۱۰ تیر ۱۳۹۱، ۱۳:۳۳

شورای روابط خارجی آمریکا:

نفوذ آمریکا در مصر به دنبال پیروزی محمد مرسی در حال کاهش یافتن است

نفوذ آمریکا در مصر به دنبال پیروزی محمد مرسی در حال کاهش یافتن است

به دنبال اعلام محمد مرسی نامزد اخوان المسلمین به عنوان رئیس جمهور منتخب مصر در 24 ژوئن، بسیاری از تحلیل گران آمریکایی با گمانه زنی درباره آینده این کشور، کاهش نفوذ آمریکا در قاهره را پیش بینی کرده اند.

محمد مرسی پس از پیروزی در انتخابات عنوان داشت که از عضویت در جماعت اخوان المسلمین و حزب عدالت و آزادی مصر کناره گیری می کند تا بتواند به عنوان یک رئیس جمهور فراجناحی برای مصر عمل کند. با این حال رابرت دنین تحلیل گر ارشد شورای روابط خارجی آمریکا در مصاحبه ای با سایت این شورا با غیر محتمل دانستن عملکرد فراجناحی محمد مرسی عنوان می دارد که حتی" مردم مصر نیز این باور را ندارند که مرسی بتواند فراجناحی و مستقل عمل بکند."

به گزارش خبرگزاری مهر وی تاکید می کند که بایستی منتظر ماند و دید که نامزد اخوان المسلمین در اتخاذ سیاست های اصلی خود به چه کسی روی خواهد آورد. دنین با تاکید بر این امر که نفوذ ایالات متحده در مصر در حال کاهش است تصریح می کند: با وجود این که منافع ملی آمریکا در مصر کاملا تحت تاثیر تحولات اخیر قرار گرفته است، سیاستمداران آمریکایی بایستی مسائل مصر را با احتیاط بیشتری دنبال کنند. آمریکا بایستی این امر را درک کند که تحولات و تغییرات در مصر یک فرآیند طولانی مدت را در پیش روی دارد، لذا با صبر و حوصله باید این تغییرات دنبال شود. هدایت سیاست ها در مصر مانند یک بازی شطرنج است، هر حرکتی بایستی با حسابگری فوق العاده صورت گیرد.

تحلیلگر شورای روابط خارجی آمریکا در رابطه با شخصیت محمد مرسی با توجه به اینکه وی مدتی را در امریکا گذرانده و تحصیلاتش را در این کشور به پایان رسانده است، عنوان می کند :" این ذهنیت که اگر کسی تحصیلاتش را در آمریکا گذرانده باشد لزوما غرب گرا  و طرفدار ما خواهد بود ذهنیتی نادرست است .

به عنوان نمونه می توان سید قطب را مثال زد. قطب مدتی را در آمریکا سپری کرد با این حال همین سفر به ایالات متحده باعث شد تا شخصیتی ضد آمریکایی در وی شکل بگیرد."

دنین در ادامه با اشاره با ویژگی الگو سازی مصر در خاور میانه افزود: اسرائیلی ها و سعودی ها در منطقه نگران تحولات مصر هستند و پیروزی نامزد اسلام گرایان را با دقت فراوان دنبال می کنند، کشورهای غربی نیز از برکناری مبارک نگرانند.

شاید بتوان گفت تنها کشوری که از این تحولات راضی به نظر می رسد ایران است. البته این احساس رضایت و خرسندی به دلیل امیدواری ایران به شکل گیری روابط مستحکم میان ایران و مصر نیست، بلکه بیشتر به این خاطر است که سیاستمداران ایران مطمئن هستند دولت بعد از مبارک در مصر قطعا به اندازه رژیم سابق غرب گرا نخواهد بود و اتخاذ سیاست های مستقل مصر جدید تهدید کنندهمنافع آمریکا خواهد بود. 
 

کد خبر 1638564

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha