۱۱ تیر ۱۳۹۱، ۱۵:۲۴

خشوعی:

اصفهان در تأمین محتوای مدارس هوشمند پیشتاز است

اصفهان در تأمین محتوای مدارس هوشمند پیشتاز است

اصفهان – خبرگزاری مهر: رئیس اداره آی تی سازمان آموزش و پرورش استان اصفهان گفت: هدف از برگزاری چهاردهمین نمایشگاه کودک و نوجوان با رویکرد هوشمندسازی مدارس، قرار دادن مدارس استان در مسیر هوشمندسازی است.

به گزارش خبرگزاری مهر، بهنام مهدی خشوعی با اشاره به لزوم آشنایی ادارات و مدارس با فناوری‌های نوین آموزشی اظهار کرد: مهر ماه سال گذشته نمایشگاهی در این خصوص برگزار شد و امسال این نمایشگاه را در فضای بزرگ‌تر و مؤثرتری ارائه کردیم که شاهد عرضه تجهیزات و خدمات جدیدی در این فضا هستیم. 

رئیس اداره آی‌تی سازمان آموزش و پرورش استان اصفهان در خصوص وضعیت مدارس استان در بحث هوشمندسازی افزود: از سال گذشته به طور حرفه‌ای و جدی وارد این مقوله شدیم و در حال حاضر 20 درصد مدارس استان (معادل1300مدرسه) وارد مرحله هوشمندسازی شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه این بدان معنا نیست که 1300 مدرسه هوشمند در استان وجود دارد، بیان داشت: هوشمندسازی پنج مرحله دارد که در فازهای نخست و دوم آن نیمه الکترونیک و الکترونیک کردن مدارس انجام می‌شود و مرحله آخر، تمام هوشمندسازی مدارس در دستور کار قرار می‌گیرد که مدارس استان هم اکنون در فاز نیمه الکترونیک و الکترونیک قرار دارند.

خشوعی اضافه کرد: حتی کشورهای پیشروی این عرصه مانند مالزی هم به طور کامل به هوشمندسازی دست نیافته‌اند و طبق برنامه، این کشور در سال2020 از مدارس تمام هوشمند برخوردار خواهد شد. 

هوشمندسازی کلاس درس و دانش‌آموز در اولویت

وی گفت:هوشمندسازی موضوع بسیار گسترده‌ای است و تعریف واحدی ندارد چرا که نسبت به تغییر زمان متغیر بوده و هر روز با امکانات جدیدی به روز می‌شود، به عنوان نمونه در مرحله تمام هوشمند از لحظه‌ای که دانش‌آموز وارد مدرسه می‌شود، با این امکانات روبه‌رو می‌شود و اگر به اشتباه وارد کلاسی شود، از طریق امکانات هوشمند متوجه خواهد شد.

رئیس اداره آی‌تی سازمان آموزش و پرورش استان اصفهان ادامه داد: بنابراین مقوله هوشمندسازی از مسائل مدیریتی و نظارتی آغاز می‌شود، تا مسائل آموزشی ادامه می‌یابد و خانواده‌ها در هر نقطه‌ای می‌توانند، دانش‌آموز خود را ببینند. 

وی تأکید کرد: سیستم آموزش و پرورش در مدارس استان و کشور به تازگی وارد مرحله هوشمندسازی شده و مفاهیم آموزشی را آغاز کرده است و هم‌اکنون اولویت این مقوله در استان، هوشمندسازی کلاس درس و دانش‌آموز است و یادگیری و یاددهی در صدر برنامه‌ها قرار دارد، چرا که همیشه این فرآیند از بخش‌های اداری آغاز می‌شود و وقتی نوبت به کلاس درس می‌رسد، بودجه تمام شده است اما در استان اصفهان از کلاس‌ها آغاز می‌کنیم و آرام آرام سیستم‌های مدیریتی و نظارتی را هم تقویت خواهیم کرد.

خانواده در کنار دانش‌آموز آموزش می‌بیند

خشوعی در مورد اینکه آیا پذیرش فرهنگی مناسب از سوی خانواده‌ها وجود دارد یا خیر، گفت: در اجرای سیستم‌هایی مانند کارت بلیط اتوبوس دیدیم که روش سنتی پرداخت در اصفهان به طور کامل حذف شد در صورتی که در دیگر شهرها دو روش سنتی و الکترونیک به صورت هم‌زمان اجرا می‌شود، بنابراین پذیرش فرهنگی مناسبی وجود دارد و وظیفه مدیران و رسانه‌ها است که اطلاع‌رسانی لازم را نیز انجام دهند و همچنین انجمن‌های اولیا و مربیان نیز در این زمینه بسیار مؤثر خواهند بود.

وی همچنین پیرامون این موضوع که نیاز به آموزش موازی برای خانواده در کنار آموزش دانش آموز و به منظور ارتباط بهتر خانواده‌ها با این فضا احساس می‌شود، تصریح کرد: در برخی مدارس دایر کردن کارگاه‌های آموزشی ICT را پیش‌بینی کرده‌ایم و از این طریق دانش آموز، معلم، مدیران و خانواده‌ها تحت آموزش قرار خواهند گرفت.

بودجه مدارس کافی نیست

رئیس اداره آی‌تی سازمان آموزش و پرورش استان اصفهان در خصوص کافی نبودن بودجه مدارس دولتی برای خریداری تجهیزات فناوری‌های نوین آموزشی گفت: برای تجهیز هر کلاس درس مبلغی در حدود سه میلیون تومان لازم است که بودجه بالایی را برای یک مدرسه شامل می‌شود و انتظار داریم در سال جاری بودجه‌های استانداری شامل حال این فرآیند شده و اهداف این بخش با سرعت بیشتری محقق شود.

وی اصفهان را در بخش تأمین محتوای این بخش پیشتاز دانست و گفت: استان اصفهان از ابتدای آغاز به کار این فرآیند، دغدغه محتوا داشته است زیرا محتوا موتور محرک هوشمندسازی است و اگر اداره‌ای تجهیزات هوشمندسازی را نصب کند اما در بخش محتوا مشکل داشته باشد، در واقع کاری انجام نداده است.

خشوعی اظهار داشت: استان اصفهان تنها استانی است که در آن سازمان آموزش و پرورش خود وارد این موضوع شده و با بخش خصوصی قراردادهایی منعقد کرده است.

وی گفت: این استان در سال 83 نخستین جشنواره محتوای الکترونیک کشور را برگزار کرد و پس از برپایی 5 دوره جشنواره تولید محتوا، در مهر ماه سال گذشته محتوای استانداردی را در زمینه هوشمندسازی به مدارس ارائه داد که از این لحاظ از استان‌های دیگر پیشی گرفته است.

رئیس اداره آی‌تی آموزش و پرورش استان اصفهان تاکید کرد: همچنین در بخش اتوماسیون اداری که سیستم عصبی ادارات است، استان اصفهان نخستین استانی است که اتوماسیون خود را از اداره کل آموزش و پرورش کلید زده، وارد نواحی و مناطق کرده و تا پایان سال جاری در مدارس نیز وارد می‌کند تا سیستم نامه‌رسانی نیز از حالت سنتی خارج شود.

کد خبر 1639657

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha