همایون ثابتیمطلق؛ هنرمند نقاش و مجسمهساز و رئیس انجمن نقاشان ایران در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: امروز صبح به ما اطلاع دادند که متاسفانه خانم منصوره حسینی از بزرگان هنر نقاشی ایران دارفانی را وداع گفتهاند.
وی افزود: خانم حسینی عضو انجمن نبودند ولی به احترام ایشان ما تمام تلاشمان را برای انجام درست مراسم درخور ایشان را انجام دادیم. تماسهایی هم برای این مراسم با موسسه صبا و مدیران این مجموعه گرفتیم که موثر افتاد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه مرحوم حسینی عضو پیوسته فرهنگستان هنر بود کارهای تشییع را انجام دادیم و قرار بر این شد که مراسم تشییع جنازه این بانوی هنرمند را برای انتقال پیکر ایشان به قطعه هنرمندان، از مقابل صبا انجام دهیم.
مرگ غریبانه در خانه
منصوره حسینی سال ۱۳۰۵ در تهران متولد شد و در سال ۱۳۲۸ لیسانس نقاشی خود را از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران دریافت کرد، سپس در سال ۱۳۳۸ از آکادمی هنرهای زیبای رم پایان نامه گرفت.
حسینی بعد از فارغالتحصیلی از دانشگاه بهعنوان نقاشی نوگرا فعالیت خود را ادامه میدهد و در چند نمایشگاه گروهی نیز شرکت میکند و سرانجام در اسفند سال ۱۳۳۳ برای ادامه تحصیل به ایتالیا میرود و در آکادمی هنرهای زیبای رم پذیرفته میشود.
وی از نخستین هنرمندان ایرانی است که در دوسالانه ونیز حضور پیدا میکند و در سال ۱۳۳۶ نگارخانه وانتاجو در شهر رم نمایشگاهی از ۱۹ پرده نقاشی او را به تماشا میگذارد. گزارشگر هنری روزنامه دومنیکا در اینباره مینویسد: "بهنظر میرسد که منصوره، نقاش آیندهدار ایرانی و میهمان عاشق رم، هوشمندانه از مکتب رم بهره گرفته و حال و هوای نقاشی ما را با پیچیدگی تزیینی و خیالی نقاشی قدیم ایرانی درآمیخته است."
کارهای او در نمایشگاههای انفرادی و گروهی بسیار در ایران، ایتالیا، چکسلواکی، یوگسلاوی و از جمله دوسالانههای تهران، دوسالانه ونیز، چهارسالانه رم و... روی دیوار رفت و جوایزی از نمایشگاه نقاشان آسیایی در رم، مسابقه ثبت زیباییهای رم، مسابقه نقاشی از مناظر شهرستان جووانی کامپانو(۱۳۳۸)، نمایشگاه ملی هنر معاصر و... دریافت کرد.
جنازه معصومه حسینی صبح امروز و پس از گذشت 15 روز از فوت، در منزل شخصیاش پیدا شد. همسایگان این هنرمند نخستین افرادی بودند که پس از 15 روز بیخبری وارد منزلش شده و با پیکر بیجان او مواجه شدند.
نظر شما