به گزارش خبرنگار مهر، سالانه 180 تا 240 هزار تن محصول گوجه فرنگی در استان تولید می شود، در استان گلستان با متوسط کشت 6 تا 8 هزار هکتار گوجه فرنگی و با ظرفیت تولید 180 تا 240 هزار تن محصول ضمن تغذیه ساکنین استان نقش مهمی در فرآوری این محصول استراتژیک ایفا می کند.
بطوریکه 11 کارخانه صنایع فرآوری گوجه فرنگی استان اهمیت زیادی در تولید ، مصرف و صادرات این محصول دارند.
کشت گوجه فرنگی در استان از اواخر اسفند ماه به روش مستقیم و پس از خزانه گیری و سپری شدن فصل سرما به روش نشایی از نیمه دوم فروردین ماه انجام می شود و پس از سپری کردن دوره رویش و زایش محصول آن در ماه های تیر، مرداد و شهریور طی سه الی چهار مرحله برداشت می شود.
گوجه فرنگی یکی از مهمترین محصولات سبزی و صیفی نامیده می شود که به روش تازه خوری و همچنین به صورت مختلف مورد استفاده صنایع فرآوری قرار می گیرد.
کردکتولی یکی از گوجه فرنگی کاران روستای مزرعه کتول گفت: نزدیک به یک هفته است که محصول گوجه های خود را جمع آوری می کنیم و متاسفانه بخش زیادی از محصولات جمع آوری شده روی دست ما مانده است.
وی اظهار داشت: در این مدت محصول گوجه فرنگی از سوی واسطه ها خریداری و به کارخانجات استان خراسان رضوی ارسال می شد.
غیچی تولیدکننده دیگر گفت: متاسفانه با این همه کارخانجات رب و گوجه در گلستان، تنها یک واحد آن هم در آزادشهر مشغول خرید از کشاورزان بوده که صفهای طولانی در این بخش تشکیل شده است.
گوگلانی دیگر کشاورز گلستانی که محصول گوجه فرنگی اش در مزرعه خراب شده است، گفت: متاسفانه کارخانه داران با هم تبانی کرده اند و در کارخانه ها هنوز باز نشده و این امر سبب می شود از قیمت گوجه فرنگی کاسته شود.
وی اظهار داشت: محصول گوجه فرنگی در بازار به قیمت 500 تومان عرضه می شود درحالیکه واسطه ها کیلویی کمتر از 150 تومان از کشاورز می خرند.
وی عنوان کرد: هزینه هایی نظیر کرایه حمل و نقل، جعبه و ... تولید این محصول را غیرصرفه کرده است.
سیف الله مزرعه رئیس شورای اسلامی دهستان مزرعه کتول نیز در این زمینه گفت: در روستای مزرعه کتول بیش از 400 هکتار محصول گوجه فرنگی کاشته شده است.
وی اظهار داشت: با این همه مخارج زیاد و سنگینی که بر دوش کشاورزان گذاشته شده، حالا گوجه فرنگی تولیدی بی ارزش شده است.
مزرعه گفت: تعدادی از کشاورزان قصد دارند مزرعه شان را شخم بزنند زیرا صرفه اقتصادی ندارد.
به گزارش خبرنگار مهر، در حال حاضر کشاورزان به دلیل آنکه کارخانجات مشهد اندکی بیشتر محصولات را خریداری می کنند مجبورند این تولیدات را از استان خارج کنند.
این وضعیت درحالی است که 11 کارخانه فرآوری محصولات گوجه فرنگی در گلستان وجود دارد و سالانه حدود 240 هزار تن گوجه فرنگی در گلستان تولید می شود.
ندادن سبد و جعبه از سوی کارخانه داران به تولید کنندگان در روزهای اخیر موجب شد تا بخشی از محصولات به ضایعات تبدیل شود.
همچنین عدم خرید محصول گوجه از سوی کارخانه داران گلستانی موجب جولان واسطه ها و دلالان شده است، این درحالیست که رب گوجه فرنگی تولیدی استان که بسیار خوش طعم و مطبوع است و و بیشتر در داخل کشور مصرف می شود.
میزان مواد اولیه مورد نیاز (گوجه فرنگی) کارخانجات استان مطابق ظرفیت اسمی سالانه حدود 280 هزار تن است که از آن حدود 54 هزار تن رب گوجه فرنگی بدست می آید که بخش عمده آن از داخل استان و مابقی از استانهای مجاور از جمله خراسان شمالی و سمنان تأمین می شود.
نظر شما