به گزارش خبرگزاری مهر، منصور واعظی، دبیر شورای فرهنگ عمومی از نامگذاری 18 تیرماه، روز درگذشت مهدی آذریزدی، نویسنده شهیر دیار یزد به عنوان "روز ادبیات کودکان و نوجوانان" در تقویم رسمی کشور خبر داد.
مهدی آذریزدی، به گفته خودش، متولد آخرین روزهای سال 1300 در خرمشاه یزد بود، که 18 تیرماه سال 88 در سن 88 سالگی در بیمارستان آتیه تهران درگذشت و 21 تیرماه پس از تشییع از مسجد حظیره در حسینیه خرمشاه یزد در نزدیکی محل زندگی اش به خاک سپرده شد.
آثاری از جمله "قصههای خوب برای بچههای خوب"، "قصههای تازه از کتابهای کهن"، "گربه ناقلا"، "گربه تنبل"، "مثنوی" (برای بچهها)، "مجموعه قصه های ساده" و تصحیح "مثنوی" مولوی (برای بزرگسالان) از او به یادگار مانده است.
آذریزدی که او را پرتیراژترین نویسنده تاریخ ادبیات کودک و نوجوان ایران می دانند، در مجموع بیش از 20 عنوان کتاب برای بچه ها نوشته است.
بزرگترین لذت زندگی آذریزدی، کتاب خواندن بود و می گفت: هراسم از این است که عمرم به پایان برسد و حسرت کتابهای نخوانده را با خود به همراه داشته باشم.
در واقع، تنها لذت زندگی اش، کتاب خواندن بود و عنوان می کرد: سرم را که توی کتاب میکنم، مثل یک آدم مست، دنیا روی سرم خراب میشود. این تنها لذتی است که می شناسم.
کودک سالیان دور هیچ گاه مدرسه نرفت و در 54 سالگی وقتی برای اولین بار یک کلاس درس دید، نتوانست جلوی گریه اش را بگیرد.
مهدی آذریزدی الفبا را از پدر یاد می گیرد که موافق رفتن او به مدرسه نبود، پای منبرهای مذهبی بزرگ می شود و خسته از قصههای تکراری، وقتی بعد از بافندگی، در کتاب فروشی مشغول به کار میشود، میبیند که دنیا از خرمشاه هم بزرگتر است و چند سال بعد، زمان تصحیح "کلیله و دمنه"، متوجه جای خالی این "قصههای خوب" میشود.
شعر «قند و عسل» او هم آن سالها جای خود را باز میکند و محمدعلی جمالزاده در سال 46، نامه بلندی را در تأیید این مجموعه از ژنو مینویسد.
پیرمرد قصه گو از بعضی کتاب های این سالها دل خوشی نداشت، کتابهایی که سراسر تصویر است و با یک ورق زدن در کتاب فروشی، خواندنش به پایان میرسد.
هرچند میگفت: امروز جوانهای تحصیلکرده هم روی کار آمدهاند، کسانی که بچهها را میشناسند.
میگفت: بچههایی که کتابهایش را میخرند، خرج او را میدهند، خدا زیادشان کند (بچهها را)، هرچند حالا بچه های فوتبالیست را زیاد میکند، کاش کتابخوانها را زیاد کند!
مهدی آذریزدی آخرین بار به کرج آمده بود تا نوشتن را سر بگیرد و دو کارش را کامل کند و به چاپ بسپرد که راهی بیمارستان شد و اجل مهلت نداد.
حالا تاریخ درگذشت این نویسنده به عنوان "روز ادبیات کودکان و نوجوانان" نامگذاری شده و در تقویم رسمی کشور به ثبت خواهد رسید.
نظر شما