۶ تیر ۱۳۹۱، ۵:۵۰

وزارتخانه‌های جهاد و نفت تنها به 10 درصد تعهدات خود برای کاهش گرد و غبار عمل کردند

وزارتخانه‌های جهاد و نفت تنها به 10 درصد تعهدات خود برای کاهش گرد و غبار عمل کردند

قائم مقام سازمان حفاظت محیط زیست گفت: باید در یک دوره پنج ساله سالانه 200 هزار هکتار عملیات مالچ پاشی در کانونهای داخلی توسط وزارت جهاد کشاورزی انجام شود که این کار از سال گذشته آغاز شد اما متاسفانه وزارت جهاد و نفت از برنامه عقبند و تاکنون فقط 15 هزار هکتار یعنی به 10 درصد تعهدات خود عمل کرده‌اند.

علی محمد شاعری در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: 90 درصد کانونهای گرد و غبار خارجی و 10 درصد داخلی است که باید با جدیت بیشتر حداقل کانونهای گرد و غبار داخلی را مهار کنیم.

به گفته وی، وزارت نفت باید مالچ مورد نیاز را در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار دهد تا وزارت جهاد عملیات مالچ پاشی را در کانونهای بحران انجام دهد.

شاعری اظهار داشت: اگر سالانه 200 هزار هکتار مالچ پاشی شود باید تا پایان سال 94  در حدود 40 هزار هکتار از کانون های گرد و غبار در استان خوزستان عملیات بیابان زدایی انجام شود.

قائم مقام سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: وزارت نفت باید مالچ رایگان را با قیمت اندک در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار می داد که متاسفانه به تعهداتش عمل نکرده و اکنون که مالچ گران شده به جای اینکه اعتبارات مورد نیاز را افزایش دهد وسعت عملیات مالچ پاشی را کم کرده و از 200 هزار هکتار به 100 هزار هکتار در سال کاهش داده است.

وی تاکید کرد: سازمان حفاظت محیط زیست از وزارت نفت و جهاد کشاورزی درخواست می کند تا به تعهدات خود در این زمینه عمل کند.

شاعری در ادامه به تعهد وزارت نیرو در تامین حق آبه تالاب هورالعظیم و شادگان اشاره کرد و گفت: البته بخشی از حق آبه ها تامین شد اما هنوز 30 تا 40 هزار هکتار زمین خشک از این تالاب ها در ایران وجود دارد زیرا وزارت نیرو تا حالا حق آبه های این تالاب ها را به طور کامل تامین نکرده است همانطور که حق آبه دریاچه ارومیه را تامین نکرده است.

قائم مقام سازمان حفاظت محیط زیست افزود: همچنین  عراق هم باید به تعهدات خود در زمینه کاهش کانون گرد و غبار عمل کند اما تاکنون به تعهدات خود در مقابل مردم کشورش و کشورهای همسایه عمل نکرده است.

وی با بیان اینکه عراق باید سالانه 200 هزار هکتار عملیات بیابان زدایی انجام دهد ادامه داد: سازمان محیط زیست از طریق مجامع بین المللی پیگرکم کاری این کشور است و البته کشورهای ترکیه ، سوریه و اردن نیز دراین پدیده دخیل هستند.
 

کد خبر 1634465

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha