۱۰ تیر ۱۳۹۱، ۹:۱۸

یادداشت/

توجه به گردشگری راهی برای جبران تحریمها/ درآمد هر گردشگر معادل 40 بشکه نفت

توجه به گردشگری راهی برای جبران تحریمها/ درآمد هر گردشگر معادل 40 بشکه نفت

اصفهان - خبرگزاری مهر: گزارشها حاکی از آن است که درآمد ورود هر گردشگر معادل فروش 40 بشکه نفت در کشور است و تحریمهای غیر اصولی علیه ایران باعث شد که مقوله گردشگری در دید مسئولان بیشتر به چشم آید.

به گزارش خبرنگار مهر، توجه به مقوله مهم گردشگری باعث می شود تا درآمدهای حاصل از گردشگری برای شرایط فعلی صرف شود و ذخایر نفتی مان برای آیندگان بماند.

ایران با داشتن ظرفیتها و پتانسیلهای فراوان برای جذب گردشگر و با ایجاد طرح ها و برنامه های فراوان در این راستا می تواند زمینه ای فراهم کند تا گردشگری به جد جای خودش را به درآمدزایی نفتی بدهد، گردشگری مذهبی، علمی و ورزشی، فرهنگی و قومی، اقتصادی چیزی است که در کنار گردشگری طبیعی می تواند جذب توریست کند.

اما آمارهای رسمی سازمان جهانی جهانگردی حاکی از آن است که به طور میانگین هر گردشگر خارجی روزانه حداقل 637 دلار ارز در کشور مقصد هزینه‌ می‌کند.

حال اگر شیرهای نفت کشور ما به سوی کشورهای اروپایی که فقط 17 درصد از درآمد صادراتی نفتی ما را به خود اختصاص می‏دهند بسته شده و در مقابل، درهای کشور به سوی 60 کشور دیگر با لغو روادید گشوده شود با توجه به ارز آوری 637 دلار روزانه هر گردشگر در سطح بین‏ المللی به صورت حداقلی، نه تنها این سهم جبران خواهد شد بلکه موجب اشتغالزایی پایا نیز می شود.

در حال حاضر شرایط به گونه‏ ای پیش می‏ رود تا گردشگری پا فراتر گذاشته و سهم بیشتری در ارزآوری به کشور به خود اختصاص دهد و در مقابل چاه‏های نفت روز به روز خالی تر می‏ شوند.

این در حالی است که با توجه به ظرفیت‏های بکر اکوتوریستی در ایران، در حال حاضر هر گردشگر طبیعتگرد در طول 20 روز حضور در ایران، روزانه گاه تا 5 هزار دلار به صورت حداکثری هزینه می‌کند.

بر همین اساس و با یک معادله ساده، به صورت میانگین هر گردشگر برای جمهوری اسلامی ایران معادل 40 بشکه نفت خام در بهترین شرایط قیمت نفت با بشکه‌ای 125 دلار ارزآوری دارد.

اما گردشگری تنها منبع درآمد زایی است که عواید آن در ابتدا به دست مردم می رسد و بعد دولت می تواند سهم خود را از این سبد بردارد.در حالیکه سود ناشی از نفت و گاز و...در ابتدا به دست دولت می رسد و بعد مردم و در واقع گردشگری توزیع عادلانه ای از منابع درآمدی را به همراه دارد.

به گفته سید حسن موسوی معاون رئیس جمهور از زمان پیدایش نفت ایران در 100 سال پیش برنامه‌ریزی‌ها برای کاهش اتکاء به درآمدهای نفتی انجام شد اما بنا به دلایلی این برنامه‌ریزی‌ها هرگز به مرحله عملیاتی شدن نرسید، البته بعد از پیروزی انقلاب اسلامی کاهش اتکا به درآمدهای نفتی به صورت جدی مطرح شد که باز هم فرصت عملیاتی شدن این برنامه‌ریزیها سلب شد.

به گفته رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، بعد از پایان جنگ و خصوصاً در دولت نهم و دهم تلاش‌ها برای کاهش اتکاء به درآمدهای نفتی به صورت جدی دنبال شد و یکی از بهترین راهکارها جایگزینی، صنعت گردشگری به جای صنعت نفت است.

............................

یادداشت از مریم ابراهیمی دینانی کارشناس ارشد میراث فرهنگی

کد خبر 1637881

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha