به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا اکبری عصر شنبه در همایش یکروزه تعاونی، تولید و توسعه اقتصادی مازندران به مزیت های بخش تعاونی اشاره کرد و گفت: به طور متوسط در کشور به اهداف تعاونی دست یافتیم و سرانه اشتغال در این یخش 40 تا 50 میلیون تومان در اقتصاد خصوصی است.
وی ادامه داد: سرانه اشتغال در اقتصاد مردمی بین 10 تا 20 میلیون تومان است که این مزیت ویژه در بخش تعاون کشور است.
نماینده بانک توسعه تعاون کشور در سال حمایت از تولید ملی، موضوع قانون اجرای اصل 44 و دستیابی به سمت 25 درصد سهم دولت از اقتصاد را از موارد مهم چشم انداز دانست و یادآور شد: با توجه به فعالیت 20 ساله صندوق تعاون کشور در سال88 به بانک تبدیل شد و در راستای موضوع توسعه بخش اقتصاد تعاونی در سال 89 صندوق ضمانت سرمایه گذاری شکل گرفت.
وی با بیان اینکه بانک توسعه تعاون از زمان تاسیس سعی کرد الزامات لازم را به عنوان بانک در مدت دو سال و نیم انجام دهد، اظهار داشت: بانکداری در بانک توسعه تعاون مورد توجه قرار گرفته و تمامی شعب این بنگاه اقتصادی به سامانه متمرکز بانکداری متصل است.
اکبری به اخذ مجوزهای لازم بانک توسعه تعاون در حوزه بین المللی اشاره کرد و یادآور شد: بانک توسعه تعاون در حال اخذ مجوز افتتاح حساب نقل و انتقالات ارزی است.
وی اضافه کرد: موضوع گشایش اعتبارات نقش ارزی بانک توسعه تعاون در عرصه های بین المللی محقق شد و در شرف تاسیس مالی و ارزی و فاینانس است که در زمان کوتاهی این مجوز هم اخذ می شود.
عضو هیئت مدیره بانک توسعه تعاون کشور با اشاره به رویکرد اساسی بانک توسعه تعاون در اقتصاد کشور، گفت: بانک توسعه تعاون بانکی ماموریتی در راستای انجام تکالیف دولتی است و به عنوان یک واحد مستقل اقتصادی فعالیت می کند.
وی فعالیت بانک توسعه تعاون را در بخش تعاون پررنگ نشان داد و اضافه کرد: موضوع اشتغال در کشور رویکرد اصلی بانک بوده تمام هم و غمش کار در حوزه تعاونی و سرانه اشتغال پائین و قیمت تمام شده در بخش اشتغال است.
اکبری با بیان اینکه صندوق تعاون از زمان تاسیس تاکنون 35 هزار میلیارد ریال اعتبار در اختیار تعاونی های کشور قرار داده است، تصریح کرد: از زمان تاسیس صندوق توسعه تعاون تا پایان سال 84 ، پنج هزار میلیارد ریال اعتبار به صندوق اختصاص داده است.
وی ادامه داد: از زمان شروع کار دولت نهم تاکنون 30 هزار میلیارد ریال طی شش سال به بخش تعاون اختصاص داده شد که نشان از رویکرد دولت به بخش تعاون در راستای اصل 44 است.
عضو هیئت مدیره بانک توسعه تعاون کشور خاطر نشان کرد: از زمان تاسیس بانک توسعه تعاون تا خرداد سال 91، 17 هزار میلیارد ریال اعتبار اختصاص داد که نشان از رویکرد بانک توسعه تعاون بعد از تبدیل به بانک و تلاش در جهت توسعه بخش تعاونی است.
اکبری یادآور شد: 13 هزار میلیارد ریال در طول چهارسال فعالیت صندوق کسب اعتبار شد که نشان از خدمات رسانی روبه رشد تعاون دارد.
وی با بیان اینکه از مجموع اعتبارات پرداختی حدود 70 درصد است که در بخش تولید و کشاورزی33 درصد، 17 درصد در حوزه تولیدی و صنعت و معدن و بیش از 18 درصد به مسکن و ساختمان اختصاص داده شد، افزود: حوزه تعاونی مسکن از مباحث محوری دولت بوده که بانک توسعه تعاون به این بخش خدمات مناسبی ارائه کرد.
اکبری، سهم مازندران را از مجموع اعتبارات پرداختی بالغ بر یک هزار و700 میلیارد ریال از سوی صندوق توسعه تعاون دانست و گفت: 12 درصد اعتبارات به مازندران تخصیص یافت.
وی با تاکید براینکه صندوق تعاون در حفظ و ایجاد اشتغال تاثیر گذار است، اضافه کرد: بانک توسعه تعاون در سال 90، پنج هزار و 100 نفر در حفظ اشتغال استان و برای ایجاد اشتغال سه هزار و 100 نفر براساس شاخص آماری بانک فعالیت کرد.
عضو هیئت مدیره بانک توسعه تعاون کشور اظهارداشت: هم اکنون سپرده گذاری بنک توسعه تعاون 736 میلیار ریال است که نسبت به مصارف بانک از سطح بیشتری برخوردار است و نیازمند کمک مسئولان به بانک است تا خدمات رسانی بهتری انجام شود.
نظر شما