امید عزیزی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: ایجاد اشتغال مولد و درآمد برای گروههای از افراد در شهرها که دارای ذوق و هنر بوده و مایلند تا با پرداختن به یکی از رشته های صنایع دستی از این رهگذر امرار و معاش کنند از اثرات اقتصادی و اجتماعی حائز اهمیت صنایع دستی است.
وی اظهارداشت: جلوگیری از مهاجرتهای بی رویه به شهرها و کاهش میزان وابستگی به خارج و تامین استقلال اقتصادی از کارکردهای برجسته این صنعت است.
مدیرکل میراث فرهنگی گیلان از دیگر کارکردهای هنر صنایع دستی را تقویت روحیه ابتکار در افراد وامکان بکارگیری از ذوق و خلاقیتهای فردی درامر تولید انواع محصولات صنایع دستی به عنوان ارزنده ترین هنر کاربردی کشور عنوان کرد.
وی افزود: توسعه صادرات غیرنفتی و تامین بخشی از درآمد ارزی موردنیاز، معرفی و حفظ ارزشهای فرهنگی، آداب و روسوم دیرینه و اصالتهای موجود در جامعه و زمینه سازی برای ایجاد صنعت مستقل و غیر وابسته کشور از مزیتهای مهم صنایع دستی است.
عزیزی در ادامه با اشاره به اینکه اشتغال از مهمترین معضلات کنونی استان است، گفت: با هدف ایجاد اشتغال نیاز به سرمایه گذاری است، میزان سرمایه مورد نیاز برای فعالیتهای صنایع دستی به خوبی نشان می دهد که سرمایه مورد نیاز این بخش بسیارکمتر از سرانه مورد نیاز سایر بخشهاست.
وی افزود: فعالیتهای صنایع دستی به دلیل اتکا به ذوق، سلیقه ونیروی انسانی نیاز چندانی به سرمایه نقدی نداشته و می توان به اندک سرمایه نسبت به ایجاد اشتغال در این بخش اقدام کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی گیلان یادآورشد: حرکت نیروی کار به سمت بخش خدمات باعث ایجاد فعالیتهای کاذب می شود، درحالیکه جذب این نیروی کار از سوی بخش صنایع دستی نه تنها موجب تعادل بخشیدن به سایر بخشها خواهد شد همچنین از ایجاد شغلهای کاذب جلوگیری می کند و به دلیل ماهیت تولیدی بودن تاثیر قابل توجهی بر اشتغال زایی غیر مستقیم دارد.
نظر شما