به گزارش خبرنگار مهر، سری جدید برنامه "هفت" شب گذشته 9 تیرماه با اجرای مجری جدید برنامه که سردبیری "هفت" را هم برعهده دارد روی آنتن شبکه سه سیما رفت.
با وجود شنیدههایی که حاکی از تغییرات جدید در برنامه "هفت" بود تنها برنامه سینمایی صداوسیما با همان دکور سابق و بدون تغییرات اساسی در آیتمهای مختلف برنامه روی آنتن رفت. گبرلو نیز برخلاف فریدون جیرانی مجری سابق برنامه زیاد وارد بحثهای برنامه نمیشد و تنها نقش مجری برای اعلام آیتمهای مختلف برنامه را برعهده داشت.
محمود گبرلو در آغاز برنامه ضمن تشکر از زحمتهای فریدون جیرانی رویکرد برنامه را هم اعلام کرد. گبرلو با اشاره به این که در برنامه "هفت" قرار نیست چیزی بین ما و مخاطبان پنهان باشد، گفت: ما حامی سینمایی هستیم که تیزیاش خواب را از همه بگیرد. "هفت" قرار است از زیباییها سخن بگوید.
در ادامه برنامه پس از مرور اخبار یک ماه گذشته، ابراهیم اصغری تهیهکننده فیلم "شور شیرین" روی خط آمد و درباره شرایط اکران آن توضیحاتی ارائه کرد. پس از این توضیحات علیرضا پورصباغ در مقام روزنامهنگار سینمایی در تماس تلفنی با برنامه تحلیلی از شرایط حاکم بر سینمای ایران ارائه کرد.
حبیب کاوش سخنگوی شورای صنفی نمایش دیگر مهمان تلفنی برنامه "هفت" بود که اقدام حوزه هنری مبنیبر اکران نکردن دو فیلم "خوابم میآد" و "پس کوچههای شمرون" را "سخیف" دانست و گفت: برخورد قانونی تنها راه مقابله با اقدام حوزه هنری بودهاست. این اقدام به مسئولان بالای حوزه ارتباطی ندارد و کار مسئولان پایین است.
وی ادامه داد: حوزه هنری نوروز 91 دو فیلم "گشت ارشاد" و "خصوصی" را از پرده سینماها پایین کشید. بعد هم گفتند که 15 فیلم را اکران نمیکنیم. دو فیلم "خوابم میآد" و "پس کوچههای شمرون" را هم در راستای همان صحبتها اکران نکردند و ما مجبور شدیم برخورد صنفی و قانونی کنیم. سینما آزادی فیلم "شور شیرین" را بدون پروانه و قرارداد نمایش اکران کرده است که این کار هم غیرقانونی است.
در ادامه برنامه محمدرضا عباسیان دبیر جدید جشنواره فیلم فجر در برنامه حاضر شد و ضمن اشاره به دستاوردهای جشنواره فیلمهای ویدئویی که اخیراً با دبیری او برگزار شده بود، برنامهها خود برای برگزاری هر چه بهتر سی و یکمین جشنواره فیلم فجر را توضیح داد. عباسیان در این زمینه بر لزوم همدلی و همراهی سینماگران تأکید کرد.
فرهاد آئیش بازیگر فیلم سینمایی "چک" دیگر مهمان برنامه بود که سعید داخ بهعنوان مصاحبهکننده مقابلش قرار گرفت و از آئیش سوالاتی درباره مسائل مربوط به بازیگری و اجرای نقشهای کمدی در سینمای ایران پرسید. این بخش برنامه بشدت غیرجذاب و کسلکننده بود و گبرلو نیز به عنوان مجری برنامه نقش کارشناسی نداشت و تنها به تائید برخی صحبتها بسنده می کرد.
آئیش در این بخش در خصوص پذیرفتن بازی در فیلم "چک" گفت: از ابتدای کار به کارگردانی اعتماد داشتم و فیلمنامه هم منسجم بود. خیلیها تصور میکنند من فقط بازی در فیلمهای کمدی را دوست دارم اما بازی در فیلمهای سالم اجتماعی هم از علاقههایم است.
وی در خصوص نقش بازیگردان در سینمای ایران توضیح داد: بعضی از کارگردانها خیلی بازیگر هستند و نیازی به بازیگردان ندارند. اما بعضی دیگر در هدایت بازیگر ضعف دارند و اگر قرار باشد این کار را خودشان برعهده بگیرند، نمیتوانند کارشان را درست انجام دهند. به همین خاطر از بازیگردان استفاده میکنند.
این بازیگر ادامه داد: در کمدیهای بینالمللی قبل از اینکه مخاطب فیلم را ببیند، پیش بینی میکنند کدام موقعیت خندهدار است و به همین دلیل روی آن صحنه صدای خنده میگذارند. حدس زدن موقعیت کمدی در فیلمها به خلاقیت بازیگر، کارگردان و مونتاژ برمیگردد.
آئیش با تاکید بر اینکه بعضی از فیلمنامههای ضعیف کار بازیگران را سخت میکند، گفت: اگر فیلمنامه ضعیف باشد، بازیگر به هر کاری رو میآورد که مخاطب را بخنداند. همچنین رقابت بازیگران در یک فیلم کمدی هم باعث میشود، بازیگر تلاش مضاعفی برای خنداندن مخاطب کند. اما اگر فیلمنامه اصولی باشد، دلیلی برای انجام این کارها وجود ندارد.
بخش بعدی برنامه اختصاص به نقد و بررسی فیلم سینمایی"چک" با حضور کاظم راستگفتار و مهرزاد دانش بهعنوان منتقد مهمان داشت. مسعود فراستی نیز همچنان بهعنوان منتقد ثابت برنامه روبروی مهمانان به نقد و بررسی فیلم چک پرداخت. فراستی و دانش در این بخش بر تیپسازی کارگردان و نویسنده فیلم "چک" تأکید کردند که این نقد از سوی کاظم راستگفتار رد شد.
بخش پایانی برنامه شب گذشته "هفت" به بررسی و آسیبشناسی شرایط حاکم بر سینمای ایران اختصاص داشت. نادر طالبزاده و مسعود اطیابی مهمانان این بخش برنامه بودند. سری جدید برنامه "هفت" با سردبیری و اجرای محمود گبرلو و به تهیهکنندگی علی قانع تولید و پخش میشود.
نظر شما