به گزارش خبرنگار مهر، عوامل مختلفی در رشد مصرف برق در گلستان نقش دارد که رطوبت دما و استفاده همزمان از چند وسیله انرژی بر از جمله دلایلی است که مصرف برق گلستان را افزایش داده است.
گلستان 560 هزار مشترک برق، 12 هزار کیلومتر خط فشار متوسط، 12 هزار دستگاه ترانس و 95 هزار دستگاه چراغ معابر روشنایی دارد.
رشد مصرف برق گلستان در روزهای گرم سال درحالی است که تا کنون بدون هیچ مشکل و خاموشی برق، این روزها سپری شده است، اما در عین حال مسئولان صنعت برق گلستان بر لزوم صرفه جویی بیشتر و مصرفه بهینه انرژی تاکید دارند.
مدیرعامل شرکت توزیع برق گلستان در این زمینه گفت: امسال به دلیل گرمای زودرس، مصرف برق بویژه در خردادماه افزایش یافت وپیک بار مصرف در سال 89 نیز پشت سر گذاشته شده است.
قاسم شهابی اظهار داشت: اوج بار مصرف در سال جاری 720 مگاوات بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل 70 درصد و دربرخی شهرها تا 100 درصد رشد داشته است.
وی اظهار داشت: در روز 24 خردادماه سالجاری نسبت به مدت مشابه سال قبل 44 درصد رشد مصرف برق را در استان داشتیم که این میزان در مینودشت 31 درصد، گنبد 44 درصد، آزادشهر 26 درصد، رامیان 63 درصد، علی آبادکتول 43 درصد، گرگان 47 درصد، آق قلا 52 درصد، کردکووی 32 درصد و بندرترکمن 57 درصد بوده است.
وی با بیان اینکه تعرفه برق استان گرمسیری محاسبه می شود، عنوان کرد: متاسفانه در شهرهایی که این تعرفه اعمال می شود، شاهد افزایش مصرف برق بوده ایم و نیاز است مردم همکاری بیشتری در این زمینه داشته باشند.
مدیرعامل توزیع برق گلستان گفت: همچنین مصرف برق استان در 19 خردادماه سالجاری 719 مگاوات بوده که نسبت به روز مشابه در سال قبل بیش از 315 مگاوات افزایش مصرف را شاهد بودیم و این درحالیست که اختلاف دمای این روز در سال جاری و سال قبل حدود پنج درصد بوده است.
شهابی گفت: میزان دمای گرگان در 19 خردادماه سال قبل 29 درجه سانتیگراد بود که امسال به 34 درجه سانتیگراد افزایش یافته بود.
مدیرعامل توزیع برق گلستان گفت: این شرکت آمادگی تامین تا 900 مگاوات را داراست، این درحالیست که میزان طبیعی مصرف برق استان در هفت تا هشت ماه از سال بین 250 تا 280 مگاوات است.
وی اظهار داشت: انتظار از صنعت برق آن است که در ایام پیک بار، رشد مصرف بین 15 تا 20 درصد باشد درحالیکه این رشد مصرف در استان چند برابری است.
وی به مهمترین مسئله افزایش مصرف برق اشاره کرد و گفت: عمده دلیل افزایش مصرف برق استفاده از کولر است و کولر نقش تعیین کننده ای در این زمینه ندارد.
استفاده همزمان از کولر و دیگر وسایل قاتل برق
شهابی گفت: اکنون با فرهنگ سازی های صورت گرفته دیگر بحث استفاده از لامپهای کم مصرف نهادینه شده است و دیگر مشکل استفاده از لامپهای رشته ای نیست، بلکه رطوبت، استفاده از کولر و استفاده همزمان از وسایل انرژی بر از مسائل فرارو است.
وی عنوان کرد: به دلیل شرایط طبیعی ، رطوبت و گرما میزان مصرف برق استان در پیک بار مصرف 300 درصد افزایش می یابد.
قاسم شهابی به بحث عوامل بروز خاموشی اشاره و اضافه کرد: خاموشی شامل خاموشی های خواسته و ناخواسته هستند که خاموشی های خواسته از قبل پیش بینی می شوند.
مشکلی در تولید برق نداریم
وی عنوان کرد: کمبود تولید از جمله دلایل خاموشی های خواسته است که خوشبختانه در دو سال اخیر گلستان در زمینه تولید برق کمبودی نداشته است.
وی با بیان اینکه خاموشی های ناخواسته تحت کنترل ما نیست، اظهار داشت: وقوع حوادث طبیعی مانند طوفان، سیل، زلزله، برخورد وسایل نقلیه با تیرهای برق و شکستگی آن، سرقت سیم و کابل های برق از جمله عوامل بروز خاموشی های ناخواسته است.
مدیرعامل توزیع برق گلستان به مشکل فرسودگی سیم ها و تاسیسات برق اشاره و اضافه کرد: هر ساله به دلیل روطوبت درصدی از شبکه ها و تاسیسات برق فرسوده می شود.
شهابی گفت: به عنوان نمونه به دلیل نمکزار بودن فرسودگی شبکه ها در گنبدکاووس بیبشتر است.
مدیرعامل توزیع برق گلستان خواهان همکاری بیشتر مشترکان برق برای صرفه جویی در مصرف برق شد.
نظر شما