به گزارش خبرگزاری مهر، محمود احمدینژاد در گفتگو با روزنامه فرانکفورتر آلمان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به پیچیده تر شدن اوضاع در سوریه، جمهوری اسلامی ایران چه نقشی در بهبود اوضاع این کشور می تواند داشته باشد، گفت: متأسفانه امروز شرایط در سوریه مناسب نیست و هر روز عده بیشتری از مردم کشته شده و مسائل جدیدی در این کشور بوجود میآید.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه البته حادث شدن این شرایط تنها مختص سوریه نیست، اظهار داشت: نزدیک به 100 سال است، جریانی مدیریتی بر دنیا حاکم است که مشکلات فراوانی را در جهان بوجود آورده؛ دوره طولانی جنگهای خسارت بار اول و دوم جهانی، جنگهای کره و ویتنام، جنگ خاورمیانه و جنگهایی در آفریقا و آمریکای جنوبی و امروز نیز درگیریهای گسترده در سوریه، بحرین و یمن که تمامی آنها حاصل حاکمیت مدیریت مذکور بر جهان و نظم برآمده از آن است.
احمدینژاد با بیان اینکه راهبرد جمهوری اسلامی ایران در سوریه و همه کشورهای دیگر، تأکید بر لزوم رعایت و احقاق حقوق اساسی مردم است، گفت: همه مردم باید از حق انتخاب آزاد برخوردار بوده، عدالت و احترام را تجربه کرده و خود برای اداره کشورشان تصمیم گیری کنند؛ این موضوعی است که هیچ استثنایی نداشته و همه ملتها باید به طور یکسان از این حقوق برخوردار باشند.
وی با تأکید بر اینکه در همه دنیا از جمله کشورهای منطقه خاورمیانه و در آمریکا و اروپا باید اصلاحاتی صورت بگیرد، تصریح کرد: این اصلاحات باید در همه کشورها با تفاهم همگانی و عمومی ملتها شکل گرفته و مقدمهای برای دوستی میان مردم بوده و موجب ایجاد دشمنی و کینهورزی نشود.
احمدینژاد دخالت بیگانگان در امور داخلی کشورها را به عنوان مشکلی اساسی در مسیر این اصلاحات مورد تاکید قرار داد و اضافه کرد: متاسفانه دخالتهای خارجی و بویژه دخالتهای کشورهای عضو ناتو و سرازیر کردن اسلحه توسط آنان به کشورهای منطقه، شرایط را پیچیده کرده و به سمتی می برد که حل آن هر روز بسیار دشوارتر از قبل میشود.
وی با بیان اینکه هر انسانی که از هر طرف درگیری ها کشته میشود، کینهای جدید ایجاد میکند، گفت: معتقدم مسأله سوریه میتوانست و میتواند به روشهای بهتری از جمله گفتگو حل و فصل شود. باید حقوق اساسی مردم تأمین شده و هر رویدادی از جمله برگزاری انتخابات، تشکیل دولت و هر اقدامی در مسیر اصلاحات در فضای دوستی انجام شود.
احمدینژاد افزود: متأسفانه منافع قدرتهای بیگانه در روند اصلاحات دخیل شده و اجازه نمیدهد، تفاهم حاصل شده و به سرانجام برسد.
رئیسجمهور در پاسخ به این سوال که آیا ایران راهحلی برای برقراری شرایطی همانند آنچه در یمن اتفاق افتاد در سوریه دارد؟ تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران بنا ندارد، در امور داخلی کشورها دخالت کند و محور تلاش هایش در مورد سوریه بر این اصل استوار است که دیدگاهها را به یکدیگر نزدیک و زمینه گفتگوها را فراهم کند.
احمدینژاد اظهار داشت: همه مردم سوریه از هر گروه و طایفهای که هستند، در نظر ملت ایران محترم بوده و دوست داریم، آنها در صلح، امنیت و با عزت زندگی کنند و معتقدیم اگر سایر کشورها نیز همین منش را در مورد مشکلات سوریه پیش گیرند، مسایل این کشور با تفاهم حل خواهد شد.
رئیسجمهور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نقش ایران در حال حاضر در سوریه چیست و آیا این کشور حضوری نظامی در سوریه دارد یا خیر؟ گفت: جمهوری اسلامی ایران در تمامی نقاط دنیا، حتی آمریکا و اروپا حضور دارد، اما حضوری فرهنگی، انسانی و سیاسی که در خدمت ایجاد صلح و تفاهم در همه نقاط جهان است.
وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران اساسا با هر اقدامی که کینهها را تشدید کرده، موجب ایجاد خشونت شده و جان انسانها را از هر گروه و دسته ای که هستند، به خطر بیندازد، مخالف است.
رئیسجمهور در پاسخ به اصرار خبرنگار روزنامه فرانکفورتر در پاسخ این سوال که آیا ایران هیچ حضور نظامی در سوریه ندارد؟ خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران در هیچ نقطه دنیا حضور نظامی ندارد. البته جمهوری اسلامی ایران با بیش از 100 کشور دنیا تبادل اطلاعات و ارتباط اطلاعاتی دارد و از سوی دیگر بسیاری از کشورها هستند که از ایران در زمینه آموزش های نظامی کمک می گیرند و این موضوعی است که در بسیاری از کشورهای دنیا معمول است.
احمدینژاد در پاسخ به این سوال که آیا ایران برای حل مناقشات در سوریه میتواند بخشی از یک راهحل برای کاهش بحرانها باشد؟ اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران خواهان صلح و امنیت برای همه ملتهای جهان است.
وی افزود: ایران در حال حاضر برای حل مشکلات بسیاری از کشورها از جمله بحرین، لیبی و سوریه و حتی برای رفع مشکلات اساسی در اروپا پیشنهادهایی دارد، اما فضایی که امروز ناتو و کشورهای عضو آن در دنیا ایجاد کرده اند، فضای مباحث منطقی و گفتگو نیست، بلکه فضایی یکطرفه و در جهت گسترش سلطه است که این به ضرر همه خواهد بود.
احمدینژاد در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا ایران به طور مشخص طرح و پیشنهادی برای حل مسائل سوریه دارد؟ خاطرنشان کرد: ایران تاکنون چندین بار تلاش کرده است، گروههای مختلف سوری را به یکدیگر نزدیک کرده و زمینه را برای گفتگو بین آنها مهیا کند، اما همواره در این مسیر تنها بوده و بسیاری از کشورهای منطقه، اروپا و آمریکا در نقطه مقابل این تلاش ها قرار داشتهاند؛ امروز نیز جمهوری اسلامی ایران خواستار آن است که با کمک همه طرفها در سوریه روند مذاکره و گفتگو شکل گرفته و موضوعات و مسایل در همه سطوح با انتخاب، رای و تشخیص مردم حل شود.
رئیسجمهور در بخش دیگری از گفتگو با خبرنگار روزنامه فرانکفورتر در پاسخ به سوالی درباره موضع جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات پیش روی با کشورهای گروه 1+5 در مسکو، با توجه به نتایج حاصل شده از مذاکرات استانبول و بغداد، گفت: مواضع جمهوری اسلامی ایران روشن است؛ معتقدیم حقوق و قانون باید برای همه و به طور عادلانه و یکسان برقرار باشد و همواره به دنبال گفتگو و تفاهم بودهایم و همچنان همین مسیر را دنبال میکنیم و لازم است متذکر شوم که همه اینها در شرایطی است که ایران تاکنون بیشترین همکاری را با آژانس داشته و در برخی موارد فراتر از قانون و تعهدات خود عمل کرده است.
وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران پیشنهادهای خوبی برای همکاری و اعتمادسازی متقابل دارد و امیدواریم در مذاکرات مسکو قدمهایی به جلو برداشته شود.
رئیسجمهور با بیان اینکه دشمنی آمریکا و کشورهای اروپایی با ملت ایران موضوعی تازه و جدید نیست، تصریح کرد: نزدیک به 60 سال پیش دشمنان ملت ایران در این کشور کودتا و دولت ملی را ساقط کردند و برای مدت 25 سال رژیمی دیکتاتور را بر ایران حاکم کردند و پس از قیام مردم و به دست آوردن آزادی نیز همان کسانی که همواره در برابر این ملت ایستاده بودند، در همان سالهای ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی، با تحریک رژیم بعثی صدام جنگی هشت ساله را به کشور ما تحمیل کردند و پس از ناکامی در تحقق اهداف تحمیل جنگ نیز هر روز به بهانهای به دشمنی با ملت ایران ادامه دادهاند.
احمدینژاد با اشاره به اینکه امروز مستکبران به بهانه فعالیتهای هستهای در برابر ملت ایران ایستادهاند، گفت: همه آنها میدانند که جمهوری اسلامی ایران، هیچ تصمیم و نیتی برای ساخت تسلیحات هستهای نداشته و اساسا چنین اقدامی را خلاف انسانیت میداند، اما به هر حال ملت ایران به بهانهجوییها و دشمنی آنها عادت کرده است.
رئیسجمهور در پاسخ به این گفته خبرنگار روزنامه فرانکفورتر که دولت آلمان تصمیم گرفته است، بخاطر خطرات و حوادث احتمالی ناشی از استفاده از انرژی هستهای، دیگر از آن استفاده نکند، چرا ایران باید برای استفاده از آن سختیها و فشارهای زیادی را تحمل کند؟ اظهار داشت: دولت آلمان میتواند هر تصمیمی برای کشورش اتخاذ کند، اما این بدان معنا نیست که ایران نیز باید همان کار را انجام دهد؛ اینطور نیست که اگر دولت آلمان به صهیونیستها مالیات پرداخت میکند، ما نیز اقدام به این عمل کنیم؛ البته بعید میدانم کشوری که 40 الی 50 سال از انرژی هستهای استفاده کرده، تصمیم به تعطیلی نیروگاههای خود گرفته باشد.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه باید برای همه ملتها و کشورها حقوق مساوی قائل بود، افزود: جمهوری اسلامی ایران عضو آژانس بینالمللی انرژی اتمی بوده و حق استفاده صلحآمیز از این انرژی را دارد، در عین حال مجدانه بر اصل، حق بهرهگیری از انرژی صلحآمیز هستهای برای همه و ممنوعیت برخورداری هر کشوری از بمب اتمی پافشاری می کند.
وی در پاسخ به این سوال که چرا جمهوری اسلامی ایران اجازه بازرسی از تاسیسات پارچین را به بازرسان آژانس نمیدهد؟ تصریح کرد: انرژی هستهای بیش از 16 کاربرد دارد که مهمترین آنها مصارف پزشکی است؛ امروز بخش وسیعی از اورانیوم غنی شده در ایران در رآکتور تهران برای تولید دارو استفاده شده و بخشی هم برای نیروگاه بوشهر ذخیره میشود.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه درست به نظر نمیرسد، از کسی درباره استفاده از حق مسلم او سوال شود، ادامه داد: پارچین و بازرسی از آن در توافقات و مقررات میان ایران و آژانس وجود ندارد و اگر تصور کنیم آژانس تابع هیچ قانونی نبوده و هرگونه که بخواهد میتواند عمل کند، این رویه منجر به ایجاد هرج و مرج خواهد شد؛ آژانس بینالمللی انرژی اتمی قوانین مشخصی دارد که جمهوری اسلامی ایران در چارچوب آن تاکنون هرگونه همکاری را انجام داده و خواهد داد.
وی با اشاره به اینکه به هر حال هر ملتی طراحی ها و برنامه هایی برای دفاع از خود دارد، تصریح کرد: ملت ایران در طول این سالها شاهد آن بوده، کسانی که اصرار به انجام بازرسیها از ایران میکنند، صدام را با انواع سلاح های کشتار جمعی و حتی ممنوعه تجهیز کرده و به وسیله او جنگی هشت ساله را به ملت ایران تحمیل کردند و امروز نیز با حمایت از صهیونیستها آنها را برای تهدید ایران تجهیز میکنند؛ ایران تنها کشوری است که هرگونه اطلاعاتی از فعالیتهای هستهای و دانشمندان خود را در اختیار آژانس قرار داده است، اما در حالی که آژانس متعهد است، این اطلاعات را به طور سری نگهداری کند، متاسفانه بلافاصله در شبکههای اطلاعاتی غربی و صهیونیستی منتشر می شوند.
احمدینژاد با طرح این سوال که اگر ایران نیز یکی از کشورهای وابسته به بلوک غرب و یا عضو ثابتی در شورای امنیت بود و دوست انگلیس و آمریکا بشمار میرفت و صدها مستشار آمریکایی در ایران زندگی میکردند، باز هم آژانس به همین منوال با آن برخورد میکرد؟ تصریح کرد: رفتارهای آژانس تبعیضآلود است و اساس مخالفت ایران نیز با همین شیوه مدیریتی است که تبعیض را در دنیا حاکم و ملتها را به درجه یک و دو تقسیم کرده و فقر، جنگها و کینهها را بین ملتها تحمیل نموده است.
رئیسجمهور با تأکید بر اینکه ملتهای جهان با یکدیگر دوست بوده و هیچ مشکل و دشمنی با هم ندارند، گفت: منافع نظام مدیریتی که امروز بر جهان حاکم است، در ایجاد تبعیض، فقر و درگیری است و ما با این شیوه مدیریتی مخالف هستیم.
وی خاطرنشان کرد: تمام تأسیسات هستهای جمهوری اسلامی ایران، تحت نظر دوربینهای آژانس قرار داشته و هر اقدام و جابجایی که در آنها صورت میگیرد، حتی در مقیاسهای بسیار کوچک به ثبت میرسد.
احمدینژاد با بیان اینکه مستکبران میخواهند در برابر پیشرفت ملتها ایستاده، جهان را با تبعیض اداره کرده و ملتها را تحقیر کنند، اظهار داشت: سلطه طلبان پیشرفتهای ماهوارهای، بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی ایران را تهدید قلمداد میکنند و این در حالی است که کشورهایی وجود دارند که بمب اتم هم دارند، اما از آنجا که با مستکبران دوست هستند، نه تنها تحت فشار قرار نگرفته اند بلکه حتی مورد حمایت سلطه طلبان هستند.
رئیسجمهور اظهار داشت: مطمئناً این تبعیض ها دنیا را به سقوط خواهد کشاند چرا که دنیا باید با مشارکت همه مردم، همراه با عدالت و دوستی اداره شود.
وی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران تاکنون به هیچ کشوری تجاوز نکرده اما امروز دشمنان ملت ایران در تمام اطراف مرزهای کشورمان نیروی نظامی دارند.
رئیسجمهور در پاسخ به این سوال که اصرار بر تفاهم و اعتمادسازی و اعمال استانداردهای دوگانه و تأکید و اصرار ایران بر مواضع خود طی 10 سال گذشته باعث شده تا مذاکرات متعدد بینتیجه بماند، آیا نباید پیشنهاداتی وجود داشته باشد که منجر به رسیدن به راهحل در پرونده هسته ای ایران شود، گفت: قبول دارم که باید این پیشنهادات وجود داشته باشد، اما آیا تا به حال ایرانیان به مردم اروپا دیکته کردهاند که چطور باید زندگی کنند؟ معتقدیم مردم در هر کشوری باید خودشان در خصوص نحوه و چگونگی زندگیشان تصمیم بگیرند، ولی دولتهای اروپایی به خود اجازه میدهند تا برای ملت ایران روش زندگی کردن، تعیین کنند و اعلام میکنند که ما نباید از انرژی هستهای صلح آمیز استفاده کنیم.
احمدینژاد افزود: نه تنها موضوع هستهای بلکه مبنای اینگونه رفتارها برای ما اهمیت دارد و معتقدیم که اگر در نقطهای اینگونه رفتار را بپذیریم در همه موارد مطرح شده از سوی آنان نیز باید پذیرای سخنان آنها باشیم.
رئیسجمهور اظهار داشت: ما در گذشته و حال پیشنهادات خوبی برای حل موضوع هستهای ایران داشتهایم، به گونهای که مدت دو سال و نیم، تمامی تأسیسات هستهای خود را تعطیل کردیم اما دولتهای اروپایی به جای تشکر از همکاری ایران توقعات را بالاتر برده و شروط بیشتری مقابل پای ملت ایران قرار دادند.
وی با طرح این سوال که چرا دولتهای اروپایی تلاشی برای جلب اعتماد ملت ایران را نمی کنند، تصریح کرد: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، آمریکا و کشورهای اروپایی 6 قرارداد اتمی در دوره رژیم دیکتاتوری پهلوی با ایران امضا کرده بودند، اما به محض پیروزی انقلاب اسلامی به طور یکطرفه این قراردادها را لغو کردند و تنها دلیل و بهانه آنان برای این کار این بود که ملت ایران میخواست روی پای خود بایستد.
رئیسجمهور افزود: دولت فرانسه در حال حاضر یک میلیارد دلار تجهیزات اتمی به جمهوری اسلامی ایران بدهکار است و مواد غنی شده متعلق به ایران از 33 سال پیش در این کشور نگه داشته شده و آنها این مواد را در اختیار ما قرار نمیدهند؛ ملت ایران چگونه میتواند به آنها اعتماد کند، در حالی که به صورت یکطرفه قراردادهایشان با ایران را لغو کرده و ضمن هجمه و تهدید، دانشمندان ایرانی را نیز ترور میکنند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا ایران میتواند موضوع غنیسازی 20 درصد را به عنوان یک گام برای ادامه مذاکرات به بحث بگذارد؟ گفت: غنیسازی در سطح 20 درصد در ایران تنها برای تولید دارو انجام میشود و برخلاف تبلیغات دروغ، غنیسازی در این سطح به معنای نزدیک شدن به بمب اتم نیست.
احمدینژاد با بیان اینکه بخش قابل توجهی از اورانیوم غنیسازی شده در ایران برای تولید رادیو داروها تبدیل به سوخت رآکتور شدهاند، تصریح کرد: نکته حائز اهمیت این است که هر کس بتواند غنیسازی در سطح 3.5 درصد را انجام دهد تا هر درصد و میزان دیگری نیز میتواند آن را غنی نماید.
رئیسجمهور با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران از ابتدا اعلام کرد که اگر کشورهای اروپایی سوخت 20 درصد غنی شده را در اختیار ایران قرار
دهند، اقدام به غنیسازی در این سطح نخواهد کرد، اظهار داشت: امروز نیز اگر آنان تضمین بدهند که سوخت 20 درصد رآکتورهای ایران را تأمین میکنند، هیچ مشکلی نخواهیم داشت.
احمدینژاد با بیان اینکه تولید دارو با استفاده از اورانیوم غنی شده 20 درصدی در حقیقت موضوعی انسانی است، چرا که فقط در ایران سالانه بیش از 800 هزار نفر از این قبیل داروها استفاده میکنند، تصریح کرد: زیادهخواهان حتی برای فروش دارو نیز برای ملت ایران شرط گذاشتهاند و این در حالی است که یک ملت باید با اتکا به توان داخلی نیازهای خود را تأمین کند و ملت ایران نمیتواند اجازه دهد که بیماران در کشور خودشان بخاطر درگیریهای سیاسی بین المللی از بین بروند و البته این در شرایطی است که تولید اورانیوم 20 درصدی حق قانونی ایران و هر کشور دیگری است.
رئیسجمهور با تأکید مجدد بر اینکه جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا درباره این مسئله به عنوان موضوعی برای گفتگو و همکاری مذاکره کند، اظهار داشت: اعتمادسازی موضوعی دوطرفه است و باید دید که آنها در نقطه مقابل چه میکنند و اگر قدم مثبتی در این زمینه بردارند ما همیشه آماده همکاری بوده و هستیم و امیدوارم در مذاکرات مسکو قدمهای خوبی برداشته شود.
وی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران هرگز از ایجاد فضای درگیری و تزاحم استقبال نکرده و نمیکند و آن را به ضرر همه ملتها دانسته و همواره خواستار همکاری بجای درگیری بوده است.
رئیسجمهور با بیان اینکه دولتهای ناتو از درگیری با ایران هرگز سودی نخواهند برد، گفت: زمانی که بسیاری از این کشورها در نقشه جغرافیایی جهان وجود نداشتند، ایران با قدمتی تاریخی جایگاهی درخشان در دنیا داشت؛ هیچکس نمیتواند ایران را از جغرافیای جهان محو کند و تنها راه پیش روی آنان این است که با ملت ایران دوست باشند.
احمدینژاد با اشاره به اینکه مستکبران همیشه با ادبیاتی توهینآمیز با ملت بزرگ و فرهنگساز ایران سخن میگویند، اظهار داشت: ملت ایران همواره دوستدار همه مردم جهان بوده و هیچگاه با مردم هیچ کشوری مشکل و دشمنی نداشته است و حتی هنگامی که مردم قسمتی از آمریکا در اثر طوفان با مشکل مواجه شدند، ملت ایران در جهت یاری رساندن به آنها کمکهای خود را روانه این کشور کردند.
رئیسجمهور با بیان اینکه به نفع دشمنان ملت ایران است که رفتار خود را در قبال این ملت اصلاح کنند، گفت: آنها باید بدانند که خاورمیانه هرگز به شرایط 100 سال گذشته برنخواهد گشت.
احمدینژاد افزود: انگلیس و آمریکا میخواهند بر خاورمیانه و نفت منطقه مسلط شوند و در این مسیر برخی متحدین آمریکا و انگلیس نیز فقط نقش تامین کننده مالی برای تحقق این سلطه را ایفا میکنند، در حالی که سود احتمالی آن به جیب زیادهطلبان بینالمللی می رود.
رئیسجمهور در پاسخ به این سوال که آیا تحریمها، تأثیری بر اقتصاد ایران داشته است؟ تصریح کرد: هیچگاه از درگیری استقبال نمیکنیم و معتقدیم که در شرایط تحریم هر دو طرف ضرر میکنند و اینطور نیست که فقط کشوری که تحریم میشود، دچار زیان و خسارت شود.
وی ادامه داد: بسیاری از شرکتها و دولتها پیشنهاد دادند که ایران مسیر تجاری خود را از اروپا به سوی کشور آنان تغییر دهد، همانگونه که در حال حاضر این اتفاق در حال انجام است. بدخواهان ملت ایران باید بدانند که ایران کشوری نقطهای و جزیرهای نیست و از اخم مستکبران هراسی ندارد؛ مشکلات ناشی از تحریمها آن طور نیست که بتواند ملت ایران را از دستیابی به اهداف خود منصرف کند.
احمدینژاد در پاسخ به این سوال که آیا تحریمها مشکلاتی را در زمینه فعالیتهای نفتی ایران ایجاد کرده است؟ گفت: بالاخره تحریم تأثیرگذار است، اما این تأثیرات قطعاً دوطرفه خواهد بود و طرف مقابل ما نیز ضرر خواهد کرد؛ در حال حاضر پنج سال است که اتحادیه اروپا ایران را تحریم کرده اما اگر بخواهید منصفانه ارزیابی کنید، باید بگویید که در حال حاضر اوضاع اقتصادی و کسری بودجه در اروپا بیشتر است یا در جمهوری اسلامی ایران؟
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: امروز فشار اقتصادی بر مردم اروپا بسیار زیاد است و البته ما از این موضوع ناراحت هستیم، اما دوستی و دشمنی موضوعی دوطرفه است که سود و زیان آن برای هر دو طرف خواهد بود، اما اگر دشمنان تصور میکنند که با فشار اقتصادی اوضاع ایران بهم میریزد، چنین آرزویی هیچگاه محقق نخواهد شد.
وی با اشاره به اینکه حجم اقتصاد ایران در حال حاضر 1400 میلیارد دلار است، اظهار داشت: تجربه نشان داده که ملت ایران هر جا و در هر مقطعی با تحریم مواجه شده ظرف مدت کوتاهی توانسته با اتکا به توان داخلی آن را جبران و و کالاهای مورد نیاز خود را تولید کند.
رئیسجمهور با تأکید بر اینکه ما با نوع نگاه و رفتار غرب در مواجهه با ملت ایران مخالف هستیم و معتقدیم که قانون باید برای همه یکسان باشد، خاطر نشان کرد: مسیر دشمنی با ملت ایران مسیری بینتیجه است که قطعاً دشمنان بیشتر در آن ضرر خواهند کرد، چنانکه امروز در اثر مخالفت ها و دشمنی کشورهای اروپایی ارزش یورو در حال سقوط است.
احمدینژاد اظهار کرد: چرا مردم اروپا باید بخاطر تصمیمات غلط سیاستمداران خود تحت فشار قرار داشته باشند، در حالی که هیچ نقشی در پیدایش این شرایط نداشته و تنها هزینه تصمیمات سرمایهسالاران را پرداخت میکنند.
رئیسجمهور در پاسخ به این گفته خبرنگار روزنامه فرانکفورتر مبنی بر اینکه تحریمها را موجب کاهش تولیدات نفتی در ایران عنوان کرد، اظهار داشت: یکی از آرزوهای ما این است، روزی برسد که ما هرگز نفت خود را صادر نکنیم و همه آن را در داخل کشور تبدیل به کالاهای مصرفی کنیم؛ بدخواهان و مستکبران تصور نکنند، می توانند ملتی همچون ایران را با کاهش خرید نفت، زمین بزنند.
وی تصریح کرد: تولید نفت پیش از انقلاب در ایران روزانه 6 میلیون بشکه و در حال حاضر 4 میلیون بشکه است؛ در آن دوران روزانه پنج میلیون و 400 هزار بشکه نفت از کشور صادر میشد و امروز تنها 2.5 میلیون بشکه نفت صادر میشود و اینها در حالی است که جمعیت کشور دو برابر و سطح رفاه مردم 10 برابر شده است.
رئیسجمهور با تاکید بر اینکه ملت ایران ملتی بزرگ است و راه پیشرفت و تعالی خود را پیدا کرده است، اظهار داشت: با این تفکر که چند کشور خود را مالک و تصمیمگیر دنیا میدانند، مخالفیم؛ امروز برخی از دولتهای اروپایی در حقیقت میراثداران دوران استعماری و بردهداری هستند و نگاه اینچنین به دنیا داشته و برای تحقق اهدافشان، حتی ملتهای خود را قربانی میکنند که البته و خوشبختانه دولت آلمان سابقه استعماری در کارنامه خود ندارد، اما آنها باید اخلاق و رفتار خود را عوض کرده، به ملتها احترام گذاشته و مسیر دوستی و همکاری را در پیش بگیرند.
احمدینژاد در پاسخ به این سوال که در حالی که طبق برخی گزارشها نرخ بیکاری افزایش داشته و این مسئله نشاندهنده سختتر شدن وضعیت معیشت مردم است، ارزیابی شما از سیاست اقتصادی دولتهای نهم و دهم چیست؟ گفت: مشکلات اقتصادی در همه جای دنیا وجود دارد اما باید همیشه شرایط را با هم مقایسه کنیم؛ طی سالهای اخیر و در طول دوران دولت نهم و دهم ما پیشرفتهای زیادی در همه زمینهها از جمله بخش اقتصاد داشتهایم و حجم سرمایهگذاریها و تولیدات اساسی در کشور چند برابر شده و این در حالیست که حجم صادرات غیرنفتی از 7 میلیارد دلار به 45 میلیارد دلار رسیده است؛ البته مشکلاتی نیز وجود داشته اما مهم آن است که بر آنها غلبه کرده و جلو خواهیم رفت.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه در 5 سال اخیر که بحران اقتصادی جهانی بوقوع پیوسته و ملت ایران نیز مثل بقیه کشورها متأثر از این بحران جهانی بوده است، گفت: در دوره دولتهای نهم و دهم، در عرصه های علم و فناوری و صنعت و کشاورزی کارهای بزرگی به انجام رسیده، اما آنچه مسلم است این است که ما هنوز در میانه راه قرار دارد.
احمدینژاد در پاسخ به این گفته خبرنگار روزنامه فرانکفورتر مبنی بر اینکه قطع یارانهها موجب افزایش قیمتها و تورم در کشور شده و مردم از گرانی کالاهای اساسی در کشور گلایه دارند؟ تصریح کرد: اعتراض به اوضاع اقتصادی در همه جای دنیا وجود دارد، اما باید دید ملت ایران که تحت تحریم است، مشکلات بیشتری دارد یا فرانسه و انگلیس و این سوال مطرح است که اگر روزی آنها همچون ایران تحریم شوند، چه اتفاقی خواهد افتاد.
وی با بیان اینکه در جمهوری اسلامی مشکلات با یاری مردم حل میشود، گفت: موضوع مهم قدرت خرید مردم است نه سطح قیمتها؛ تمامی آمارهای رسمی نشان میدهد که قدرت خرید و سطح رفاه مردم در حال افزایش است؛ البته قطعاً مشکلاتی هم در این مسیر وجود دارد اما به فضل الهی بر همه آنها غلبه میکنیم.
احمدینژاد در پاسخ به سوالی در خصوص اظهار نظرهای گوناگون درباره پرونده فساد اقتصادی و نام بردن از برخی افراد دولتی در این پرونده گفت: ایران کشوری آزاد است اما بخش مهمی از این بحثها حقوقی و قضایی نبوده و بیشتر جنبه سیاسی دارد و تا هنگامی که در یک مرجع قضایی موضوعی به اثبات نرسد، هیچ فردی مجرم نیست.
رئیسجمهور با بیان اینکه تاکنون در هیچ دادگاهی علیه افرادی که نام آنها مطرح می شود، اتهامی اثبات نشده است، گفت: اینها تنها ادعاهای برخی افراد است که چندان مهم نیست.
وی در پاسخ به این گفته که ایران کشوری قانونمند است و هیچ تحقیقاتی درباره افراد بدون دلیل نمیتواند صورت پذیرد، گفت: موضوع تحقیقات با اتهامزنی متفاوت است، اما متأسفانه برخی افراد هستند که از آزادی سوء استفاده کرده و اقدام به اتهامزنی میکنند.
رئیسجمهور در پاسخ به سوالی در خصوص حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم و برخورد و بازداشت برخی از افراد گفت: انتخابات ریاست جمهوری دهم انتخاباتی باشکوه، آزاد و پاک بود که نه دولتهای مخالف و نه مدعیان داخلی نتوانستند سندی مبنی بر عدم آزادی و مخدوش بودن آن ارائه دهند و همه بر صحت آن اذعان کردند، اما برخی با سوءاستفاده از فضای بوجود آمده اقدام به تخریب ساختمانها و فضای شهر کردند که قوه قضائیه با آنها برخورد کرد.
احمدینژاد با بیان اینکه قوه قضائیه در نظام جمهوری اسلامی ایران در اختیار دولت نبوده و مستقل عمل میکند و طبق قانون تصمیمگیری کرده و دولت هیچ دخالتی در آن ندارد، گفت: ممکن است در مواردی برخی افراد نسبت به برخی رفتارهای قضایی اعتراض داشته باشند، اما نمیتوان در روند کار قوه قضائیه دخالت کرد. البته در مجموع اگر کسی تخلفی نکرده باشد، برخوردی با او نخواهد شد.
رئیسجمهور در پاسخ به این سوال که برنامه وی برای انتخابات سال آینده و دوران پس از ریاست جمهوری خود چیست، گفت: تنها برنامهای که دارم این است که به دانشگاه بازگشته و به کار علمی خود ادامه دهم.
وی با اشاره به اینکه مردم ایران بنده را به مدت هشت سال به عنوان رئیسجمهور انتخاب کردند و پس از پایان این دوران هیچ طرح سیاسی خاصی ندارم، گفت: البته بنده سیاستمدار هستم ولی نه با آن تفسیری که در غرب وجود دارد، چنانکه پیش از این دوران نیز فعالیت سیاسی داشتهام، اما اینکه بخواهم پس از پایان دوران ریاست جمهوری حزب و گروهی تاسیس کنم، اینطور نخواهد بود.
رئیسجمهور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه عدهای میگویند که شما میخواهید مدل روسیه را در ایران اجرا کرده و پس از مدتی دوباره به عنوان رئیسجمهور بکار برگردید، گفت: کار در طول این 8 سال برای همه ما کافی است، ضمن اینکه در ایران حکومت حزبی نبوده و وابسته به انتخاب مردم است البته برخی افراد بداخلاقی و رفتار ناصحیح دارند اما ملت ما در نهایت انتخابی آزادانه دارد.
احمدینژاد خاطر نشان کرد: البته میان بنده و مردم رابطهای ویژه برقرار است و من با همه وجودم ملت ایران را دوست دارم و آنها نیز نسبت به بنده اظهار محبت میکنند که این انرژی بسیار خوبی برای کار و تلاش در مسیر سازندگی و پیشرفت ایران به انسان می دهد.
نظر شما