۱ تیر ۱۳۹۱، ۱۵:۰۷

تبلیغات اسلامی مددکار تولید ملی/ماموریت تمام وقت برای صیانت از انقلاب

تبلیغات اسلامی مددکار تولید ملی/ماموریت تمام وقت برای صیانت از انقلاب

مشهد - خبرگزاری مهر: تبلیغات اسلامی در سال تولید ملی مثل آذرخش در پهنه انقلاب ظهور کرد اما ظرفیت و ضرورت های تبیین شده برای این مجموعه آنقدر وسیع بود که حضورش به ماموریتی تمام وقت برای صیانت از انقلاب دینی تبدیل شد و امروز در همه عرصه ها بویژه فرهنگسازی تولید ملی مددکار انقلاب است.

به گزارش خبرنگار مهر، با توجه به اینکه تغییر فرهنگ غلط اسراف، تجمل گرایی و گرایش به مصرف کالاهای خارجی یک شبه انجام نمی شود فرهنگ سازی و درونی کردن تولید ملی با زبان ساده و شیرینی که بر دل مردم بنشیند از طریق نهادهای فرهنگی و جامعه بزرگ تبلیغی کشور امری بس دشوار است و در صورتی که تحقق یابد می تواند زیربنا و مقدمه حرکت های سازنده دیگر نهادها و دستگاه ها برای ادامه این مسیر باشد.

با توجه به اینکه این نهاد فرهنگی دارای شبکه های اجتماعی نظیر ائمه جماعات، مداحان، مبلغان، موسسات و خانه های قرآنی و هیئت های مذهبی است می تواند فرصت ارتباط مناسب و به موقع با مخاطبان خاص و عموم مردم را از طریق این شبکه ها پیدا کند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با اشاره به اینکه مبلغان بر منابر در جهت روشن شدن افکار مردم، مسئولیت سنگینی دارند، در رابطه با وظیفه دستگاه های فرهنگی در سال تولید ملی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار می کند: جریانهای فرهنگ ساز همانند مبلغان و مروجان فرهنگ دینی می توانند با استفاده از الگوی دینی مبتنی بر آموزه های قرآنی و منویات رهبری در مسیر راهبردهای فرهنگی تولید ملی گام بردارند.

حجت الاسلام محمود مرویان حسینی بیان می کند: امسال چهارمین سالی است که مقام معظم رهبری شعار سال را با موضوعات اقتصادی انتخاب می کنند، شعارهای همت و کار مضاعف، اصلاح الگوی مصرف، جهاد اقتصادی در سالهای گذشته و در حال حاضر نیز شعار تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی را سر لوحه امور و سیاست گذاری های خرد و کلان جامعه قرار می دهند.

وی می گوید: بی تردید نامگذاری صورت گرفته با ملاحظه فرصت ها، تهدیدها، ظرفیتها و بسترها و شرایط کلی جامعه و گام های رو به جلو در سیاست های کلان کشور صورت گرفته است.

مرویان می افزاید: تردید نداریم در بحث تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی عرصه های گوناگونی پیش روی ماست، مشخص است که در این موضوع همه دستگاه ها وظیفه هایی برعهده دارند و اگر این شعار بخواهد سایه اش را بر همه رویکردهای کشور بیفکند و برکات و آثارش پدیدار بشود فراهم کردن ساز و کارهای فرهنگی مناسب برای حمایت از کار و سرمایه ایرانی بسیار حائز اهمیت است.

وی می گوید: بخشی از بحث راهبردهای تولید ملی از منظر فرهنگی اطلاع رسانی و فرهنگ سازی و تبلیغ همان طور که مقام معظم رهبری اشاره کردند به مردم مرتبط هست و ما باید بدانیم دستگاه های فرهنگی و نهادها و جریان های فرهنگ ساز چه مسئولیتی هایی را باید در این مقوله رعایت بکنند.

مرویان حسینی می افزاید: اگر تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی اتفاق بیفتد، اشتغال، احساس رضایتمندی از زندگی، استقلال اقتصادی، اقتصاد مقاومتی در برابر توطئه ها، تحریم ها و تهدیدهای دشمنان و ارائه الگوی اسلامی از مصرف، تولید مبتنی بر همان آموزهایی که در فرهنگ اسلامی وجود دارد، اتفاق می افتد.

پرداختن به مدل تولید حداکثری و مصرف حداقلی در آموزه های اسلامی

مدیر کل تبلیغات اسلامی ادامه می دهد: آن مدل تولید حداکثری و مصرف حداقلی که فراوان در آموزه ها و تفسیر المیزان مورد بازشناسی قرار می گیرد مقوله هایی است که باید به آن پرداخته شود.

مرویان حسینی وظیفه افراد فرهنگ ساز، نخبگان، مسئولان، مدیران، مبلغان و مروجان فرهنگ دین در این زمینه را بسیار سنگی ارزیابی می کند و می افزاید: باید با تهیه یک الگوی دینی مبتنی بر آموزهای قرانی و فرهنگ زندگی اهل بیت بتوانیم این راهبردی را که مقام معظم رهبری تبیین کردند تبدیل به یک فرهنگ جاری و عمومی در عرصه های گوناگون زندگی اجتماعی کنیم.

مرویان حسینی عنوان می کند: برگزاری نشست های تخصصی برای بانوان با عنوان "نقش بانوان در حمایت از تولیدات ملی و مصرف کالاهای ایرانی"، حمایت از پایان نامه های مرتبط با شعار سال و اجرای طرح های پژوهشی مانند بایستگی ها و نابایستگی فرهنگی در تولید ملی بخشی از فعالیت های مختلفی است که در تبلیغات اسلامی پیگیری می شود.

راهکار فرهنگی تولید ملی افزایش غیرت ملی است

حجت الاسلام حسین حسین زاده بحرینی اقتصاددان و نماینده مردم مشهد در مجلس نهم شورای اسلامی نیز در گفتگو با  مهر بر لزوم توجه همزمان به دو اصل کار  و سرمایه ایرانی در راستای افزایش تولید ملی تاکید می کند و می افزاید: در زمینه راهبردهای فرهنگی در مسیر تولید ملی اولین نکته ای که به نظر، کاملا قابل توجه است، یک موضوع و مسئله فرهنگی است و مخاطب اولیه و اصلی آن اشخاص فرهنگ ساز هستند.

حجت الاسلام بحرینی می گوید: همه انقلاب های مردمی وقتی اتفاق می افتد، یک رویکرد طرفداری از محرومان و حمایت از اقشار ضعیف را دارد، انقلاب ما هم از این قضیه مستثنی نیست و همین اتفاق در کشور ما هم افتاده است و اگر قرار باشد از مصادیق محرومان جامعه به یک قشر مشخص اشاره بکنیم کارگران قطعا در زمره اقشار محروم جامعه هستند.

وی می افزاید: تا اینجا خیلی طبیعی است و انقلاب ما حمایت از کارگران را حداقل در شعار مورد توجه قرار داده و قانون کار حمایت از کارگر را جدی گرفته گرچه در عمل مشکلاتی داریم،  اینها بخشی از حرف هایی است که در حوزه کار است ولی اینها مقدمه مطلب مهمتری است.

وی بیان می کند: در شروع انقلاب ها توجه ویژه به کارگر و نوعی بی مهری به سرمایه دار وجود دارد این مقدمه را داشته باشید.

بحرینی می افزاید: 33 سال از انقلاب اسلامی ما گذشته است امسال شما در نامگذاری سال توسط رهبرانقلاب یک نکته بدیع می بینید، در بخشی از شعار امسال رهبر معظم فرمودند که حمایت از کار و سرمایه ایرانی، حمایت از کار روشن است یعنی حمایت از کارگر، حمایت از سرمایه چه معنایی دارد.

لزوم حمایت از سرمایه گذاران در عرصه های مولد و مشروع

وی تاکید می کند: حمایت از سرمایه، حمایت از سرمایه دار و سرمایه گذار است،  منتهی ما یک قید داریم، این قیدی است که که حتی اگر گفته نشود هم جدی است و آن اینکه سرمایه گذاری برای تولید است، البته سرمایه گذاری در عرصه های مولد و مشروع که  امسال رهبر معظم انقلاب همه را مامور و متوجه کردند به این نکته که ما همانطور که از کارگر باید حمایت کنیم باید از سرمایه گذاری هم که می خواهد در عرصه های مولد و مشروع سرمایه گذاری بکند هم حمایت کنیم.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه این یک بحث کاملا فرهنگی است بیان می کند: برای اینکه ذهن شما را متوجه اهمیت این بحث فرهنگی بکنم اشاره می کنم به یک تحقیق گسترده ملی که در دانشگاه فردوسی انجام شده است و خودم مجری این تحقیق بودم.

وی می افزاید: در استان های مختلف و از سرمایه گذاران کلان شرکتهای معتبر و فعال در اقتصاد افرادی که یا بالفعل یا بالقوه سرمایه دار بودند تحقیقی به عمل آمد، به طور کلی جامعه آماری ما افرادی بودند که در سرمایه گذاری موثر بودند، توی این تحقیق معلوم شد که یکی از دغدغه ها و نگرانی های سرمایه گذاران نگاه منفی جامعه به همین کلمه " سرمایه دار" است.

لزوم فعال بودن همزمان دو بال کار و سرمایه

حجت الاسلام بحرینی تصریح کرد: اینجا فضایی نیست که بخواهیم از قشر خاصی حمایت کنیم، بلکه داریم یک مسئله نظری را مطرح می کنیم،  گر قرار باشد تولید اتفاق بیفتد و چرخ اقتصاد بچرخد این دوتا بال کار و سرمایه باید همزمان فعال باشند، اینکه حضرت آقا فرمودند حمایت از کار و سرمایه ایرانی، نکته ای بسیار دقیق است،  یعنی حمایت از کار و کارگر بدون حمایت از سرمایه گذار راه به جایی نخواهد برد، کما اینکه حمایت از سرمایه و سرمایه گذار و غفلت از کار و کارگر هم باز راه به جایی نخواهد برد.

حجت الاسلام بحرینی تاکید می کند: در خصوص حمایت از کار ظاهرا مشکل زیادی به لحاظ فرهنگی نداریم، یعنی در این خصوص به لحاظ فرهنگی زمینه آماده است و تنها باید تلاش کنیم که در قانون گذاری و اجرا حقوق کارگر داده شود و کارگر باید کاملا کریمانه زندگی بکند.

وی عنوان می دارد: آنچه که مشکل امروز ماست و به نظر می رسد دستگاه های فرهنگ ساز و متولیان فرهنگی باید توی این عرصه حضور جدی پیدا بکنند، زمینه سازی حضور موثر سرمایه گذاران در عرصه اقتصاد است.

وی توضیح می دهد: از نظر اسلام مال حدی ندارد و سرمایه گذاری که در مسیر تولید و تجارت  ثروتش را به کار می اندازد در مسیر جهاد اتقصادی گام برداشته است.

حجت الاسلام بحرینی می افزاید: اگر می خواهیم توی این مسیر تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی حرکت جدی انجام بدهیم باید به عنوان متولیان امور فرهنگی جامعه به آن بپردازیم و مردم باید بدانند که سرمایه گذاری نوعی از عبادت است.

حمایت از سرمایه در صورت  فرهنگ شدن خرید کالای داخلی محقق می شود

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی نیز درباره تقویت فرهنگ استفاده از محصولات داخلی در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: رسالت فعالان فرهنگی در عرصه تولید ملی بسیار حائز اهمیت است، این گروه باید با فرهنگ سازی درست در جامعه مردم را از مصرف گرایی و الگو برداری از اسراف کاران منع کرده و به خرید کالاهای ملی تشویق و ترغیب کنند.

حجت الاسلام جواد ایروانی ادامه می دهد: تا خرید کالای داخلی برای مردم فرهنگ نشود حمایت از سرمایه نیز راه به جایی نخواهد برد، و تحقق شعار امسال مبنی بر حمایت از کار، تولید و سرمایه ایرانی نیز مستلزم این فرهنگ سازی است.

وی تاکید می کند: در جامعه ما تنها افراد اندکی تمایل به خرید کالاهای خارجی دارند که اغلب برای خودنمایی اقدام به این کار می کنند و ما باید مراقب باشیم که این طیف الگو و نماد سایر افراد جامعه قرار نگیرند و رسالت این امر بر مروجان دینی و فرهنگی است.

استفاده از راهبردهای فرهنگی و دینی برای تولید ملی

حجت الاسلام حسن جواهری اقتصاد دان اسلامی نیز در این باره به خبرنگار مهر می گوید: باید در حوزه تولید ملی از گفتار اهل بیت استفاده ببریم و باید در راهبردهای فرهنگی و دینی از کلام وحی استفاده ببریم.

وی با اشاره به اینکه باید به راهبردهای فرهنگی دقت کنیم تا بدانیم که در کجای راه هستیم تا تولید ملی را گسترش دهیم و از کوتاهی های بعدی پیشگیری کنیم.

وی بیان می کند: با تولید ملی در بخش اقتصاد راه می توانیم را بر سلطه بیگانگان ببندیم و از کالاهای خارجی و تولید کفار استفاده نکنیم و با آموزش افراد و فداکاری در این زمینه به عزت نفس برسیم.

رفع بیکاری و اثبات کارآمدی نظام در پرتو تولید ملی

جواهری تاکید می کند: توجه به رواج تولید ملی و تقویت آن برای حل مشکلات ملی راهگشا است که از جمله آنها می توان اثبات کار آمدی حکومت اسلامی در حوزه اقتصادی، رفع بیکاری در حوزه اشتغال در پرتو تولید ملی، مهار تحریم دشمنان و برقراری امنیت ملی را نام برد.

کارشناس آموزش تبلیغات اسلامی خراسان رضوی عبدالله ابراهیمی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار می کند: ضروری است در سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی دستگاه های فرهنگی به ویژه سازمان تبلیغات اسلامی در راستای دغدغه ها و رهنمودهای مقام معظم رهبری فعالیت های گسترده ای را انجام دهند.

وی ادامه می دهد: کارگاه های آموزشی ویژه مدیران و مهندسان کارخانجات استان با عنوان فرهنگ تولید ملی در دستور کار قرار این سازمان قراردارد و نشست تخصصی مبانی فقهی و حقوقی قاچاق کالا و ارز از جمله فعالیت های انجام شده تبلیغات اسلامی در خصوص شعار سال است.

ابراهیمی اظهار می کند: در سال تولید ملی فعالیت های مختلفی در تبلیغات اسلامی پیگیری می شود که برگزاری کارگاه های آموزشی ویژه روحانیون و مبلغان در زمینه پیشگیری قاچاق کالا و ارز و برگزاری گفتمان دینی در حوزه دانشگاه و مدارس با موضوع شعار سال بخشی از این فعالیت ها است.

وی ادامه می هد: کارشناس آموزش تبلیغات اسلامی خراسان رضوی می افزاید: تدوین سرفصل های آموزشی جهت ارائه در دوره های مختلف آموزشی توسط اساتید از دیگر فعالیت های مختلفی است که در تبلیغات اسلامی پیگیری می شود.

فرهنگ سازی سال تولید ملی و ترویج مبانی دینی شامل آیات و روایات در این زمینه تا تولید محصولات فرهنگی مسئولیت خطیری است که امروز بر عهده مبلغان و اقشار تاثیر گذار و فرهنگ ساز  قرار گرفته است.

توجه دادن مردم به آموزه های دینی و جایگاه والا و برجسته تولید و روشن کردن اهمیت کسب و کار تشویق و ترغیب آنان به مصرف کالاهای داخلی مهمترین سنگ بنای تحقق شعار امسال است که در صورت اجرایی شدن می توان به تحقق اهداف و مقاصد تعیین شده در سال تولید ملی با شتاب بیشتر امیدوار بود.

گزارش: زهرا طوسی

کد خبر 1631610

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha