۷ تیر ۱۳۹۱، ۸:۵۰

آرمانهای شهدا را پاس بداریم/

4 شهید حادثه هفتم تیر گیلانی بودند/ هفتم تیر گنجینه‌ای برای انقلاب است

4 شهید حادثه هفتم تیر گیلانی بودند/ هفتم تیر گنجینه‌ای برای انقلاب است

رشت - خبرگزاری مهر: از مجموع 72 شهید حادثه هفتم تیر ماه 1360 چهار نفر به نامهای حسن عضدی، سیف‌الله عبدالکریمی، محمد صادق اسلامی و جواد سرافراز از خطه سر سبز استان گیلان بودند.

به گزارش خبرنگار مهر، گیلانی های ولایتمدار و شهید پرور برای پیروزی انقلاب، دفاع از کشور، ثبت و استمرار نظام مقدس جمهوری اسلامی از هیچ تلاشی فروگذار نکرده و در تمامی صحنه ها حضوری فعال داشته اند.

" حسن عضدی " یکی از این افراد است که در سال ۱۳۲۵ در یک خانواده متدین از طبقه متوسط و معمولی در شهر رشت متولد شد و تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در این شهرستان به پایان رساند، در ضمن از شاگردان ممتاز دوران تحصیلی بود.

شهید حسن عضدی از دوران کودکی به اسلام عشق می ورزید

این شهید بزرگوار از همان دوران کودکی به اسلام عشق می ورزید و در مساجد به گفتن اذان می پرداخت و از عنفوان جوانی برای اعتلای دانش خود در زمینه معارف اسلامی با وجود مشکلات با تلاش زیاد، تمامی کتابها و متون سخنرانی شهید استاد مطهری و همچنین دکتر علی شریعتی را تهیه و مطالعه می کرد.

عضدی پس از اخذ دیپلم داوطلبانه برای آشنایی هرچه بیشتر و نزدیکتر با زندگی طبقه مستضعف جامعه خود زیر پوشش سپاهی دانش به محرومترین و دورترین روستاهای کشور مسافرت کرد و ضمن بارور کردن معلومات اجتماعی خود نسبت به ارشاد آنها درباره واقعیتهای نظام طاغوتی، خدمت سربازی را به پایان رساند و سپس برای ادامه تحصیلات عازم تهران شد و در دانشکده علوم ارتباطات اجتماعی، به تحصیل ادامه داد و موفق به اخد لیسانس در دو رشته روزنامه نگاری و روابط عمومی و تبلیغات شد.

این شهید والا مقام پس از آن بدلیل علاقه به مسائل سیاسی وارد دانشکده علوم سیاسی دانشگاه تهران شد و به تحصیلات در سطح فوق لیسانس ادامه داد، سپس راهی آمریکا شد و در رشته مدیریت بازرگانی با تخصص مدیریت بین المللی از دانشگاه دالاس موفق به اخذ درجه فوق لیسانس شد.

وی به دلیل به دست آوردن درجه ممتاز به عضویت افتخاری انجمن مدیران درآمد و بعد از آن تحصیلات عالیه خود را تا مرحله اخذ دکترا در رشته اقتصاد سیاسی در دانشگاه تگزاس ادامه داد و همزمان در انجمنهای اسلامی دانشجویان آمریکا و کانادا فعالیت سیاسی را دنبال کرد.

با آغاز انقلاب اسلامی ایران به وطن مراجعت و به زعم خود چون قطره ای به دریا پیوست و فعالیتهای سیاسی خود را همچنان تحت رهبری امام خمینی (ره) در ایران ادامه داد و برای نشر عقاید اسلامی به تدریس در دانشگاه گیلان پرداخت.

همچنین پس از پیروزی انقلاب به عنوان یکی از نمایندگان گیلان در مجلس خبرگان انتخاب و در آن مجلس نیز به عضویت هیئت رئیسه برگزیده شد، با آغاز فعالیتهای حزب جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از یاران نزدیک بنیانگذاران حزب درآمد و با تلاش پیگیر، شاخه حزب جمهوری اسلامی را در گیلان پایه گذاری و همچنین به عضویت ستاد انقلاب اسلامی استان درآمد.

آخرین سمت شهید دکتر حسن عضدی معاونت وزارت فرهنگ و آموزش عالی و رئیس سازمان امور دانشجویان و سازمان سنجش آموزش کشور بود.

وی در اجرای اهداف خونبار انقلاب اسلامی ایران روزانه ۱۶ ساعت بکار و تلاش مشغول بوده و همیشه خود را پدر فرزندان محروم جامعه می دانست و در قبال تمامی این فعالیتها حداقل دریافتی را از بیت المال داشت و آن را نیز برای مخارج ضروری افراد تحت تکفل یعنی زن، دو فرزند خردسال و خواهران خود و سایر نیازمندان هزینه می کرد.

" سیف الله عبدالکریمی" از دیگر شهدای حادثه هفتم تیر ماه است که در سال 1321 در یک خانواده کشاورز در قریه کومله متولد شد، از ابتدای زندگی با مشکلات روربرو بود بعد از پایان دوره ابتدایی به دلیل اشتیاق به علوم دینی زادگاهش را به قصد قم ترک کرد.

این شهید بزرگوار در محضر استادانی همچون آیت الله محمدی گیلانی، انصاری شیرازی، شهید مطهری و مفتح کسب فیض کرد و در سال 1342 برای امتحانات ورودی دانشگاه تلاش و در دانشکده الهیات دانشگاه تهران پذیرفته شد.

دوران تحصیلات دانشگاهی را با نمرات عالی پشت سر گذاشت و در رشته فوق لیسانس فلسفه و حکمت شاگرد ممتاز دانشگاه شناخته و معرفی شد، در سال 1350 به استخدام آموزش و پرورش درآمد در شهرستان لاهیجان مشغول خدمت شد و مبارزات خود را از همان و سالها گسترش داد.

عبدالکریمی با پیروزی انقلاب مسئول کمیته انقلاب اسلامی لنگرود شد و همینطور با خواست و دعوت مردم این شهرستان به عنوان نماینده به مجلس راه یافت.

شهید عبدالکریمی کم حرف می زد و بیشتر اهل عمل بود

این شهید والامقام سر انجام در فاجعه جانگداز دفتر حزب جمهوری اسلامی به همراه آیت الله بهشتی و 72 تن از یاران با وفا به شهادت رسید.

از آثار علمی شهید می توان به تحقیق و بررسی درباره اشکال چهارگانه قیاس منطق نظری و ترجمه یک سوم از کتاب کشف المراد فی شرح تجدیدالاغتهار را نام برد.

" محمد صادق اسلامی " از شهدای هفتم تیر ماه سال 1360 است که در بهار سال 1311 شمسی در یکی از محلات جنوب شهر تهران متولد شد، مادرش سیده خدیجه مطیع ها معروف به خانم سادات و پدرش شیخ محمد باقر اسلامی فرزند شیخ نصرالله بود.

محمدصادق دوره تحصیلات ابتدایی را در تهران و لنگرود طی کرد و پس از بازگشت به تهران دوره متوسطه را به صورت شبانه و متفرقه ادامه داد.

این شهید بزرگوار به دلیل وقفه ای که در بین سالهای تحصیلش پدید آمد، تنها توانست در سال 1333 از عهده امتحانات پنج ساله متوسطه برآید و دیگر تا پیروزی انقلاب اسلامی موفق به ادامه تحصیلات کلاسیک نشد.

همچنین پس از پیروزی انقلاب در امتحانات سال ششم دبیرستان شرکت کرد و در رشته ادبی دیپلم گرفت و با موفقیت در کنکور سراسری به دانشجویان رشته انسان شناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران پیوست.

شهید اسلامی علاوه بر فراگیری این دروس علاقه وافری به تحصیل علوم اسلامی داشت، بر این اساس در سال 1340 به همراه شهید سید اسدالله لاجوردی و برخی دوستان دیگر، در محضر حجت الاسلام سید علی شاهچراغی به تلمذ پرداخت.

شهید اسلامی یک ذره به فکر پست و مقام نبود

آشنایی شهید اسلامی با جریانات سیاسی به دورانی مربوط است که وی در جلسات و حرکتهای عمومی فدائیان اسلام به رهبری شهید نواب صفوی شرکت می کرد، مجموعه صفات پسندیده و ویژگیهای برجسته فدائیان اسلام تاثیرات عمیقی در وی که نوجوانی پرشور و با انگیزه بود، برجا گذاشت. این تاثیرات در مبارزات وی در سالهای بعد به خوبی نمایان است.

پس از به ثمر رسیدن انقلاب، شهید اسلامی همچون گذشته در پذیرش مسئولیتهای مختلف و طاقت فرسا در صف مقدم قرار داشت و هیچگاه ضعف و سستی از خود نشان نداد.

با تشکیل حزب جمهوری اسلامی به عضویت شورای مرکزی حزب درآمد، نخست مسئول واحد استانها، شهرستانها و پس از آن مسئول شاخه اصناف حزب شد، با حکم آیت الله مهدوی کنی تا دی ماه سال 58 در کمیته مرکزی انقلاب اسلامی فعالیت داشت.

با حکم شورای انقلاب مسئول نظارت بر اندوخته اسکناس بود و در نهایت بنا به پیشنهاد شهید رجایی به عنوان وزیر بازرگانی معرفی که این انتخاب با مخالفت بنی صدر مواجه شد و به ناچار در کسوت معاونت هماهنگی پارلمانی وزارت بازرگانی- در واقع- کار وزیر را انجام می داد.

شهید اسلامی سر انجام به همراه دوست و مرادش شهید مظلوم بهشتی در هفتم تیر ماه سال 1360 در انفجار دفتر مرکزی حزب جمهوری توسط منافقین کوردل به شهادت رسید.

" جواد سر افراز " از دیگر کبوتران خونین بال حادثه هفتم تیر ماه است، این شهید بزرگوار سال 1332 در تهران متولد شد، پدرش موسس دبستان اسلامی ولی عصر (عج)، دبیرستان جهان آراء و از روحانیون مبارزی بود که سالها در زندان رژیم شکنجه و مورد اهانت واقع شده بود.

شهید سرافراز در دانشگاههای انگلیس و هند در رشته جامعه شناسی ادامه تحصیل داد و انجمنهای اسلامی را در آنجا پایه گذاری کرد و به عنوان نماینده انجمنهای اسلامی مقیم بنگلور هند به خدمت امام در پاریس رسید.

شهید سر افراز بازوی توانمند شهید بهشتی در حزب جمهوری اسلامی بود

وی در سال 57 همدوش با ملت ایران در نبردهای خیابانی شرکت کرد و در تسخیر کلانتریها نقش برجسته ای داشت، بعد از پیروزی انقلاب عضو حزب جمهوری اسلامی شد و همچون بازویی برای شهید بهشتی بود.

این شهید بزرگوار سرپرستی منطقه 11 ریاست دفتر و مسئولیت آموزش و عضویت شورای مرکزی حزب جمهوری را بر عهده داشت بعلاوه ایشان به عنوان مدیر مسئول شرکت رایانه و مسئول روابط عمومی شرکت ایزایران وابسته به وزارت دفاع خدمت می کرد.

در این ارتباط مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران گیلان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید بهشتی و چهار شهید گیلانی حادثه هفتم تیر ماه سال 1360 گفت: شهید مظلوم آیت الله دکتر بهشتی و 72 یار با وفایش الگو و اسوه ای در وفاداری به ولایت فقیه و نمونه پایبندی به اسلام نام محمدی ( ص) بودند.

احمد اسماعیلی شخصیت والای شهید بهشتی را نمونه ای بارز از ولایتمداری عنوان کرد و افزود: این شهید بزرگوار در عرصه مبارزات و آموزه های اخلاقی شخصیتی بسیار ارزشی و معنوی داشت.

وی اظهارداشت: آیت الله شهید بهشتی از بهترین یاران انقلاب بود و دشمنان اسلام از وجود مردی مبارز و هوشمند مانند شهید بهشتی بیمناک بودند.

آیت الله شهید بهشتی از بهترین یاران انقلاب بود

مدیرکل بنیاد شهید گیلان با اشاره به اینکه شهدای هفتم تیر در تاریخ ایران از جایگاه ویژه ای برخوردارند، ادامه داد: کشور ایران اسلامی امروز به برکت خون شهدا و امام شهدا و هدایت گریهای مقام معظم رهبری کانون توجه جهانیان شده است.

استاندار گیلان نیز شهادت مظلومانه دکتر بهشتی و 72 کبوتر خونین بال را ذخیره و گنجینه نظام و انقلاب دانست و گفت: این شهدا در شکل گیری و پیروزی انقلاب سهم عمده و بزرگی داشتند.

مهدی سعادتی بر ضرورت ترویج تفکر و اندیشه شهید بهشتی به نسل جوان کشور تاکید کرد و اظهار داشت: سعه صدر و استقامت از مهمترین ویژگیهای این شهید والا مقام بود.

وی اعلام کرد: فاجعه هفتم تیر حلقه زنجیره ‌ای از توطئه ‌های استکبار برای سقوط نظام جمهوری اسلامی بود که نتیجه‌ ای ‌برعکس به دنبال داشت، در این حادثه نه تنها دشمن به اهداف شوم خود نرسید بلکه آن روز، روز ناکامی دشمنان لقب گرفت.

استاندار گیلان گفت: آسایش و آرامش امروز کشور مدیون خون شهداست و هیچ کس حق ندارد ذره ‌ای از آرمانهای شهدا عدول کند.

عدول از آرمانهای شهیدان به هیچ وجه جائز نیست

وی ادامه داد: کشورهای قدرت ‌طلب پیشرفت ایران در عرصه‌ های اقتصادی، تکنولوژی و سیاسی را زنگ خطری برای خود پنداشته و از اینرو برای ممانعت از ترقی انقلاب اسلامی ایران به هر توطئه ‌ای دست می ‌زنند.

سعادتی یادآورشد: بر این اساس وظیفه و رسالت آحاد مردم در برابر تهدید دشمنان ایستادگی است چون رمز پیروزی در مقاومت است.

به یقین اگر شهدا امروز هم بودند بیشتر از دیروز درد دین داشتند، هدف شهیدان مردن و از بین رفتن نبود بلکه برای انجام وظیفه دینی خود جان دادند.

تمامی آحاد مردم باید برای خدمت به خلق خدا، در جهت اشاعه دین خدا و جلوگیری از گناه و فحشا در جامعه تلاش کنند چرا که امروزه بیگانگان بیکار ننشسته اند.

دشمنان سالانه میلیاردها دلار از بودجه کشور خود را برای منحرف کردن نسل جوان جامعه از مسیر انقلاب و راه شهدا هزینه می کنند تا آنان را به سمت دنیای خود سوق دهند.

راهبرد دنیای غرب این است که دو بال " شهادت " و " انتظار " را از ملت ایران بگیرند و برای دستیابی به این هدف برنامه ریزیهای اصولی تدوین و در حال اجرا دارند از اینرو باید هوشیار بود تا جامعه متحمل کمترین آسیب شود.

کد خبر 1636202

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha