به گزارش خبرنگار مهر، از مجموع آثار باستانی و تاریخی استان، 500 محوطه تفریحی و هزار و محوطه و آثار تاریخی است که در شهرهای و روستاها استان واقع شده اند.
طرح جابجایی روستاییان از حریم محوطه های باستانی و تاریخی از جمله طرح هایی است که کارگروه گردشگری گلستان به آن توجه دارد و عامل مهم در این اجرای این طرح تامین اعتبار و همکاری روستانشینان است.
مشاور میراث فرهنگی و گردشگری گلستان درباره اماکن تاریخی استان گفت: دراستان گلستان 1500مکان باستانی داریم که تحت نظارت میراث فرهنگی وگردشگری است.
جبرییل نوکنده افزود: ازاین مکان ها500محوطه تفریحی وهزار محوطه تاریخی است و بیشتر این مکانها در روستاها وشهرها واقع شده اند که به علت ساخت وسازهای بیرویه مورد تخریب قرار می گیرد.
دکتر نوکنده بیان داشت: دو محوطه شاخص با قدمتی دیرینه که مربوط به دوره اشکانی است در استان شناسایی شد و درحفاری هایی که در سال89 انجام شد بقایایی ویژه از معماری این دوره پیدا شد.
مدیرکل میراث فرهنگی گلستان با اشاره واقع شدن برخی روستاها در حریم تپه های باستانی گفت: جابجایی روستاییان منطقه تورنگ تپه و تپه تاریخی بازگیر مینودشت در حال بررسی است و ما باید دراین زمینه خدمات درست را به روستاییان ارایه دهیم تا بتوانیم این تپه تاریخی را ازخطرات احتمالی حفظ وحراست نماییم.
وی گفت: ما از بنیاد مسکن روستایی تقاضا داریم تا با انتقال خانه های این روستا و پرداخت وام برای ساخت مسکن برای روستاییان همکاری لازم را انجام دهند.
مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری گفت: طرح جابجایی مردم روستای بازگیرمینودشت و تورنگ تپه دربازدیدی که استاندارگلستان ازاین منطقه داشت مطرح و قرار شد تا مدیرکل مسکن روستایی دراین زمینه همکاری لازم را با ما داشته باشند.
وی عنوان کرد: همچنین آزاد سازی چهار هکتار از اراضی اطراف این برج نیزتوسط میراث فرهنگی و گردشگری انجام شده است.
بر اساس اعلام کارشناسان بنیاد مسکن گلستان، تعداد 28 خانوار در حریم تپه تاریخی واقع شده اند که 2.5 هکتار زمین برای جابجایی آنان نیاز است و برای جابجایی کل روستاییان به چهار میلیارد ریال اعتبار برای خرید زمین و تاسیسات زیربنایی نیاز است.
معاون سرمایه گذاری و گردشگری میراث فرهنگی گلستان، با اشاره به بحث توسعه گردشگری در تپه هزار پیچ ، ساخت مجموعه چند منظوره دراین مکان را مطرح کرد.
محمد اسماعیل عسگری افزود: پروژه های سنگین هزارپیچ درعرصه ای20هکتاری پیش بینی شده است.
وی بیان داشت: این پروژه با برآورد 150 تا 200میلیارد تومان ساخته خواهد شد و پیشنهاد این پروژه درکمیته کارشناسی و ستاد سرمایه گزاری مطرح شده است و در این کمیته نیز مصوب شد تا کارگروه گردشگری و شورای توسعه استان هم به این موضوع رسیدگی کند.
وی از جمله مشکلات این پروژه را یکسری فعالیت غیرمرتبط دراین منطقه از جمله گودبرداری های عمیق و غیراستاندارد، مشکلات ترافیکی و تامین آب، ریختن فضولات و تخلیه فاضلاب و نخاله های ساختمانی در این منطقه دانست.
مدیرعامل پروژه نگین هزار پیچ نیز گفت: ما درسال 89درمنطقه هزارپیچ زمینی به مساحت 25هکتار خریداری کردیم که بعد ازآن میراث فرهنگی این منطقه را به عنوان منطقه نمونه گردشگری معرفی کرد.
وی گفت: مجتمع توریستی تفریحی گردشگری نگین هزار پیچ گلستان با زیربنای160هزار مترمربع در6 سطح ساخته خواهد شد.
محمد رضا میرزایی بیان داشت: این پروژه در10 قسمت از جمله هتل اقامتی، رستوران، فضاهای تجاری، باغ وحش، باغ پرندگان، پارکینگ، باشگاه اسب سواری، فضاهای ورزشی و محوطه سازی قرار خواهد گرفت.
نظر شما