چهار ستاره یک میلیون و 550هزار ریال ،اتاق دوتخته هتل سه ستاره در رامسر شبی یک میلیون و300هزار ریال ،اتاق دوتخته شبی یک میلیون و 200 هزار ریال در هتل چهار ستاره ای در شهر ساری ، قیمت یک اتاق دوتخته روبه جنگل در هتل چهار ستاره نور بیش از دو میلیون و 500 هزار ریال و نرخ یک اتاق دو تخته هتل سه ستاره در همین شهر دو میلیون و 100 هزار ریال اعلام شده است.

استان های خراسان رضوی ، مازندران، گیلان ، اصفهان وتهران با دارا بودن 44هزارو 441 تخت 60 درصد کل تخت هتل های کشور را به خود اختصاص داده است.

مدیر یکی از هتل های با سابقه استان در خصوص چرایی عدم رعایت قیمت های مصوب توسط هتلداران می گوید: هتل جزو بخش های خدماتی محسوب می شود و این در حالی است که ما کمترین امتیازخدماتی  رادریافت نمی کنیم. بطور مثال در بخش انرژی قول هایی داده اند که اجرایی نشده وهزینه هتل ها در بخش انرژی تفاوت چندانی با سایر بخش ها  ندارد.

مهندس نادری اسرمی که قریب به 30 سال سابقه هتلداری و مدیریت دفتر خدمات گردشگری را در چنته دارد با بیان اینکه 50 درصد اتاق هتل ها ی مازندران در طول سال خالی است در شرایطی که ما به پرسنل خود حقوق تمام وقت می دهیم، می گوید: برای اتاق ها حتی وقتی خالی است به دلیل سرویس روزانه انرژی مصرف می شود و در واقع صاحبان هتل ها متحمل هزینه ای می شوند که دریافتی ندارد.

مدیر هتل اسرم ساری با تاکید بر اینکه افزایش هزینه ها دلیلی بر افزایش بی ضابطه قیمت ها نیست ، می افزاید: متاسفانه علیرغم وجود هتل های چهار و پنج ستاره، مهمان هایی که قادر به استفاده از این هتل ها باشند و از امتیاز های لوکس آن ها لذت ببرند در استان بسیار محدود است. از طرفی فرهنگ استفاده از هتل هایی با ستاره های پایین تر و مهمانپذیر ها وجود ندارد و اطلاع رسانی و تبلیغات کمی در این باره صورت می گیرد.

نادری اسرمی معتقد است: دولت برای حمایت از صنعت گردشگری و هتلداری می بایست در بخش انرژی امتیاز ویژه ای منظور کند و علاوه برآن با برگزاری جشنواره و نمایشگاههای بومی و منطقه ای نسبت به شناسایی و معرفی پتانسیل های گردشگری مازندران و اعلام آمادگی هتل های استان  جهت پذیرایی از میهمانان اقدام و این استان را به عنوان مقصد وهدف گردشگری معرفی کرده تا از استقبال گردشگران داخلی و خارجی بویژه  گردشگران کشورهای عربی برخوردار شود.  

ایجاد و گسترش  زیرساختهای توسعه گردشگری از بهبود وضعیت راههای استان تا  توسعه خدمات حمل و نقل عمومی شامل هوایی، ریلی وجاده ای یکی از دیگر نکاتی است که در بخش گردشگری از اهمیت ویژه ای برخوردار است .

هنوز تابستان داغ و فصل تن سپردن به آب دریا در راه است، برنامه ریزی و نظارت کافی و آگاهی بخشی در خصوص امکانات موجود بی تردید از نارضایتی ها و البته حضور وافر مسافران "خیابان خواب " خواهد کاست.  

گزارش: زهرا اسلامی

کد خبر 1628406

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha