۷ تیر ۱۳۹۱، ۱۴:۴۶

نبود سیاستگذاری جامع موجب ناکارآمدی برنامه های پیشگیری در فضای مجازی می شود

نبود سیاستگذاری جامع موجب ناکارآمدی برنامه های پیشگیری در فضای مجازی می شود

بیرجند - خبرگزاری مهر: معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری بیرجند نبود سیاستگذاری هماهنگ و جامع در زمینه پیشگیری از جرم در فضای مجازی را از مهمترین عوامل ناکارآمدی سیاست های پیشگیری در حوزه فضای مجازی دانست.

به گزارش خبرنگار مهر، سیدمحمدزمان ابطحی پیش از ظهر چهارشنبه در کارگروه اجتماعی شهرستان بیرجند، با بیان اینکه تاکنون پیشگیری از آسیب های فضای مجازی از جمله مباحث کمتر توجه شده در سطح کشور است، اظهارداشت: در این راستا از پیامدهای منفی این فضا صحبت شده اما برنامه جامعی برای پیشگیری از این آسیب ها ارائه نشده است.

وی اضافه کرد:  نبود یک سیاست هماهنگ و جامع در زمینه پیشگیری از جرم در فضای مجازی، فعالیت های متعدد، پراکنده و بی هدف و همکاری ضعیف میان دستگاه های مسئول، مشارکت ضعیف مردم و عدم حضور سازمانهای مردم نهاد از مهمترین عوامل ناکارآمدی سیاست های پیشگیری در حوزه فضای مجازی محسوب می شود.

به گفته وی همچنین نسبت به رشد بیش از حد جرایم سایبری از سوی کارشناسان و جامعه شناسان هشدار داده می شود، اما این در حالی است، که از این کارسناسان برنامه جامعی بر مبنای اصل پیشگیری خواسته نمی شود.

ابطحی با بیان اینکه پیشگیری از جرائم در فضای مجازی مرحله ای کارآمد و تاثیرگذار است، گفت: برای تحقق این امر شناخت عوامل جرم زا و از بین بردن زمینه های شکل گیری، موضوعی ضروری است.

مجهز بودن به علوم روز از مهمترین عوامل مبارزه به آسیبهای فضای مجازی

معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری بیرجند  با تاکید بر اینکه فضای مجازی همواره به صورت لحظه ای در حال تغییر و تحول است، گفت: برای مقابله با آسیب ها و پیامدهای آن باید با داشتن اطلاعات لازم و به روز و استفاده از اصول پیشگیری اقدام کرد.

وی عنوان کرد: دراین راستا نباید تنها به برنامه های سطحی و زودگذر بسنده کرد، بلکه این امر نیازمند برنامه ریزی های جامع است.

ابطحی با بیان اینکه هم اکنون 50 درصد کاربران اینترت خاورمیانه متعلق به ایران است، افزود: 34 درصد از جمیعت ایران کاربر اینترت هستند.

وی با اشاره به اینکه این افزایش استفاده ا ز اینترنت دارای مزایایی از جمله گسترش فناوری و کاربردهای علمی و پژوهشی است، افزود: این مزایا پس از مدتی به تدریج آسیب های قابل توجهی را به دنبال دارد.

ابطحی یکی از مهمترین آسیب های چندین سال اخیر پدیده اینترنت را بحث ابزارهای ارتباطی اینترنت عنوان کرد و بیان داشت: تازه ترین مدل این بحث با عنوان" شبکه های اجتماعی مجازی" قایل مشاهده است.

وی ادامه داد: در ایران به دلیل فعالیت گسترده متخلفین در فضای مجازی و تشکیل پرونده هایی از کلاهبرداری، اخاذی، سوء استفاده های مالی و اخلاقی مرتبط با این فضا، حساسیت ویژه ای برای کاهش آسیب های ناشی از سوء استفاده از فضای مجازی در بین دستگاهها و سازمانها ی مسئول به وجود آمده است.

معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری بیرجند تشکیل شورای عالی نظارت بر فضای مجازی، آغاز به کار پلیس فناوری اطلاعات در نیروی انتظامی و ارائه هشدارهای متوالی از طریق رسانه ها از مهمترین برنامه ها برای رصد فضای مجازی و کاهش آسیب های ناشی از آن است.

کد خبر 1636630

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha