به گزارش خبرنگار مهر، غلامعباس عبدی نژاد پیش از ظهر شنبه در نشستی خبری که به مناسبت 27 خرداد روز جهانی بیابان زدایی برگزارشد، با اشاره به اینکه سازمان ملل در آستانه روز جهانی بیابان زدایی شعار "پایداری حیات در گرو خاک سالم" و "بیاییم تخریب سرزمین را مهار کنیم" را برای مقابله با بیابان زدایی انتخاب کرده است، در جمع خبرنگاران افزود: چرای بی رویه و استفاده بی رویه از آب های زیرزمینی و استفاده بی رویه از اراضی ملی استان در تخریب سرزمین نقش بسیار زیادی دارند.
وی بیان داشت: عامل طبیعی وضعیت اقلیمی و عامل غیرطبیعی انسانی عواملی هستند که در بیابان زایی و تخریب سرزمین نقش حیاتی و تاثیرگذاری دارند.
تهدید شن های روان در مراکز اقتصادی و اجتماعی از مشکلات بیابان زایی است
این مسئول افزود: بیابان زایی مشکلات زیادی در قسمت های مختلف استان و کشور ایجاد می کند که از عوامل بارز آن تهدید شن های روان در مراکز اقتصادی و اجتماعی است که تاثیرات نامطلوبی در آبیاری اراضی کشاورزی ایجاد می کند و می تواند تاثیرات نامطلوبی در مسائل زیستی انسانها داشته باشد.
بیشترین مهاجرت انسانها از ایجاد بیابان زایی صورت می گیرد
وی عنوان کرد: توسعه بیابان زایی باعث ایجاد فقر می شود و بیشترین مهاجرت انسانها از ایجاد بیابان زایی صورت می گیرد.
عبدی نژاد افزود: مقابله با بیابان زایی فقط مربوط به یک سازمان خاص نیست و عزم عمومی و تلاش همه دستگاه های خدمت رسان را می طلبد.
32.5 میلیون هکتار اراضی کشور بیابانی هستند
وی با بیان اینکه 32.5 میلیون هکتار اراضی کشور در 20 استان جز اراضی بیابانی کشور است، گفت: در بیش از 20 استان بیابانی کشور 183 کانون بحران وجود دارد که این کانونها به سه دسته درجه یک، دوم و سوم تقسیم شده اند.
مهار بیابان زایی در استان تهران
عبدی نژاد افزود: از بین 183 کانون بحران کشور سهم استان تهران سه کانون بوده که با اقدامات مناسبی که در استان تهران انجام گرفته در کل استان تهران هیچ کانون بحرانی وجود ندارد و مهار بیابان زایی در استان تهران در وضعیت متعارف و مناسبی قرار دارد.
وی تصریح کرد: مناطق جنوبی استان تهران از جمله شهرستان های ورامین، پاکدشت، ری، ملارد و شهریار بخش مهمی از اراضی بیابانی استان را با وسعتی حدود یک میلیون و 100 هزار هکتار تشکیل می دهند که فقط 105 هزار هکتار از اراضی ملی استان جز پدیده بیابانی کشور محسوب می شوند
نظر شما