۶ تیر ۱۳۹۱، ۱۶:۰۰

جعفری عنوان کرد:

اجرای 30 طرح تغذیه سفره های زیر زمینی آب در استان سمنان

اجرای 30 طرح تغذیه سفره های زیر زمینی آب در استان سمنان

سمنان-خبرگزاری مهر: مدیر عامل شرکت آب منطقه ای سمنان عنوان کرد: هم اکنون 30 طرح تغذیه سفره های زیر زمینی آب با اعتباری بالغ بر 300 میلیارد ریال در این استان در حال اجرا و یا بهره برداری است.

به گزارش خبرنگار مهر، اتابک جعفری ظهر روز سه شنبه در نشستی با خبرنگاران در محل شرکت آب منطقه ای سمنان با اشاره به اجرای 30 طرح تغذیه سفره های زیر زمینی آب در استان سمنان، گفت: اجرای طرح تغذیه سفره های زیرزمینی از برنامه های مهم این شرکت است.

جعفری با اشاره به تامین 85 درصد آب از طریق سفره های زیر زمینی در استان سمنان اظهار داشت: با اجرای برنامه های مختلف نرم افزاری و نیز طرح های تغذیه، 22 میلیون و 500 هزار مترمکعب آب در سفره های زیرزمینی این استان صرفه جوئی شد.

وی با بیان اینکه بر اساس برنامه های وزارت نیرو صرفه جوئی هفت میلیون و 500 هزار متر مکعب در تعهد این شرکت قرار داشت افزود: این شرکت موفق به صرفه جویی دو برابری در سال گذشته شد و توانست 15 میلیون مترمکعب آب در برداشت از سفره های زیرزمینی صرفه جویی کند.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای سمنان از برداشت های اضافی در این استان خبر داد و گفت: سالانه 188 میلیون مترمکعب اضافه برداشت از سفره های زیرزمینی این استان وجود دارد.

جعفری وضعیت بارندگی در سال آبی جاری در این استان را مطلوب خواند و افزود: میزان بارش در این مدت در مقایسه با سال قبل 43 درصد و در بلندمدت 29 درصد رشد دارد.

وی حجم آب تجدید شونده دراستان سمنان را حدود3.1 میلیارد مترمکعب ذکر کرد و گفت: آب های زیرزمینی در این استان از سه هزارو780 حلقه چاه عمیق ونیمه عمیق، 607 رشته قنات و 775 دهنه چشمه به میزان 1.1 میلیارد مترمکعب آب استحصال می شود.

وی با اشاره به ایجاد تصفیه خانه آب دامغان با ظرفیت تصفیه شش میلیون مترمکعب آب در سال، اظهار داشت: این تصفیه خانه در ایام پیک تنها قادر به تامین 60 تا 70 درصد آب مورد نیاز این شهر است و در شرایط غیر پیک تمامی نیاز را برطرف می کند.

جعفری برنامه ریزی، کنترل و حفاظت کمی و کیفی منابع آب سطحی و زیر زمینی را ازمهمترین وظیفه این شرکت برشمرد و گفت: دراین راستا نسبت به مطالعه واجرای طرح های مهمی ازجمله تعادل بخشی و تغذیه مصنوعی سفره های آب زیرزمینی وطرحهای مهار وانتقال آب سطحی اقدام نموده است.

وی در پایان عدم صدور پروانه حفرچاه جدید برای مصارف کشاورزی، جلوگیری ازحفر چاه های غیر مجاز واعمال قانون در جهت پرومسلوب، کنترل و جلوگیری از اضافه برداشت چاه های دارای پروانه بهره برداری، اجرای طرح های تعادل بخشی بیلان آب زیرزمینی و اجرای طرح های انتقال آب از حوضه های مجاور را ازجمله راهکارهای حفاظت از منابع آب زیرزمینی برشمرد.

کد خبر 1635737

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha