جلیل سالاری در گفتگو با مهر با بیان اینکه در حال حاضر حجم ذخایر استراتژیک سوخت مایع کشور به بیش از 11.2 میلیارد لیتر رسیده است، گفت: پیش بینی می شود تا پایان سالجاری ظرفیت ذخیره سازی فرآورده های مختلف نفتی کشور یک تا 1.1 میلیارد لیتر دیگر افزایش یابد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با اعلام اینکه تا پایان سالجاری چهار انبار جدید ذخیره سازی فرآورده نفتی در استان های مختلف کشور در مدار بهره برداری قرار می گیرد، تصریح کرد: بر این اساس امسال ساخت انبارهای جدید نفتی در کرمان، ماهشهر، بیرجند و ملایر به پایان میرسد.
این مقام مسئول با یادآوری اینکه در شرایط فعلی ظرفیت ذخایر استراتژیک سوخت مایع ایران بیش از 50 روز است، اظهار داشت: این در حالی است که با ساخت و راه اندازی مخازن و انبارهای جدید نفتی این ظرفیت تا پایان برنامه پنجم توسعه از مرز 80 روز عبور خواهد کرد.
وی همچنین با یادآوری اینکه در حال حاضر ظرفیت ذخیره سازی 50 روزهای برای بنزین کشور فراهم شده است، تاکید: این در حالی است که هم اکنون برای نفت کوره تا 50 روز، سوخت نیروگاهها تا 34 روز، نفت سفید و گازوئیل تا 60 ظرفیت ذخیره سازی در اختیار داریم.
این عضو هیئت مدیره شرکت ملی پالایش و پخش نفتی از ایران به عنوان بزرگترین دارنده ظرفیت ذخیره سازی فرآوردههای مختلف نفتی در سطح منطقه یاد کرد و بیان داشت: با توجه به افزایش ظرفیت پالایشی و رویکرد صادرات فرآورده های نفتی ساخت و توسعه انبار و ظرفیت ذخیره سازی فرآورده های نفتی در استان های مرزی همچون هرمزگان، خوزستان و سیستان و بلوچستان ضروری به نظر میرسد.
سالاری در ادامه با بیان اینکه برنامه ریزی لازم برای ورود بنزین پایه اتانولی به سبد سوخت خودروها انجام گرفته است، اعلام کرد: در حال حاضر نزدیک به 5 هزار جایگاه سوخت مایع و سی.ان.جی در سطح کشور فعال است اما باید حداقل یک درصد امکان استفاده از سوخت اتانولی هم در سبد سوخت فراهم شود.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با یادآوری اینکه پیشتر برنامه ریزی برای تولید اتانول سوختی با استفاده از منابع نیشکر هفت تپه انجام شده بود، گفت: با تحقق این هدف ایران هم به جمع کشورهای تولیدکننده سوخت اتانولی در سطح جهان میپیوندد.
نظر شما