به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «فلسفه و هدف زندگی» نوشته علامه محمدتقی جعفری در عین اجمال، عمده سؤالات پیرامون مساله هدف حیات را که اساسیترین پرسش جوان امروز است مطرح کرده و با استدلالهای منطقی، نقل قولها، اشعار و تمثیلات زیبا به پاسخ آنها مبادرت ورزیده است.
در مقدمه کتاب، نگارنده با این لحن صریح و بیپروا در انتقاد به فلسفه نماییهای معاصر به پیشواز تألیف ارزنده خود میرود و می گوید:"...سؤال از فلسفه و هدف حیات از نظر تاریخی مساوی با تاریخ هشیاری آدمیان است. پاسخهایی که در آن دورانها به سؤال از هدف زندگی گفته میشد، متین و باشکوه و موقرانه بازگو میگشت، زیرا جهان هستی برای آنها عظمت و شکوه و جلالی داشت که آنان را وادار به احتیاط در بحث مینمود.
در صورتی که در دورانهای اخیر به علت باز شدن برخی رموز طبیعت و پیشرفتهای چشمگیر، یا به عبارت شایستهتر به جهت گسترش روابط انسان با طبیعت، به غلط چنین گمان رفته است که هستی دارای آن ابهت و عظمت نیست و لذا سؤال مزبور با اینکه جدی است، سبکتر و بیاهمیتتر مطرح میگردد و متقابلاً پاسخهایی نیز که به آن داده میشود، عامیانهتر است و از دیدگاههای محدودتری ناشی میشود. گویی مردم دوران ما در صدد برآمدهاند که فلسفه و هدف حیات را مانند فلسفه و هدف آب خوردن در موقع تشنگی بفهمند."
علامه با انتقاد از مهمترین بحران زندگی امروز یعنی پوچ انگاری حیات در نتیجه غلبه بیامان فناوری و ماشین بر شوون مختلف زندگی انسان، میکوشد به سؤالهای اساسی مرتبط با بحث یعنی معنای هدف، تعریف زندگی و انگیزههای پرسش از هدف زندگی پاسخ گوید. تقسیمبندی قابل توجهی که علامه جعفری از دنباله روان این اندیشه ارائه میکند، بسیار قابل تأمل است. بنای علامه بر فهم و شناخت است نه فقط رد و عدم قبول. از این رو بخوبی توانسته مرز میان پوچگرایی، پوچانگاری و پوچنمایی را مشخص کند.
این کتاب توسط «دکتر سداد دیزدارویچ» ، استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه زنیتسا به زبان بوسنیایی ترجمه و در قطع رقعی در 145 صفحه توسط رایزنی فرهنگی ایران در سارایوو منتشر و پس از رونمایی در نمایشگاه بین المللی کتاب سارایوو در دسترس علاقمندان قرار گرفته و برای مراکز و شخصیتهای دینی و فرهنگی بوسنیایی نیز ارسال گردید.
نظر شما