به گزارش خبرگزاری مهر، پرس تی وی گزارش داد عبدالله بن عبدالعزیز پادشاه عربستان به دلیل آنچه، ریاض آن را شرایط متشنج در منطقه خاورمیانه قلمداد می کند، به نیروهای نظامی و امنیتی این کشور آماده باش داده است.
گفته میشود ملک عبدالله پادشاه عربستان به دلیل آنچه که وی "حملات خارجی یا تروریستی" نامیده ، این فرمان آماده باش را صادر کرده است.
در این فرمان همچنین به نیروهای امنیتی درباره هرگونه غفلت در قبال دستور آماده باش، هشدار داده شده است.
عربستان، یکی از رژیمهای مستبد در منطقه خاورمیانه است که از چند ماه گذشته شاهد اعتراضات مسالمت آمیز مردمی بوده که نیروهای امنیتی به شدت آن را سرکوب می کنند.
مردم عربستان از فوریه ۲۰۱۱ میلادی تاکنون به طور مرتب با برگزاری تظاهرات مسالمتآمیز در استان الشرقیه و عمدتا در منطقه قطیف و شهر عوامیه ، اصلاحات، آزادی بیان و آزادی زندانیان سیاسی و پایان دادن به تبعیض گسترده را خواستار هستند.
تظاهرات در عربستان بعد از اینکه نیروهای امنیتی نوامبر ۲۰۱۱ میلادی، ۵ معترض را در استان الشرقیه کشته و تعداد زیادی را زخمی کردند، شدت یافت و به اعتراضات گسترده علیه رژیم آل سعود تبدیل شد.
به گفته مسئولان سازمان دیده بان حقوق بشر، رژیم عربستان به طور معمول هرگونه انتقاد از دولت را سرکوب می کند.
دستگیری شیخ نمر از رهبران شیعیان عربستان
پایگاه عرب زبان میدل ایست آنلاین از دستگیری شیخ نمر از رهبران شیعیان عربستان در حمله نیروهای آل سعود خبر داده بود، بر اساس این گزارش، دستگاه اطلاعاتی و امنیتی این کشور اقدام به بازداشت مجدد شیخ نمر از روحانیون برجسته این کشور در مناطق شرقی عربستان کرده است.
این روحانی شیعی هنگام حضور در منزل دوست خود در شهر قطیف بازداشت و ساعت چهار صبح به شهر دمام منتقل شده است.
بر اساس گزارش العالم، هر چند وزارت کشور عربستان در این مورد هنوز واکنشی نشان نداده است، اما منابع آگاه بر این باورند که احمد بن عبدالعزیز وزیر کشور جدید عربستان که سالیان دراز عنوان معاون اول نایف را بر عهده داشته است، تصمیم گرفته تا در شروع کار بر فعالان سیاسی و مذهبی عربستان سخت گرفته و جای پای خود را محکم کند.
در همین رابطه گفته میشود پس از دستگیری این روحانی شیعی حالت آمادهباش در شهر قطیف برقرار شده و یک واحد از نیروهای گارد ملی برای برخورد با اعتراضات احتمالی مردم در مناطق حساس این شهر مستقر شدهاند.
شیخ نمر النمر از علمای عربستان در سال 1959 در روستای عوامیه به دنیا آمد. پدرش از روحانیون برجسته شیعه در بحرین و منطقه الاحساء به شمار میرفت و در طول دوران حیاتش بارها بازداشت شد. شیخ نمر که دروس حوزوی را در شهر قم و تهران پشت سر گذاشته است، به زبان آتشین و گزنده معروف است و خطبههای او در میان مردم عربستان مشهور است.
آخرین خطبهای که این روحانی شیعی ایراد کرد پس از مرگ نایف بن عبدالعزیز بود که در آن اقدام به مسخره کردن وی نمود، این اقدام باعث شد تا وزارت کشور عربستان اقدام به دستگیری وی کند، اما محمد بن نایف حاکم این منطقه مانع از این امر شد تا به زعم خود سبب عدم حمایتهای مردمی برای این روحانی شیعی شود، اما نشستن احمد بن عبدالعزیز بر کرسی وزارت کشور دستگیری این روحانی شیعی را که خواستار برقرار عدالت و برابری در کشور است، سرعت بخشید.
عربستان، مخوف ترین زندان سیاسی دنیا است
نقض حقوق زندانیان در عربستان به شدتی است که زندان های این کشور را به خوفناک ترین زندان های دنیا تبدیل کرده، زیرا متهم در زندانهای این کشور هیچ حقی ندارد.
"محسن بهنسی" فعال حقوقی مصری در گفتگو با العالم تاکید کرد: در عربستان سعودی نقض حقوق زندانیان از مرحله بازداشت آغاز می شود؛ زیرا در این کشور افراد با یورش نیروهای امنیتی وزارت کشور به منازلشان یا به دیگر شیوه هایی که باعث رعب و وحشت می گردد، بازداشت می شوند.
فعال حقوقی مصری با اشاره به اینکه هیچ قانون و مقرراتی در زمینه حقوق بازداشت شدگان در عربستان اعمال نمی شود، گفت: وزارت کشور عربستان تدابیر و مقررات جزایی کشور را نادیده می گیرد و فرد بازداشت شده نمی تواند وکیل در اختیار داشته باشد.
به گفته این فعال حقوقی مصری، زندانیان سیاسی در عربستان با نقض حقوق اساسی خود روبرو هستند و این وضع به گونه ای است که می توان گفت که نقض حقوق زندانیان برنامه ریزی شده است.
بهنسی، افزود: مقامات ارشد عربستان از نقض حقوق زندانیان سیاسی اطلاع دارند، اما برای توقف این اقدامات خطرناک کاری نمی کنند.
فعال حقوقی مصری تصریح کرد که نقض حقوق زندانیان در عربستان به دو بخش تقسیم می شود: نقض مستقیم و ملموس حقوق زندانیان در قالب ضرب و شتم و شکنجه، حبس در سلولهای انفرادی برای مدتهای طولانی، جلوگیری از خوابیدن در مدتهای طولانی، بی توجهی در امور بهداشتی، جلوگیری از تماس زندانی با خانواده در دراز مدت و بازداشت اعضای خانواده زندانی برای اعمال فشار بر وی و بخش دوم شامل نقض حقوق زندانیان مثل شکنجه روحی و روانی زندانی با تهدید به خدشه دار کردن حیثیت و آبروی زندانی،تهدید به قتل و قراردادن زندانی در مکانی که صدای زندانیان در حال شکنجه را بشنود.
بهنسی خاطرنشان کرد برخی جمعیتهای مدنی در عربستان شمار زندانیان سیاسی را 3000 نفر می دانند و این رقم برای جمعیتی که تعداد آن فراتر از 25 میلیون نفر نیست، رقم بسیار بالایی است.
وی افزود: زندان های عربستان به طور کلی از تراکم جمعیت و فقدان رعایت اصول بهداشتی رنج می برند و بیماری های ویروسی و مسری در این زندانها شایع است.
بهنسی خاطرنشان کرد که نقض حقوق بشر در عربستان با استفاده از شیوه های هولناک در هنگام بازداشت صورت می گیرد؛ مثل بازداشت "ثامر الخضر" کوچک ترین زندانی سیاسی در جهان که نیروهای امنیتی عربستانی وی را با توسل به سلاح در حضور مردم توقیف کردند، او را روی زمین انداختند، چشم، دست و پای وی را به شیوه ای بی رحمانه بستند و او را به مکانی نامعلوم منتقل کردند.
نظر شما