۱۷ تیر ۱۳۹۱، ۹:۳۱

یثربی در گفتگو با مهر:

دروغ سیاستمداران بسیار خطرناک است ولی خیلی زود آنهارا رسوا می کند

دروغ سیاستمداران بسیار خطرناک است ولی خیلی زود آنهارا رسوا می کند

یک استاد بازنشسته گروه فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه دروغگویی در سطح مقامات، جایگاه کشور و مسئولان نظام را در نظر مردم و بین المللی افت می‎دهد گفت: زمینه‏های سیاسی قابل لمس و در دسترس هستند و دروغ سیاستمداران خیلی زود آنها را رسوا می‎کند.

دکتر سید یحیی یثربی درمورد دروغ و دروغگویی به خبرنگارمهر گفت: دونکته را در این مورد باید در نظر گرفت. یکی اینکه دروغ نشانه ضعف شخصیتی دروغگو است یعنی دروغگو دچار کمبود و ضعف است اگرچه هم به شوخی در حرف‎های غیرجدی زده شود. فردوسی هم راستی را نشانه نیرومندی و سستی را نتیجه دروغ می‎داند. زنیرو بود مرد را راستی / زسستی کژی آید و کاستی.

وی افزود: نکته دوم درباره دروغ این است که دو زمینه در دسترس بودن و در دسترس نبودن افراد در دروغ را باید مدنظر قرارداد. در آنجایی که دروغ گفتن در دسترس دیگران نباشد برای خیلی‎ها دروغ معلوم نمی‎شود مانند کسی که از ارتباط با غیب و یا رفتن به معراج سخن بگوید که ممکن است عده‏ای باور کنند و عده‏ای هم باور نکنند اما زیاد رسوا کننده نیست و کسی رسوا نمی‎شود.

این استاد بازنشسته گروه فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: اما دروغ در دسترس خیلی زود رسوا کننده می‎شود. مانند جوانی که به دوستانش بگویید یک میلیون تومان پول جیبی دارد ولی در موقع رفتن به رستوران برای حساب غذا بگوید پول ندارد. دروغ او و خود او زودرسوا می‏شوند. دروغ درمسائل محسوس خیلی زود موجب رسوایی می‎شود.

این محقق و پژوهشگر حوزه عرفان اسلامی در مورد دروغگویی در سیاست هم اظهارداشت: دروغ در سیاست و سیاستمداران بسیار زشت است. زیرا یکی از امتیازات مدیران و مسئولان شخصیت نیرومند و درست آنهاست اگر دروغ بگویند نشان از ضعف شخصیتی آنها دارد. مثلاً سیاستمداری از اضافه کردن دوبرابری حقوق کارمندان در سال آینده خبر دهد و سال تمام بشود و حقوق دو برابر نشود  همه به این دروغ او پی‎ می‏برند.

یثربی گفت: من نه به عنوان یک واعظ و کسی که روایت می‎گوید بلکه به عنوان یک معلم و محقق می‎گویم که دروغ گفتن در حوزه سیاست بسیار خطرناک و زشت است.

وی درمورد تبعات دروغگویی در سطح مقامات سیاسی هم یادآورشد: دروغگویی در سطح مقامات جایگاه کشور و مسئولان نظام را در نظر مردم و بین المللی افت می‎دهد. زیرا همیشه زمینه‏های سیاسی قابل لمس و در دسترس هستند. اگر سیاستمداری به دروغ مدعی چیزی شود در دنیای امروز که رسانه‏ها حرف اول را می‏زنند دروغ او به زودی افشا می‏شود. حاکمان نماد و محصول جامعه هستند در نتیجه دروغگویی آنها جایگاه مردمانشان را هم در داخل و هم در سطح بین المللی ضعیف می‎کند.

این مفسر قرآن در پایان گفت: زشتی دروغ در کشورهای پیشرفته به حدی است که اگر به سیاستمداری دشنام بدهید مثلاً بگویید حرمزاده ناراحت نمی‎شود ولی اگر بگویید دروغگو است این نسبت را توهین بزرگی به خود تلقی می‎کند.

کد خبر 1640342

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha